Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Varför gifter ni er?

    Jag tycker nog inte att det är så mycket värre att separera från ett samboförhållande än att skilja sig. Det enda är att det finns olika juridiska saker kring det, men det är ju inte det som skrämmer med en separartion eller skiljsmässa tycker jag, utan att ha känslomässigt investerat i någon och ett gemensamt liv och sedan bryta upp från det som skulle vara det jobbiga, inte vem som ska ta med sig vad. Och den känslomässiga biten tror jag inte är något annorlunda om man varit sambos i 10 år eller gifta i 10 år. Så jag förstår faktiskt inte den frågan (som naturlgitvis inte bara du ställer) hur vågar man gifta sig när så många skiljer sig. Det är ingen fråga man stället till någon när de flyttar ihop och sambos i all evighet, hur vågar ni när så många separerar?

    Nä, kärlek räcker inte. Det finns så mycket annat som behövs för att förhållande ska fungera som respekt, tillit, kommunikation med mera. Men om du menar att måste man vara gifta för att kunna leva ihop, om man liksom måste befästa relationen så är svaret nej. Samma saker behövs oavsett om man gifter sig eller "bara" väljer att leva ihop.

    Ja, visst funkar det för många att "bara" bo ihop. Men jag tycker att man som sagt ska ha samma grund i ett samboförållande som i ett äktenskap.

    Om jag då tittar till varför jag valt att gifta mig så visst handlar det som du säger om att vi vill dela livet med varandra och för att vi älskar varandra. Men det hade vi ju kunna göra ändå. Men för mig är äktenskapet oxå ett sätt att visa att vi hör ihop, på ett mer offentligt sätt. Själva bröllopsdagen var oxå ett sätt att visa och fira vår kärlek till varandra. Att ha en dag där vi firade det med vänner och familj. På ett sätt handlar det kanske om ett visst bekräftelsebehov, att få visa för andra.

Svar på tråden Varför gifter ni er?