Brudar i Lund - sommaren 2008 del 4
Spännande! Du får berätta om det blev hippa. Själv fick jag en massa nedräknings-sms från i onsdagskväll (räknade ner till idag kl 9.00). Inte hände det nånting... Bara luras
Spännande! Du får berätta om det blev hippa. Själv fick jag en massa nedräknings-sms från i onsdagskväll (räknade ner till idag kl 9.00). Inte hände det nånting... Bara luras
Du e för härlig
Anja 19 juli 2008 skrev 2008-04-28 13:03:40 följande:
Ska vi inte träffas den 17:e?? Eller menar du ytterligare en träff för att planera träffen?
Jag jobbar ju mån-fre dagtid så jag kan inte hänga på och fika en förmiddag... Har ganska fullt upp på kvällarna oxå, men bestäm ni så kommer jag om jag kan.
17.45 på onsdag... Jag tror faktiskt att jag kan!
Jag kommer! Kommer in med tåget kl 17.40, så jag är ju där till 17.45. Träffas vi utanför? Känner jag igen er? Ni andra har väl träffats förr?
Det var jättekul å träffa er. Jag skriver in recpet på paj och bullar när jag är hemma.
Fröken Planera: Jag har inte anmält oss till valskursen än, men jag tänkte göra det idag. Har ni anmält er? Visst hade det varit kul om vi var fler.
Recept rabarberpaj:
4 port
3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
¾ dl socker
Smuldeg:
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
150 g margarin
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och socker.
Gör smuldegen: Blanda mjöl, socker och kokos. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela den jämnt över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.
Pestobullar
30 små bröd
50 g jäst
6 dl ljummet vatten (37º)
3 dl grahamsmjöl
Ca 13 dl vetemjöl
2 msk honung
2 tsk salt
2 msk olja
Fyllning:
2 msk olja
1 tsk gourmetsalt
½ - 1 dl röd eller grön pesto
Finfördela jästen i en bunke. Häll på vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, honung, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ½ - 1 timme.
Platta ut degen till en stor kaka, ca 20x60 sm. Häll över oljan och dra ut den över degen med handen. Strö över salt och smeta ut peston.
Vik degen dubbel till 10 x 60. Skär degen i 30 skivor. Vrid dem några varv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225º. Låt jäsa 30 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna på galler.
Hur sa vi? Blev det bäst om jag gjorde bullarna innan?
Nu har vi oxå anmält oss till valskursen!
Ja, det var Studiefrämjandet, 31/5 kl 11.15-14.30:
www.svs.sfr.se/extern/DansochTeater1.htm
Jag tror faktiskt att jag ska ta med bröllopsskorna så att man kan öva lite i dom .
Fröken Planera skrev 2008-05-11 18:22:35 följande: