• Therése

    Vilket preventivmedel är BÄST?

    Efter ett par år som mer eller mindre singel har jag träffat en man som jag känner på mig att jag kommer att vara med under ett bra tag framöver. Alltså har det här med preventivmedel blivit aktuellt igen.

    Jag har tidigare ätit p-piller i ca 13 år, prövat flera olika sorter, Desolett, Mercilon, Folimin etc. Tyckte att de funkade bra när jag använde dem men i efterhand märker jag att jag mådde klart sämre med p-piller - gick upp i vikt, torra slemhinnor = ont vid sex, ingen sexlust, fler depressioner etc. Jag testade det igen under ett par månader när jag hade pojkvän men hade då mens i 7-8 veckor som inte försvann förrän jag slutade med pillren. Alltså ingen önskedröm att gå tillbaka till det. Problemet är att kondom börjar kännas lite tråkigt... Kan inte komma ifrån att den faktiskt känns när man använder den och att de på många sätt vore skönt att slippa.

    Skulle därför vilja ha era åsikter och tips om vad som funkar bra/mindre bra. Jag har inte barn men kommer nog att vilja det med tiden så hormonspiral är inget alternativ. Har hört mig för om kopparspiral men det sägs att man blöder väldigt mycket av den och det känns inte lockande heller. Är ganska oregelbunden i min mens, kan p-dator ändå vara något för mig? Hur är det med p-ring, p-stav etc, känner man av hormonerna lika mycket där som när man äter p-piller?

    Snälla dela med er av era erfarenheter!

  • Svar på tråden Vilket preventivmedel är BÄST?
  • Therése

    Mina funderingar går vidare! Att bli gravid är inte aktuellt just nu så något skydd måste det bli.

    Anledningen till att jag inte vill använda spiral, p-stav eller liknande är att jag inte gillar tanken med att ha något som sitter fast i kroppen... känns läskigt på något sätt. Skulle inte känna mig bekväm med det helt enkelt.

    Nu har vi råkat ut för att kondomer har gått sönder två gånger på bara en vecka (Cho-San tror jag det är) så något annat måste vi ha för att det ska kännas OK.... Blir att gå och handla dagen efter-piller idag för säkerhets skull. Jag har fått ut recept på Yasminelle, är det någon som har provat dem? Kan "i värsta fall" tänka mig att testa dem i några månader och se vad som händer och hur jag mår.

    Läste att spermier kan leva upp till 5 dygn efter utlösning så ska man köra med säkra perioder eller p-dator eller så, så känns det som att det ändå måste vara OK att man KAN råka bli gravid... Ingen här som har testat det?

Svar på tråden Vilket preventivmedel är BÄST?