• AnneiLund

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Pumpkin:
    Jag läste vad du hade skrivit till din pappa. Nu är jag inte så insatt, men jag vill bara säga att jag tyycker att det var ett sjukt bra och starkt mail från en dotter till sin pappa. Jag hoppas verkligen att han kan ta in det här och tänka till nu när han ska (eller har) svarat. Du skrev verkligen från hjärtat och fick mitt att verkligen sätta mig in i din situation!!!

  • AnneiLund

    Anettan...så trist, ja jag har själv människor som man trodde skulle vara jäkligt drivna inför bröllopet och kanske kunna hjälpa till, men som har visat sig så passiva och vice versa.....
    Trist! Så nu gör jag likosm alt själv....men det är okej det med, tar lite tid bara!

    I dag är det EXAKT en månad kvar!!!!
    Spännande....

  • AnneiLund

    Jag hade betalt 1500 spänn, MAX 2000 kr!!!
    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-05-28 11:05:28 följande:


    Usch nu blev jag lite besviken Fick svar från hästdroske-firmanDet kostar 5.000 kr!!!!FEMTUSEN kronor för att åka häst och vagn ca 1 km. Vi lägger inte ens så mkt på fotografen!Nä, det är på tok för mycket. Åh... Jag som sååå gärna ville Tycker ni att det är ett rimligt pris? Hade ni gett 5.000 kr för att åka häst och vagn i max 15 minuter?
  • AnneiLund

    hÄR kommer en skåning till som gjorde testet...
    7 rätt
    Men det hade lika väl kunnat vara 1 rätt, för det var ju skitsvårt....

  • AnneiLund

    Anja:
    Jag tycker att med tanke på hur er ekonomiska situation ser ut ska ta BETALT för ert dricka. Ja jag vet att Daniel INTE kan tänka sig det....men det är ett sätt för er att få ner kostnaden något. Sen kanske ni ska avboka bandet och köra en grym playlist istället, ja jag vet, inte alls kul, piss jämfört med Bandet, men....ni sparar 10.000
    Förstår att det känns piss, verkligen. Jag hade också bara velat sätta mig ner och tjuta om jag märkte att pengarna bara rinner iväg och inte på långa vägar räcker till.
    Finns det någon som ni skulle kunna låna av?
    Finns det något på er meny ni kan stryka för att få ner priset?
    Kan ni se över era dekorationer? För min erfarenhet säger mig att allt porslin och ljus och festprogram tar så himla mkt plats att det skulle räcka om du kom till min gård och plockade med dig murgröna istället.

    Äsch...ja detta var bara lite tips, kanske inget att ha, men bara några tankar!!

    Kram
    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-05-29 21:19:27 följande:


    Usch nu måste jag kräka av mig Är så jä..la ledsen, minst sagt.Vi räknade på vad drickat kommer kosta och vi räknade förvisso högt men vi kommer att landa på 13.000 ungefär. Efter att jag nu fört över dem till daniel (eftersom han ska t tyskland på lördag) så var jag tvungen att ta 11.000 från bröllopskontot till räkningarna (fråga mig inte för jag FATTAR INTE vad vi gjort med pengarna denna månad, för INGA pengar fanns kvar på kontona nu när jag skulle betala räkningarna, som SJÄLVKLART var fler än vanligt eftersom min lön var mycket mindre än vanligt oxå).Vi har nu 27.000 kvar på bröllopskontot! Utav från början 80.000 kr.De utgifter vi har kvar är:Lokalhyran: 9.000Bandet: 10.000Fotografen: 4.500Hår och smink: 3.000Bukett + bordsdek: 3.000Godisbuffé: 1.000Maten: 35.000där har vi 70.000 krhur f..n ska vi få ihop detta!!! Jag har panik nu minst sagt! Jag fattar faktiskt inte hur detta har gått till! Vi som lixom hade ALLA pengarna från början Sen tillkommer ju en massa små utgifter. det blir inte tal om någon transport till kyrkan heller. Fy f..n så ledsen jag är... Vill bara tjuta. För tillfället känns ju hela bröllopet OMÖJLIGT.
  • AnneiLund

