Nu har jag gjort det igen..... del 7
Ah, jag har tva glassrecept som är ljuvliga.. en slags citronglass med chokladskal och en mandelhacksfromage/glass.. Väldigt mumsiga men det har jag inte plats i frysen till den här gangen.
Ah, jag har tva glassrecept som är ljuvliga.. en slags citronglass med chokladskal och en mandelhacksfromage/glass.. Väldigt mumsiga men det har jag inte plats i frysen till den här gangen.
Och vad sjutton är bjönklister??? *förvirrad*
Näh, jag VILL ha amarettomojjen fran Telis.. *sätter sig ner och väntar*
*funderar* Kan det ha varit den där klisterburken man hade pa dagis kanske?? Den var definivt grön och smetig.. men om den luktade amaretto kan jag inte säga
DEN ska jag testa! Vad blir bäst för glass? Vaniljglass?
En gang fick jag cognacskokta fikon med vaniljglass hos en kompis föräldrar - det var saaa gott! De hade växthus och vi satt pecis under fikonträdet har aldrig lyckats fa till det själv däremot.
Hah - menyn är klar här med..
Det blir ankpaté (som vännerna har med sig) till förrätt med en liten Gewürtstraminer Vendange Tardive (Sauternes och Montbasillac som uppbackning OM den inte skulle vara god..)
Till huvudrätt kör vi pilgrimsmusslor med apelsinsås, hemlagade grönsaksvarrullar och svart rom (kommer aldrig ihag vad den heter). Till det ett gott vitt vin - Meursault?
Till efterrätt bli det fruktsallad med Amarettogratinering - fast det vet jag inte vad vi ska dricka till... Champagne blir det ju ocksa under kvällen.
Kläder? Tja, vi ska ju vara hemma med kompisar, så något enkelt som passar - och det är just inte sa mycket just nu.
Vickan - jag gjorde din variant pa flygande jakob men min blev i stort sett menlös. Inte mycket smak pa nagonting.. Nu fick jag bara tag i basmatiris och blandade inte som du gjort, men det later ju underligt att det var hela skillnaden.
Go'morron alla monsterdiggare! *fniss* Känner mig själv lite lagom som ett monster efter 4-5 dagars konstant vänskapligt festande.
Nyarsaftonen blev väldigt trevlig och relativt lugn. Vi lagade maten tillsammans med vara tva vänner (Det berömda paret som blev ett par under vart första bröllop berättade da att de just slutat med p-piller den dagen.. Ingen av dem har arbete..)
4 flaskor champagne och nagra sluntar annat gott vin utdragna över en halv natt..
Amarettogratängen gick hem hos alla! Tack för tipset Telis! Jag hade gjort sa mycket att det räckte tva dagar i sträck.
GOTT NYTT AR PA ER ALLIHOPA! Här är det kyligt men sol!
Hejsan MrsO.. Ja förrförra aret firade jag och maken själva! vi lagade fin mat (typ 8 minirätter) tillsammans, drack champagne och firade tolvslaget pa bästa möjliga sätt
Hu! Jag vill ga HEM, eller UT, eller aka till ngn öde ö....
Ostron - blärk! Har aldrig fattat vitsen!
Ankleverpaté tycker jag mycket om även om jag etiskt sett inte borde äta den. (Gaslever smakar inte speciellt mycket - den är krämigare, finare men mindre typisk smak)