• Buslinna

    Koppar-hormonspiral VS Cerazette

    Jag har aldrig hört talats om att man kan bli steril av att använda p-piller. Kan man verkligen bli det?

  • Buslinna

    erkiperki,
    De så kallade proffsen har inte alltid koll. Jag är inte den enda som fått rakt av felaktig information av barnmorskor och läkare, så det finns definitivt ett stort värde i att informera sig via flera kanaler så att man själv kan värdera den information man får. Läs informationssajter, prata med folk, prata med vårdpersonal och granska _all_ information kritiskt jämte annan, motstridig information. Offentlig vård drivs av en del politik, privat av vinstsyfte, tillverkarna av vinstsyfte osv. Var påläst inför möten med läkare och annan vårdpersonal och stå på dig!

    pickolina,
    Det var väl det jag tyckte. :)

  • Buslinna

    Angående det TS egentligen ville ha svar på så kan jag rekommendera att söka på "kopparspiral" i forumarkiven. Där har jag och många andra berättat om sina personliga erfarenheter av kopparspiral. :)

  • Buslinna

    erkiperki,
    Det är som sagt också bra att vara skeptisk till information från läkarvården, bland annat Fass. Jag, och andra med mig, har fått felaktig information från bipacksedlar för preventivmedel.

  • Buslinna

    Det tjänade alltså mig bättre att få information från såväl barnmorska, bipacksedel och användare och därefter väga samman för- och nackdelar, väl medveten om att vad som gäller för en användare inte alls behöver gälla för andra.

Svar på tråden Koppar-hormonspiral VS Cerazette