• Pumpkin

    2008 Sommarbröllop - Originalen tuffar vidare i tråd 6

    MrsNyberg: De har ju inte lämnat något meddelande eller så, så de ringer säkert upp igen. Annars får jag väl ringa dem senare helt enkelt.

  • Pumpkin

    vårbrud: Tack!

    MrsNyberg: Ja, så tänker jag också. Hade de velat att jag skulle ringa upp så skulle de ha sagt det på telefonsvararen. Och de lär ju inte ge bort tjänsten till nån annan bara för att inte jag svarade första gången de försökte få tag i mig. Blir nog bra. Men det skapar en hel del ångest nu när jag inriktat mig på Proffice.

    Förstår att det känns annorlunda - det är ju trots allt en operation! Men det kommer gå bra Vet du hur lång tid det beräknas ta?

  • Pumpkin

    Brud 2008: Nja, nästan... Ungefär såhär:

    Proffice - Ambulerande receptionist.
    Vanliga receptionistuppgifter som svara i telefon/koppla, ta emot besökare, hålla snyggt, en del inköp osv. Kan få jobb i Södertälje, men också i hela Storstockholm. Timbaserad prestationslön.

    Kidde - Receptionist.
    Vanliga receptionistuppgifter som svara i telefon/koppla, ta emot besökare, hålla snyggt, en del inköp osv. Skulle även få lite enklare ekonomiuppgifter. Sitter alltid på samma kontor och har därför alltid 1 timmes resväg till jobbet och 1 timme hem. Fast lön.

    Kidde - Kundtjänst.
    Svara på frågor, bistå säljarna med uppgifter, fakturering osv. Kan bli väldigt stressigt och en del övertid i slutet av månaden. Sitter alltid på samma kontor och har därför alltid 1 timmes resväg till jobbet och 1 timme hem. Fast lön. Alltid semester i juli då det är deras nollbudgetmånad.

  • Pumpkin

    vårbrud: Skoj!

    Brud 2008: Ja, det är ju det jag inte vet... Jag har velat massor fram och tillbaka, men eftersom Proffice är de enda som tills idag har hört av sig så har jag liksom inriktat mig på dem. Det som är bra är ju att möjligheten att jobba i Södertälje/nära Södertälje finns, så att man slipper åka så långt. Dessutom känner jag mig mindre låst då på något sätt, ungefär som att det gör inte så mycket om jag skulle hitta något annat och säga upp mig, eller om jag ska börja plugga och så...

  • Pumpkin

    MrsNyberg: Absolut! Men med tanke på hur lätt det är för mig att bli rastlös så känns tanken på att få prova massa olika arbetsplatser ganska lockande, och som en chans att få träffa roliga människor. På Kidde är det ju män i 35-45 årsåldern som jobbar, kanske inte "umgängesmaterial" för en 23åring

    Tufft val som sagt...

  • Pumpkin

    Brud 2008: Jo, Proffice ÄR bra Det dåliga är väl att det är timlön då, vissa månader kan man ju inte jobba upp i fulltid och så. Men det är ju beräknat så att man i snitt på ett år tjänar över sin "månadslön". Och den lägsta lönen jag kan få ifrån dem (om jag får igenom mitt löneanspråk), även om jag inte jobbar nånting alls en månad är högre än vad jag får på heltid här!

    Jag har också funderat på det där med hur man ställer en sån fråga utan att lägga press på folk...

  • Pumpkin

    madlin: Mina föräldrar vet, men inte hans. Skulle dock aldrig kunna låta de vara ovetandes tills inbjudningarna går ut, känns inte schysst i MIN värld. Men alla gör som de vill

    Ina: Nej fy 17 vad taskigt! Har du pratat med chefen då?
    Inte mycket till tröst - men du har ju i alla fall ett garantibelopp på 180kr/dag som du får i mammapenning, det GÅR att klara sig på om man MÅSTE. Men det blir ju inte så roligt förstås

  • Pumpkin

    Ina: Jo jag vet, 180kr/dag före skatt.
    Men du har ju jobbat väldigt mycket på sistone, du tror inte att timmarna räcker till då?

    madlin: Är hans föräldrar negativa till dig eller?

  • Pumpkin

    Ina: Usch, ingen kul sits alls

    (Förlåt Ina, men jag måste få beklaga mig lite nu också även om det är mer pengar än du kommer att ha...)
    Själv fick jag nyss samtal från Proffice och hon som kommer att vara min chef. Fr o m 18/6 kan jag få anställning hos dem, men jag var tvungen att gå ner 700kr i lön jämfört med mitt löneanspråk. Det innebär att månader med få arbetsbara timmar och månader då jag inte får jobb bara får en lön på 13700kr - vilket är lägre än min skitlön här! ÅH vilken panik som sprider sig i kroppen nu - vi har ju nyss köpt lägenhet som ger oss en månadskostnad på 7000kr i månaden!

  • Pumpkin

    Ina: Låter som en bra plan, är helt övertygad om att det kommer lösa sig!

    Jag får nog ta och ringa till Kidde imorgon och kolla vad de kan erbjuda mig, går lönen uppemot 20000kr kanske jag får ge det en chans helt enkelt!

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop - Originalen tuffar vidare i tråd 6