Inlägg från: jennyfer |Visa alla inlägg
  • jennyfer

    Augustilistan del 4

    Jag tog en paus i surfandet och gick ut och provade en brudklänning. Sååå vacker!

    Nu är det lunch!

  • jennyfer

    Vi kommer att ha catering från ett ställe som gör supergod mat i megastora portioner. Beställer man en buffé för lika många personer som man har gäster så får man garanterat hur mycket som helst över. Skönt att veta att folk inte behöver oroa sig för att ta för mycket mat. Hon tar 160 kr per person och det är verkligen värt det. Då ingår buffé, plus efterrättsbuffé. Dessutom kommer de till festen och dukar upp allt.

  • jennyfer

    Nu har vi det svåra valet att välja tre av dessa efterrätter till efterrätssbuffén: Svart och vit chokladmousstårta, lingonparfait, limechokladkaka, hemgjord glassbomb, fläderpannacotta. Uj, uj, vilka svåra val man ställs inför...

  • jennyfer

    Jag har inte bestämt mig ännu om tårtan. Egentligen tycker jag att den är överflödig som mat betraktat, men samtidigt är just bröllopstårtan en trevlig tradition. Får fundera där... Kanske ska kolla om man kan göra någon bröllopstårtsvarant av chokladmoussetårtan!

  • jennyfer

    Hihi, som gäst gillar jag brudparsdekorationer. Särskilt om bruden och brudgummen inte sitter ihop utan är två separata dockor. Man skulle diskret kunna låna dockorna en stund under kvällen och en engångskamera och fota dem i alla möjliga och omöjliga situationer... Vissa brudparsdockor är helt galna har jag märkt!

    *visslar och tittar upp i taket*

  • jennyfer

    helene306
    Vad trist! Spontant så säger jag också att det är upp till er och inte svärföräldrarna, men det hindrar ju inte att du tar illa vid dig. Det hade nog jag också gjort. Det är ert liv och ert val. Det är ni som ska leva med namnet, inte någon annan. Att folk inte kan fatta det och dela er glädje över bröllopet.

    Men jag tror inte att folk (läs svärföräldrarna) tänker på det just nu. Deras spontana reaktion är att deras namn kommer att försvinna från sonen och det är klart att det svider lite. Låt de smälta detta och ta en diskussion med dem om varför ni vill göra på ert vis. Svälj att de kommer att muttra lite (de "förlorar" faktiskt sitt namn lite). Även om de fortfarande inte kommer att bli tokglada för ert val så kommer de kanske att ha lite större förståelse. Värt ett försök?

  • jennyfer

    ... coh som tillägg:
    Jag tror inte att de menar något illa med sin reaktion, den är bara tanklös. De tänkte nog bara utifrån sig själva (att deras son inte längre kommer att bära deras efternamn).

    Lycka till!!!

  • jennyfer

    jizz
    Du frågade efter åsikter så här kommer de:

    Jag hade inte bytt bort Blomström mot Strömqvist om inte sambon utryckligen hade velat det. De två namnen är likvärdiga i form av originalitet (tycker t o m att Blomström låter ovanligare), medan Blomström är enklare att slippa bokstavera. Qvist finns i hur många stavningsvarianter sóm helst (q eller k & v, w eller u). Dessutom behöver din sambo inte byta bort sin identitet om ni behåller.

    Nåja, detta är bara mina åsikter, så gör precis som ni själva känner!! Får jag fråga vad som gör att du funderar på din farmors namn istället för din sambos?

  • jennyfer

    Kolla i förväg med blomaffärer i din närhet om du kan få köpa rosor som håller på att blomma öve. De går ändå inte att sälja så de borde du kunna få hur billigt som helst. Det kanske t o m finns någon blomgrossist i närheten?

    Miss Blue skrev 2008-04-01 15:30:35 följande:


    Helst skulle jag bara vilja ha rosblad men då får man väl köpa maaassor för att det ska bli någon effekt...+ att jag läst om att de kan fläcka på kläderna - men men man behöver ju inte gnida bladen mot sig precis
  • jennyfer

    Löfvendal låter jättebra! Okej, det kanske behöer bokstaveras för att bli exakt rätt, men gör det så mycket? Jag har också ett ovanligt efternamn och i de lägen där en felstavning inte spelar så stor roll brukar jag bara säga att skriv som det låter. Det brukar ändå komma fram. Idag är det inte heller lika ofta man behöver bokstavera sitt namn. Tdigare ringde man t ex för att boka biljetter, nu gör man det själv över nätet. Vips, så är de felstavningarna eliminerade!

Svar på tråden Augustilistan del 4