• älskarlivet

    Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?

    Hur formulerar man barnfritt i inbjudan? Syskonbarn är välkomna, men i övrigt kommer vi ha en åldersgräns på 14 år..

  • Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?
  • brud080419

    Vi skrev: Vi tror att barn har det roligare någon annanstans, då ett bröllop framförallt är en fest för vuxna.

    Vi la iofs också till att om någon hade svårt att hitta barnvakt kunde de höra av sig. Nu har vi bara 2 syskonbarn, varav ett ammades, och det andra bad vi skulle vara med för han är en bra lekkamrat till vår dotter, så då blev det lättare för barnvakterna då de slapp underhålla henne hela tiden.

    Tycker inte det är så konstigt att syskonbarn får komma, men inte andra barn, eftersom de flesta andra har lättare att hitta barnvakt, för syskonen är ju oftast alla barnvakter med på bröllopet..

  • Fenixx

    ja skriv nån vanlig text med att gästerna lämnar barnen hemma men att undantag är för syskonbarn.

    borde ju folk förstå då ofta dem närmsta barnvakterna är bjudna.

  • Duchess

    Vi bjöd våra syskonbarn, men inga andra. Vi lämnade dock öppet för möjligheten genom den här texten på hemsidan:

    *****

    Eftersom lokalens utrymme är begränsat så har vi valt att prioritera våra vuxna vänner och släktingar samt våra syskonbarn när vi komponerat gästlistan. Barn som ammas är naturligtvis välkomna att följa med sina föräldrar. Meddela värdarna om ni har en baby med er, så kan vi ta hänsyn till detta när vi gör bordsplaceringen.

    Om någon av er som skall resa långt har svårt att ordna barnvakt över helgen, tala med värdarna även om detta i samband med er anmälan. Skulle vi få många återbud så finns det eventuellt möjligheter även för långväga gäster att ta med barn, men vi kan inte garantera redan nu att övriga gäster kan ta med sina barn. Vi kommer inte heller att ha möjlighet att ordna något speciellt för barnen under kvällen. Lokalen har tyvärr inte några biutrymmen (endast festvåning och souterräng med bar- och mingelytor).

    *****

    Det var ett par goda vänner till mig som frågade om de kunde ta med sina två söner. Bröllopet var 85 mil från orten där vi bor, och de var ute på husvagnssemester. När vi fick in återbud så fick de ta med pojkarna. Vad jag vet har inga gäster reagerat negativt på detta. Många föräldrar tycker att det är skönt att få lämna barnen hemma och gå ensamma på bröllop :)

  • Timba

    Håller med Dushess till 100%!

    Jättebra att skriva klart och tydligt vad som gäller. Och att inte vara alltför rigid (men att ändå, vänligt men bestämt säga hur man vill ha det) tex om långväga gäster inte har möjlighet att skaffa barnvakt etc. Allt går ju att lösa men det är ju bra om föräldrarna vet att deras barn inte kommer att få egen nanny och barnrum etc.

    Jättebra skrivet, dushess!

  • älskarlivet

    Tack för alla tips!!

  • rutfru

    Vi gjorde som så att mina syskonbarn fick egna inbjudningskort då det i dem stod att det var ett barnfritt bröllop.
    Ingen reagerade över att det var barn med och de satt vid en ände av bordet så att det inte blev tomma platser när de stack ut och lekte, de är 8 år gamla

  • passionsblomman

    Om man som gäst inte fattar att min sons kusiner är mer självklara gäster på vårt bröllop än deras egna barn skull jag blibesviken över att ha missbedömt deras intelligens å det grövsta...

    Tycker också attDuchess skrev på ett bra sätt.

  • 040409

    Vi kommer med att bjuda 4 barn, två är mina syskonbarn, men även två barn som inte är "biologiska" syskonbarn, men i princip är som syskonbarn iaf. (min fästman's familj har haft en tjej boende hos dem i många år, hon har nu egen familj och de två killarna är i princip som syskonbarn för min fästman och hans syskon)
    Hur formuleras detta? Två av dessa barn är med i brudföljet (en från varje familj) så kan man skriva nått om att näbbar och deras syskon är bjudna?

  • Tjolinti

    Tycker det låter lite orättvist. Men det verkar ingen annan tycka, jag har inga barn eller syskonbarn men det låter orättvist :)

Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?