• Stora A

    Mat för IBS-mage?

    Något som jag gjorde efter att ha tröttnat på både läkare och alternativa metoder var att jag under ca 3 veckor åt:

    Frukost: yoghurt (utan socker och annat)

    Lunch: i den mån det gick, ngt kokt lättsmält, lite mjälsyrade grönsaker

    Middag: Fisk, kyckling, kasnke lite potatis och ngn morot kokt i buljong samt 2 glutenfria smörgåsar med kalkon.

    Och detta var jätteintressant, efter några veckor började jag "prova" andra saker under dagen, t ex lite kaffe, en mjuk smörgås osv och då märkte jag direkt vad jag tålde och inte tålde!

    Jag hade även väldigt svårt med fibrer men det har jag faktiskt tränat upp nu, genom att ätit en broccoli-bit och svullnat upp som en fotboll! så kan jag nu äta en tallrik med broccoli...nästan ;)

    Inolaxol hjälpte mig jättemycket när jag inte fick behålla ngn mat, däremot tyckte jag inte att det hjälpte alls åt det andra hållet... :) Så efter 3 år slutade jag...

    Äter nu nästan inga mediciner längre, och så länge jag håller mig till snäll mat kan jag t o m dricka ett glas vin eller äta godis ngn gång ibland!

  • Stora A

    Japp, allting har varit kokt! ;)
    Fisk , kyckling och en gång kött men det blev det inte igen... :( Blää!

    Det enda jag kan dricka nu är vitt vin med så låg syra man hittar (fråga på systemet)och i det häller jag lite sprite, kan tyvärr inte dricka rent vin än!

  • Stora A

    Men ungstekt har fungerat riktigt bra också så länge man inte stoppar med massa smör eller sånt... ;)

  • Stora A

    och sedan måste jag slå ett slag för "drakens gröna te", det har varit min räddare i nöden många ggr!

Svar på tråden Mat för IBS-mage?