• viktualia

    Nu har jag gjort det igen..... del 4

    ååå vad mysigt med picknick i Haga!!! Här blir det nationaldagsmiddag på balkongen. Efterrätten blir jordgubbar - men vad vi ska ha till varmrätt har jag inte grubblat färdigt över än.

    Smalmat, svenskt och nåt som går att laga på kanske 30 min...

  • viktualia

    matskedsgumman - jaaa kanske det... och färskpotatissallad med gräslök och lite fettfri majonäs... och kanske nån rädisa också! låter bra!

  • viktualia

    men STACKARS telestubben!!! ååå vad jag lider med dig!

    köpte förresten jordgubbar i Uppsala i måndags och satte i mig en hel liter på tåget till Gävle och tänkte på dig *fnissar*

  • viktualia

    Jordgubbarna står redan i kylen och väntar! Svenska är de, från Öland men inte helt perfa i smaken (japp jag har smygätit några)

  • viktualia

    det fick bli sill till middag sen. Ska göra en potatissallad på färskpotatis, lätt creme fraiche, rädisor, solrosskott, lite senap och lite fettfri majonäs.

  • viktualia

    *grubbel*

    hur gör man en god islatte?!?!

    Jag gjorde en vanlig och slängde ner två isbitar i en latte som innan var ca 1 dl totalt. Nån annan metod?!

  • viktualia

    Aha! det var nescafet som var tricket... hm... sånt har jag inte hemma.. finns det rättvisemärkt neskaffe?!?! vägrar köpa nån annan typ av kaffe..

    God eller inte - piggare blev jag och nu får jag lite jobb gjort minsann!

  • viktualia

    hm... nu börjar värmen komma smygande... trots neddragna persienner så känns det lite väl varmt här inne..

    dags att rota fram bordsfläkten för säsongen helt enkelt!

    Det är SOMMAR hörri!!! *hoppistuds*

  • viktualia

    Spännade! får nog exprimentera lite med islatte för det är ju så himla gott!! Första gången jag drack riktigt god sådan var faktiskt under namnet frappé på Cypernsemester för några år sedan - mums!

    Just nu längtar jag verkligen efter semester - sol, bad, god mat, lugn och ro... Min första semestervecka blir veckan efter midsommar, ska till Gotska Sandön och vandra en vecka då. *längtar*

  • viktualia

    Flytten - ja just det du ska flytta din "arbetsbostad" - när börjar du på nya stället? Och är det stor skillnad i flygtid hem till Sverige?

    Hälsa på din mamma antar jag betyder att du åker till landet där hon bor, jag har aldrig varit åt det hållet och antalet "upptäcktsresor" i grannländerna är inte så många i min värld. Fattar inte riktigt när sånt ska hinnas med.. hm...

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 4