    Hej och Godmorgon Pumpkin
    Ja man vet ju inte om man är ute och cyklar när man ger råd, men jag vet bara hur vi själva resonerade. Jag ville ju så gärna ha liveband, men Anders tyckte att det skulle bli för dyrt. Först surade jag som attans men nu när vi ist ska ha DJ så är jag supernöjd med valet och vi sparar 7000 på det. Vi valde bort 3 rätters och tod buffé och sparade 18 000 på det, jag gör min egen sminkning, sparar 1000, vi lånar en väns bil, vi låter min kollega ta våra bröllopsbilder och sparar 6000 på det. Vi har köpt "vanliga" tårtor som vi får för 25 kronor biten och där sparar vi också en slant. Och ändå är jag så fullt övertygad om att vi får en fantastisk dag. Det är ju oftast så att gästerna gör festen. Vi har bjudit underbara människor och det är det som kommer få allt att lyfta.
    Det går att dra ner på vissa saker och ändå få ett fantastiskt bröllop.
    Läste om ett par som skulle ha ett knytkalas ute i det gröna och först tänkte jag NÄ FYYYYY USCH:::::
    Men det finns inga rätt eller fel när man ska fira sin kärlek. För det är ju det som den dagen handlar om, eller hur?


    Pumpkin skrev 2008-05-30 09:17:22 följande:
    Anne: Tycker det låter som väldigt vettiga tankar och idéer. Tänkte bara säga det
  • AnneiLund

    Men precis som du säger Pumpkin, så är det verkligen SKITTRIST OCH SKITSVÅRT att börja skära ner i sina planer. Något man verkligen sett fram emot och vill/ska ha.
    Anja: Håller tummarna för att allt löser sig, men skulle det inte göra det och ni behöver dra ner på vissa saker så är jag säker på att ni får en underbar dag därför att DU är en fantastisk person som drar till dig människor likt flugor och det kommer spegla sig på festen. det blir skitbra!!!

  • AnneiLund

    Nienna:
    Ja det där med att handla kläder....ASGARV!!!! När fan gjorde man det sist? Ärligt talat? Jo jag ska vara ärlig, jag handlade en ny klänning och nya skor till ett bröllop jag var bjuden till, men utöver det....NADA.....
    Jag längtar verkligen.
    Men jag hade ju en middag hemma hos mig med BT tjejer och då fick JAG en ansiktsbehandling...det var så jävla gulligt så den lyxen ska jag unna mig snart!"!

  • AnneiLund

    Ute och sprungit??? Hatten av, imponerande!!!! ja för det är VARMT!!! Hur långt sprang du? Och du......snart gifter du dig!!


    20080614 skrev 2008-05-30 09:48:22 följande:
    godmorgon på er!Anja: Fy så tråkigt med pengarna! Men jag kan bara stämma in i kören, kör på med lite budgetvarianter. Ni kommer få en fantastiskt dag ändå!! Eller låna av någon om det är möjligt.Phu, själv har jag varit ute och sprungit. Tänkte ta det nu på morgonen för att det itne skulle vara så varmt, men så segade jag lite och kom inte iväg förens nio. Då var det typ 17 grader och riktigt skönt, nu när jag kom hem igen vid 10 är det 20 grader istället och det kändes! Riktig ökenhätta i solen!!
  • AnneiLund

    Närt det gäller det där med budgeten kan jag ibland bli lite varm i magen när jag läser om BT tjejer här inne som lägger betydligt mindre på sitt bröllop än vad vi kanske gör, men det är precis lika genomtänkt och som vi alla verkar vara inne på, det handlar inte om att glänsa och skina, det är en dag i kärlekens tecken och det största många av oss någonsin gjort.
    Sen är det en viktig dag och det är upp till en och var att bestämma hur mkt vi vill och kan lägga på bröllopet, men man får akta sig för att hamna i jämförelsens fälla och se på vad alla andra verkar lägga......jag kan villigt erkänna att jag trillar dit nästan dagligen

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.