Inlägg från: tågjäntan |Visa alla inlägg
  • tågjäntan

    Varför gifter ni er?

    Det var många bra svar här därför kommer jag inte gå in på de olika delfrågorna. Men spontant kom jag och tänka på det jag hörde på tv 24direkt igår. Det var en överläkare inom psykiatrin som föreläste. Han menade att svenskarna är trygghetsnarkomaner. Han undrade om det inte var det som gjorde att vi var mer sjukskrivna i dag än för 10-15 år sedan. Inte att det skulle vara ökat stress i samhälet. Han sa ex att idag kommer det in personer som har dödsångest för att hunden dött. På inget sätt ville han förringa deras smärta, men det hade inte hänt för 10-15 år sedan. Vi har kanske för lite nära relaioner omkring oss.
    SEdan tog han olika exempel på när vi tagit bort de reella och verkliga farorna. Hjälm för mc --> hjälm för cykel --> nu har vissa dagis hjälm för trehjulingar. I Kanada har man förbjudit gåstolar för barn för de kan trilla ner för trappen och göra sig illa - i stället för att informera om att man kan ha grind till trappen. Vägverket borde gå vidare från nollvisionen. När gick olyckorna ner flest i antal? På 50-talet (tror jag han sa) sedan har det legat rätt stabilt. Nu borde de se att de har gjort något väldigt bra och få/ta andra uppgifter. Om vi ska komma ner till noll döda i trefiken måste vi förbjuda all trafik och det kommer inte hända.
    Förstår ni vad jag menar? Inte lätt att sammanfatta något intressant på 45 min på några rader =).
    Han avslutade med att säga: Kom ihåg! Vi ska alla dö en gång...
    Kanske är det lite samma med att gifta sig. Vi vill ha det så tryggt som möjligt så vi vågar inte ge oss in i något som kan riskeras att gå sönder.
    Personligen tycker jag det är fegt att inte våga gifta sig. Vågar man inte satsa 100%? Då går man in med inställningen att det _kommer_ spricka en dag. Visst det kan det göra. Men för att visa varandra att man verkligen vill satsa och lita på varandra så tycker jag man ska gifta sig.
    Oj, detta blev långt. Lite spontana tankar så här på förmiddagen.

Svar på tråden Varför gifter ni er?