• älskarlivet

    Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?

    Hur formulerar man barnfritt i inbjudan? Syskonbarn är välkomna, men i övrigt kommer vi ha en åldersgräns på 14 år..

  • Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?
  • Tidsmaskin

    Javisst! Går väl att skriva något om att bröllopet är barnfritt, en fest för vuxna, undantag är syskonbarn samt näbbar och deras syskon.


    040409 skrev 2008-10-05 13:32:54 följande:
    Vi kommer med att bjuda 4 barn, två är mina syskonbarn, men även två barn som inte är "biologiska" syskonbarn, men i princip är som syskonbarn iaf. (min fästman's familj har haft en tjej boende hos dem i många år, hon har nu egen familj och de två killarna är i princip som syskonbarn för min fästman och hans syskon)Hur formuleras detta? Två av dessa barn är med i brudföljet (en från varje familj) så kan man skriva nått om att näbbar och deras syskon är bjudna?
  • Tidsmaskin

    Jag tror att barn i de allra flesta fall mår bättre av att vara någon annanstans med en barnvakt. Inte uppskattar de tal och högtidligheter i timtal. Däremot tycker jag att det kan vara fritt fram för barnen på vigseln, men att de ska vara med på "vuxenfest" där det oftast serveras alkohol kan jag inte alls förstå. Har själv en dotter som kommer vara drygt ett år vid bröllopet, men hon måste ju vara med för alla barnvaktar är ju på festen!

  • Besservvisser

    Orättvisst på vilket sätt? För att man som brudpar har varken lust eller råd att ordna ett barnkalas i samband med, och i samma lokal samtidigt som, ens egen bröllopsfest.

    Näää.... ställ cykeln och gå.

  • passionsblomman

    För min del är det självklart att sonen är med på vår dag (i den takt den planeras lär han väl hinna gifta sig före oss iallafall så det blir kanske inte ett problem... )

    Att då ha med alla kusinerna kommer om något att underlätta för oss , då de får en fest i festen så att säga. Instämmer med det där med alkoholen, och eftersom vi nog vill ha bröllopsnatten för oss själva(!)Löser vi antagligen båda de sakerna genom att försöka skaka fram någon vuxen som kan ta sig an barnaskaran en stund in i festen. Dessa människor kommer också att komma resande långväga ifrån, så övernattning måste ändå ordnas. Våra vänner tror jag kommer uppskatta förevändningen att som omväxling i familjelivet göra något utan barnen för en kväll.

    jag fattade inte riktigt "orättvisperspektivet"

  • Tjolinti

    jag hade reaerat om jag hade barn o jag kanske nu ville ha med dom o jag får en inbjudan där det står barn fritt o jag dyker upp o där ändå e barn hade jag reagerat i stil med, jaha var det nu inte barnfritt eller har jag fattat fel? Barnvakt behöver inte alltid vara familj.

  • Besservvisser

    Men det är klart skillnad mellan ens egna barn eller syskonbarn, och andras, eller hur, Tjolinti. Om man inte förstår det, näää.... vad kan man säga. Kanske brudparet har varken lust eller råd att bjuda på barnkalas med eget rum och underhållning och barnvakt och hela baletten.

    Eller du kanske är en sådan föräldrar som är hopväxt med sina barn?

  • Tjolinti

    Om du kanske läser mitt första inlägg så står det klart o tydligt att jag inte har egna barn eller syskonbarn, men jag tycker det låter orättvist. Jag säger hur jag tror jag hade reagerat. Sen e det ju upp tillföräldrar om dom inte VILL ha med sina barn för ni har rätt i att det e skönare o gå ut utan o ha barn o titta efter, o bröllop e inte ett ställe för barn. Men tänk så säger några nej för dom inte heller finner barnvakt? Så får dom sen höra att där var barn på plats. Ja så tänker jag, men vi e inte alla lika.

  • Tjolinti

    Men om ni nu tycker ni gör så jävla rätt i o bara bjuda barnen ni tycker om skriv då det i inbjudningarna. Skriv inte barnfritt för det e ju inte barnfritt.

  • gottelina

    Oj då! Vi hade barnfritt utom för makens brorsdotter men det betyder verkligen inte att vi inte tycker om de andra barnen. Men hon tillhör ju den omedelbara familjen och det tycker i alla fall jag är skillnad. Men vill du bjuda alla barn eller inget så är det ju helt upp till dig. Inget jag går i taket över.


    Tjolinti skrev 2008-10-05 17:54:49 följande:
    Men om ni nu tycker ni gör så jävla rätt i o bara bjuda barnen ni tycker om skriv då det i inbjudningarna. Skriv inte barnfritt för det e ju inte barnfritt.
  • Besservvisser

    Som sagt.... det är skillnad mellan barn och barn. Varför ska jag bjuda allas barn när jag bara står nära syskonbarn?

    Varför så svårt att fatta?

    Jag vill inte ha barnkalas på vår bröllopsfest.

Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?