• Pumpkin

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Tufftufftuff tufftufftuff TOOOT TOOOT – Nästa anhalt: Tråd nr. 10!

    Tänk att tiden har gått så fort! Nu är det snart sommar brudar, om ett halvår är vi alla fruar Förvånad Välkommen till vår härliga tråd! Här har en del av oss huserat sedan januari 2006 medans en hel del har hittat hit längs vägen, och alla är lika välkomna. Det är bara att armbåga sig in i gänget Flört De som mest frekvent hänger här just nu är:

    Med bestämt datum:

    080524 Brud 080524
    080620 Alvaerevahome.gamman.se/inahjärtaradam / www.alvaereva.blogspot.com
    080628 Bellanotebridetobe.weddingannouncer.com
    080628 AnneiLundvigifteross.weddingannouncer.com

    080705 Snitte - 5/7 2008rebeccaochmagnus.weddingannouncer.com
    080705 Pumpkinlarsandangelicaswedding.blogspot.com / foreverandever.weddingannouncer.com
    080705 Mitziemoe
    080705 Pärlplattan
    080712 Flamora
    080719 Anja 19 juli 2008anjasbrollops.blogg.se / anjaochdaniel.weddingannouncer.com
    080719 Niennabrollopsplanering.blogspot.com
    080719 Fröken Planera
    080726 Anettan73tobiasoanette.weddingannouncer.com

    080802 sommarbrud 080802steffiochtommy.weddingannouncer.com
    080802 GME76
    080808 Hedebris hedebris.weddingannouncer.com
    080808 Vidalila
    080809 Englaliandreasjohanna.weddingannouncer.com
    080809 KKC
    080816 Annimminnic.weddingannouncer.com

    Med mage istället för datum, men lika välkommen ändå:
    sajber.pillan
    home.gamman.se/pillanochkjelle

    Vi har även våra egna ”hustomtar” – dvs brudar som redan gift sig som hänger här med oss då och då Skrattande

    *Vi uppdaterar inte listan i tråden, det blir så himlans rörigt då*


    Vill också passa på och säga följande:
    Om jag har glömt någon är det inte för att ni inte är välkomna eller att ni på något sätt är mindre värda, det är bara svårt för mig att komma ihåg alla som kommer in i den här tråden och har ni då inte mailat mig så kan det hända att ni inte finns med på listan. Maila mig nästa gång så kommer ni med Flört

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m2664811.html

    Dåså, låt planerandet och snackandet fortsätta!

  • Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.
  • Anja 19 juli 2008

    jaja jag skiter totalt i om folk tycker jag är en dålig mamma.

    jag vet när jag BLIR en dålig mamma och jag ser till att mina barn får vara på dagis varje dag, även om det ej är långa dagar, för jag vet att dom älskar sitt dagis och har det skitbra där, samtidigt som jag blir en bättre mamma om jag är utvilad, även om jag bara är ledig en dag i veckan och får vara ifred och andas ut.

    Att ha barn är så mkt mer krävande än vad många inser (menar då alltså såna i vissa trådar som jag kollat nu, som har sååå höga moraliska åsikter, som de kommer få äta upp ifall de själv en dag sitter där m tre småbarn i olika trotsåldrar som vrålar, kastar mat på varann och vägrar äta sin mat etc etc)...

    Att vara förälder är underbart men lika skitjobbigt som det är underbart. Varför kan inte det erkännas?

    Varför ska vi vara såna jä..la supermänniskor alltid. Jag blir så grymt trött.

    Om en förälder är ledig en dag i veckan och då lämnar barnen ett par timmar på dagis för att tex få lov att vekligen städa huset ordentligt, åka o storhandla eller t.om gå o lägga sig i ett solarie och ta en fika på stan ENSAM för att ladda upp.

    varför är detta inte ok.

    Detta gynnar ju barnen! I längden blir en sådan förälder en bättre, gladare o nöjdare människa. Det ÄR ju så.

    Inför denna skitregel i hela landet och vi kommer få se en ökning bland stressrelaterade symptom o depressioner.

    För hur mkt jag än älskar mina barn så hade jag blivit fullkomligt galen om jag inte fick några timmar i veckan helt för mig själv, då jag fick värna om MIG och ladda mina batterier.

    Det borde vara en mänsklig rättighet och det har inget med att göra om man är en bra förälder eller om man månar om sina barn. Klart man gör.

    Mina barn har sitt sociala nätverk på dagis. Det är otroligt viktigt. De älskar dagis. De vill till dagis. De har rätt till dagis. Vi betlar JÄ..LIGT mkt pengar, över 2.000 i månaden för att de ska få gå på dagis. Med tanke på hur mkt det kostar med dagis så ska ingen komma och säga till mig att jag inte får handla på vägen hem, elelr att jag inte få vara hemma själv när jag är ledig.

    Just nu har jag tre barn i tre olika trotsåldrar.

    När jag var hemma m dem i helgen så ringde jag ca 10 ggr till Daniel och grät och var nära att slänga dem i väggen i rena raseri-frustrationen. Fick till slut gå ut, ställa mig utanför huset och djupandas för att klara av att gå in igen.

    Så jä..la jobbigt kan det vara i perioder...

    Så vem f..n är moraltanten som kommit med det här att man inte får ha barnen på dagis när man är ledig.

    Det skulle gynna HELA samhället om man fick det, åtminstone ha dem bara ett par timmar om dagen som det är i kommunerna här nere.

