• Duchess

    Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?

    Vi bjöd våra syskonbarn, men inga andra. Vi lämnade dock öppet för möjligheten genom den här texten på hemsidan:

    *****

    Eftersom lokalens utrymme är begränsat så har vi valt att prioritera våra vuxna vänner och släktingar samt våra syskonbarn när vi komponerat gästlistan. Barn som ammas är naturligtvis välkomna att följa med sina föräldrar. Meddela värdarna om ni har en baby med er, så kan vi ta hänsyn till detta när vi gör bordsplaceringen.

    Om någon av er som skall resa långt har svårt att ordna barnvakt över helgen, tala med värdarna även om detta i samband med er anmälan. Skulle vi få många återbud så finns det eventuellt möjligheter även för långväga gäster att ta med barn, men vi kan inte garantera redan nu att övriga gäster kan ta med sina barn. Vi kommer inte heller att ha möjlighet att ordna något speciellt för barnen under kvällen. Lokalen har tyvärr inte några biutrymmen (endast festvåning och souterräng med bar- och mingelytor).

    *****

    Det var ett par goda vänner till mig som frågade om de kunde ta med sina två söner. Bröllopet var 85 mil från orten där vi bor, och de var ute på husvagnssemester. När vi fick in återbud så fick de ta med pojkarna. Vad jag vet har inga gäster reagerat negativt på detta. Många föräldrar tycker att det är skönt att få lämna barnen hemma och gå ensamma på bröllop :)

  • Duchess

    Tyvärr finns det många som inte känner till etikettsregler. Jag tror inte alls att du ska vara helt säker på att alla föräldrar förstår att barnen inte är medbjudna....

    För övrigt tycker jag att det är bättre att säga saker rakt ut än att rimma. Ärligt talat förstår jag inte varför man måste rimma så snart man ska säga nåt känsligt, men det är min högst personliga åsikter

    Fru snart skrev 2008-10-09 13:52:03 följande:


    Ska tillägga att vi skrivit namnen på dem som vi bjudit så ingen kan misstolka. om det är en familj står bara föräldrarna på inbjudan.
Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?