Aha, vad kul att få ett namn på vad vi gjorde, ivarjefall halvägs!
Just att man kan bjuda alla man vill, även om det är många kändes så bra. Någon gammal barndomsvän som man inte sett på länge, en arbetskamrat som man egentligen inte jobbat med särskilt länge men endå trivs väldigt bra med osv.
Hade vi bjudit på middag hade det blivit en hårdare sållning.
CRISTAL skrev 2008-08-10 20:38:58 följande:
Hej Sellen, Jag och min blivande make Martin gifter oss den 18 oktober och vi har tagit till oss en fransk sed som kallas Vin d'honneur. Det innebär mingelmat och vin. =) Vår dag kommer se ut ungefär så här: Vigsel 14.00 sedan skålar vi med champagne i väntan på att övrig mat ställs fram i församlingshemmet som tillhör kyrkan. Vi har valt att bjuda in barn då det inte är en sittning och barnen i kretsen börjar bli stora nu. Efter att alla skålat i champagne är det mer mingel som gäller. All mat som serveras ska gå att äta utan bestick. Däremot kommer några bord att vara uppställda så att om någon tycker det är besvärligt så kan man sitta ner och äta. Under tiden som alla minglar kommer vårt värdpar bryta av då och då så att våra nära och kära kan hålla tal, spexa sjunga etc. Runt 17-18-tiden blir det tårta med kaffe, te och avec tillsammans med presentöppning. Runt 18-19 tiden räknar vi med att lämna festen eftersom vi vill njuta av våran underbara svit. Detta innebär inte att gästerna måste åka iväg men det kommer inte serveras någon kvällsmat! Hoppas detta kan ge lite tips. Idén med Vin d'honneur är inte att bjuda på massor av mat och dryck utan grundtanken är att ALLA får komma till mottagningen. En del bjuder sina närmasta släktingar på en större middag dagen efter (detta har inte vi beslutat om om vi ska ha ännu av olika skäl).