Inlägg från: Emmas syster |Visa alla inlägg
  • Emmas syster

    Dekorera tårta?

    när det gäller marängtårta så tänk på att antingen pensla alla sidor på bottnarna med smält choklad

    eller vänta till sista minuten med att lägga ihop den - bottnarna klarar inte att stå med moussen på

    jag tycker det är snyggt med chokladrullar eller stora flagor choklad (gärna flerfärgade) ganska högt uppbyggda ovanpå tårtan

  • Emmas syster

    om den kommer näst intill direkt från frysen är det inga problem

    problemen uppstår när man lägger ihop tårtan dagen innan och ställer den i kyl - då sjunker de ihop till ingenting...
    vääääldigt trist när det händer på bröllop (har sett det två gånger och då har det varit mamma/svärmor/svägerska som gjort tårtan och normalt sett gör de den samma dag...)

  • Emmas syster

    välj obesprutade rosor då! - det ska alla florister kunna beställa hem kostar lite mer men med 1-3 rosor per tårta blir det inte många kronor

    de besprutade är inte så nyttiga att äta och smakar hemskt (på det som de kommer åt)

  • Emmas syster

    chokladflagor och rullar gör man genom att smälta och marmorera en stor platta sen använder man kniv för att göra rejäla flagor eller rullar

    ska man göra former måste man använda non tempchoklad (den som bara heter block) eller temperera chokladen

Svar på tråden Dekorera tårta?