• EldHav

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    5 av 10, och jag är född och uppväxt i Skåne! Märkliga ord vissa... Får erkänna att jag chansade mig igenom testet

    Nu sover rumpnissen en andra gång, jag ska ner o virka vidare på min mormors-filt

  • EldHav

    Anja; Vi har inte råd att bjuda folk på alkohol... De får ju en buffé matmässigt, så jag tycker det räcker! Vi betalar ju dessutom en del för resa till Island osv. Folk får komma om de vill, men blir de sura för att behöva handla egen sprit, kan de gå hem igen Man ska va glad för det som bjuds på!! Baske mig!

    KKC: Jag hade väntat på ringen. Man kan ju ha vilken ring som helst på bröllopet, om den nu mot all förmodan inte kommer i tid, och bara byta när den kommit. Vad skulle alternativet vara? Man kan ju inte köpa två vigselringar?!

  • EldHav

    Hej alla damer!!

    Har inte läst här inne på evigheter... Fredags tror jag var senast, så jag hoppas ingen tar illa upp om jag inte svarar på alla inlägg

    R´s mormor ska göra tårtan jag har på bilden!! Så glad jag blev! En av de större sakerna jag var lite orolig över att det inte var fixat.

    R hämtar sin kostym och så på tisdag/onsdag.

    Jag provade min klänning, BH, underkjol och skor tillsammans smått salongsberusad i lördags, kändes bra. Hoppas bara det inte berodde på alkoholen

    Det vi har kvar är vigselprogrammet, vi har bestämt Gotländsk brudmarsch och hittat noter till den, men den andra marschen ahr vi inte bestämt. Sen ska det klirras om det ska va helt solo-sång eller om det ska va ngt instrument med. Festprogrammet är så gott som klart, återstår bordsplacering och översättning.

    Mamma o syrran ska hjälpa mig med smink o hår, det känns bra, och ekonomiskt

    Nu har vi startat bebis-verstaden också, just nu är det dock mens... Jag väntar på min mens ett par-tre dagar efter bröllopet, lagom

  • EldHav
    EnaOline skrev 2008-06-02 08:29:51 följande:
    Eldhav så spännande med bebisverkstad, vi har också just kommit igång! När gifter ni er?
    Vi åker till Island den 14/6 och gifter oss 21/6 där Norra Island.
  • EldHav
    EnaOline skrev 2008-06-02 09:02:11 följande:
    Eldhav å så härligt! Inte så långt kvar med andra ord!
    Näää, fy vad tiden går fort!!! Har hela tiden kännts som om det är lååångt kvar, men nu börjar det liksom komma så nära så man kan ta på det. Har packat ner klänningen o allt som jag ska ha tills dess
  • EldHav

    Vad tycker ni man ska satsa på inom skönhetsbehandling innan bröllopet? Jag fick ett presentkort i julklapp, så jag tänkte använda det nu. Funderar på att vaxa benen?
    Blir nog vaxa halva benen o bikinilinje och färgning av ögonfransar, är väldigt ljus.

  • EldHav

    Hej alla!! OOo nu är det mesta klart!!

    Har kvar:
    *Embossa 41 av 51 namn (placeringskort)
    *Bordsplacering
    *Hämta kostymen o tillbehör
    *Ev. kolla på skor till honom (han har skor som duger i värsta
    fall)
    *Färdigställa festprogram
    *översätta och skriva ur fest- och kyrkoporgram + bordsplacering
    *Prov-frisera och sminka (mor o syster)
    *Vaxa halva ben+bikinilinje (AJ), och färga ögonfransar

    Sen är det mest packningen som är kvar! Förstår ni hur mkt jag kommer packa... I vanliga fall när vi varit på Island en vecka, utan barn, har vi haft en stor resväska, en ganska stor resväska, minst 3 mindre bäskor (inkl handbagage). Nu är en väska enbart till klänning, skor, smink, kostym osv. och den är FULL.
    Får nog låna en resväska av ngn... Har bara två större. Dessutom har vi nu en dotter på 1,5 som ska ha saker... Vi får be om skjuts till Svågertorp tror jag, sen ska man på tåget med alla saker, sen finns det ju bagagevagnar! Som tur är. Får ha Sunna (dottern) knuten på ryggen när vi ska ombord, så kan jag köra bagage i vagnen... Sen 3 timmar på flyg med en trött och förmodligen arg dotter... Flyget går 21,30 svensk tid, vi kommer fram 00,30 svensk tid (22,30 isländsk tid).
    Kommer bli en mkt spännande resa.

    Jag är döv på ena örat... körde revaxör igår, men det är värre idag, får göra om det ikväll.

  • EldHav

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-06-04 11:54:19 följande:


    Godmorgon allihopoj Eldhav shit, har inte tänkt på hur mkt du måste ta med dig när ni reser... vilket stort projekt, men kul o spännande oxå såklart Blir skönt när ni väl kommer fram Sunna, vilket jättevackert namn!
    Jo, det är lite mer juxx om man inte är hemmavid såklart. Enda problemet jag kommit på, är att jag måste ha ett strykjärn, klänningen ligger ju dubbelvikt i en resväska...

    Vi är väldigt nöjda med namnet Sunna, alla barn idag heter samma sak tycker jag Sunna är ett forrnordiskt namn och betyder sol. Hon heter egentligen Sunna Dís, som då betyder sol-dis Det är faktiskt ett vanligt namn på Island, om ni har läst Mannen i sjön, av den där isländska författaren, heter en i början där Sunna
    Om nästa barn blir en kille funderar jag på Nonni, vad tycker ni om det? Uttalas Nånni.
  • EldHav
    Pumpkin skrev 2008-06-04 11:54:25 följande:
    EldHav: Oj, jag blir stressad bara jag läser ditt inlägg Var är alla brudar idag förresten?!
    Ja, men vi har planerat snart ett år, så det har liksom hunnit stressa ner sig lite Men detn stora dagen kommer bli stressig, det vet jag redan nu! Tur jag har min familj där också.
  • EldHav

    Här har det införskaffats vattenfast mascara, sen ska jag bara ha sån wonder matte mousse, rouge och läppglans. Naturligt, men fint

    11:00 Påklädning, smink, frisyr. Även dottern kläs innan lunch-luren.

    13:00 Hoppas va klar, åker till kyrkan. Glömmer INTE ringarna

    14:00 Vigsel, vigselprogram delas ut

    16-18 Fotografering om vädret tillåter (min far är fotograf) Det är dessutom ljus dygnet om på Island sommartid

    16-17: Gäster samlas i festlokalen, får festprogram och läsk-drink (har ett antal alkoholister i släkten). Mingel och hitta plats vid bordet.

    senast 18:00 Vi kommer till festlokalen

    18:30-19:00 Maten serveras. Fritt att hålla tal.
    19:45-20:00 Rökpaus

    ca 20:00 bröllopstårta och kaffe

    21-22 Låser vi in oss på rummet, för att vara pigga till dagen efter då vi ska flyga hem. Dottern sover på annat ställe, antagligen svärmor.

    Vi ska inte öppna presenter på festen. Rökarna för ta paus när de känner på angiven plats.

    Kom nyss på detta

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.