    Shit så hemska diskussioner detta har väckt på många ställen... läser både i tidningen och på fl.

    helt sjukt att så många unga barnlösa personer har så moraliska åsikter om hur man är som förälder om man inte PALLAR ha sina barn hemma när man är ledig!

    Jag låter mina barn vara på dagis, just främst för deras skull, eftersom jag vet att jag inte orkar/klarar va/kan ge dem allt det som de får på dagis! + att jag vill vara en glad och go mamma när vi väl är tillsammans och har kvalitetstid, vilket vi har mycket utav, jsut för att jag är utvilad.

    Nu är jag nog en person med extremt stort ensamhetsbehov och behov att få göra "vuxna" saker för mig själv men jag erkänner det!

    Inte sjutton gör det mig t en sämre mamma. Tvärtom kanske eftesrom jag är medveten om att jag måste få min egentid för att vara en BRA MAMMA. jag offrar mig inte för att i längden må riktigt dåligt

    man älskar sina barn, men man orkar bara så mkt som man orkar!

  • 20080614

    Nienna: hur lång tid tog det för dina klänningar från gojane att komma?

  • Anja 19 juli 2008

    menar alltså INTE att det bara är barnlösa personer som är moraltanter i denna fråga. Där fanns moralföräldrar oxå. Bara så ingen tror att jag är diskriminerande.

    Menade bara att det nog faktiskt stör mig mer när det är barnlösa personer som kommer m såna åsikter eftersom dom ju faktiskt inte har minsta susning om hur det är att ha hand om ett barn 24 timmar om dygnet, inte få sova, kroppen är sliten, hjärnan kokar över, det TÄR sååå mkt, samtidigt som man älskar NÄSTAN varje sekund för man älskar sitt barn.

    Det är en stor påfrestning, vissa kan uppleva det som ett fängelse, man är plötsligt helt bunden o kan tex inte gå på toa själv osv osv...

    Så när de väl börjar på dagis så är det en stor lättnad... det tror jag gäller för rätt många föräldrar. Man kan plötsligt gå till frissan utan att fixa barnvakt, man kan åka och handla utan att svettas litervis över att barnet gallskriker hela tiden och gör att man får sura blickar från alla i affären osv osv....

    Nu blev detta HELT OT...

    Så nu talar vi bröllop istället moooaaaahahahahhaa

  • Anja 19 juli 2008

    Ja jag blir upprörd pumpkin fniss

    Äh blir bara illa berörd av såna där påhoppande kommentarer om att man är grym, en dålig förälder, inte älskar sina barn, dumpar dem på dagis, skiter i dem osv som vissa personer hade skrivit.

    Så lågt att hoppa på folk på det sättet när man inte själv är i samma sits. Flera stycken skrev ju typ, NÄR jag får barn ska jag... osv

    så man fattade ju att dom satt där o kräkte ur sig saker utan att själv ha barn o då blir det helt absurt.

    Jag hade oxå tusen åsikter om vad jag skulle o inte skulle INNAN jag fick barn. kan säga att jag inte hållt fast vid en enda av de sakerna för man kan inte i sin vildaste fantasi tänka sig hur man kommer känna elelr hur det kommer vara eller hur man ska reagera i olika situationer.

    Så jag blir ARG



    faktiskt...

  • Anja 19 juli 2008

    Var en person som skrev att hon bodde bredvid ett dagis och att hon MÅDDE illa när hon såg alla föräldrar som kom med sina små barn till dagis tidigt på morgonen och så skrev hon att så små barn behöver inte dagis utan man borde vara hemma m sina barn längre.

    Eeeehhh mmm hur många tror hon har RÅD med det???

  • Anja 19 juli 2008

    Nu har jag varit inne på lunds kommuns hemsida och där står när man har rätt och inte rätt att ha barnen på dagis.

    Det enda som står där är att barn till föräldralediga och arbetslösa har rätt att vara på dagis mellan 9-14 varje dag.

    Däremot står det inget om hur det är med föräldrar som jobbar och som är lediga en dag mitt i veckan. Så jag tror tack o lov inte att den regeln finns här ännu.

    jag borde ju ha fått veta det då lixom...

    Lovar att Alices avdelning hade informerat mig, dom är inte sena med att informera om sånt och de vet ju att jag är ledig ibland.

  • Anja 19 juli 2008

    Jag har ju t.om gjort så vid några tillfällen när jag varit ledig, att jag bara haft ett av barnen hemma, för att få RIKTIG kvalitetstid med bara ett barn i taget. Detta har enbart uppmuntrats utav dagis!

    just för att de ser hur Alice och Ivan trissar varandra (de är INTE på samma avdelning pga önskemål från oss, de är födda så tätt och måste få utvecklas isär från varandra) så tycker dom att det är jättebra att jag kan ta bara den ena och ge den total uppmärksamhet, för dom behöver det.

    Att ha dem båda två gör att det är helt omöjligt att ge någon av dem nånting. Det enda jag hinner göra då är att avvärja slagsmål, hindra dem från att reta varandra, tillrättavisa än den ena, än den andra...

    Som sagt, de är just nu i 3-årstrots och 4-årstrots. Skitball!!

    not!

  • Nienna

    Jadu Anja, jag instämmer i det mesta du skriver. Orkar inte ens gå in på FL och läsa såna diskussioner för då skulle jag nog bli lika uppretad som du.

    Neo fick börja dagis när han var 1 år och 3 mån och då hade jag tagit ut FP 7 dagar i veckan för att vi skulle klara oss, jag hade dessutom tagit alla sambons dagar också (utom de 60 reserverade). Självklart hade jag velat ha honom hemma längre, men hur skulle vi ha klarat oss då?

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.