Januari-Februari 2008 fortsättningen...
Igår var vi och träffade catering-mannen som sköter maten till vår festlokal. Hmmm...blir lite dyrare än vi tänkt oss, trodde det skulle finnas fler nivåer då vi fått indikationen på 450 för enkel buffé till 690 för finaste 3-rätters...
Vi tänker oss 2-rätters, och skillnaden blev väl marginell mot huvudrätt, likaså skillnaden på fin eller halvfin huvudrätt. Det beror på att personalkostanden räknas in i menypriset, så vi kommer ha fint klädd och erfaren servis-personal, 1 på 20 pers tror jag, så det borde bli 3-4 pers där, plus en kock på plats, plus en hovmästare som ser till att allt flyter... Lokalen är ju rätt pampig, så det kommer ju passa in med såna små lyxiga detaljer...men som sagt, lite dyrare än tänkt.
Och 2-rätters istället för 3-rätters är inte en kostnadsfråga, utan för att vi måste stänga av musiken i lokalen kl 1.00 och vara ute senast 2, så då vill vi inte sitta till bords hela festen utan hinna festa och prata med folk!
Så just nu lutar det åt "fin" 2-rätters...man faller så lätt in i tanken att "men med de summorna vi ändå är uppe i, vad gör några tusen kr hit eller dit i det stora hela?"
Så dagens förslag på mat är
* Varmrökt rödingsmousse på kavring med dillpesto och sikrom.
* Helstekt reninnanlår (tror jag) med gräddkokta trattkantareller, glaserade rotfrukter och potatiskroketter
* tårta
Vad tycks?