Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?

    Om man som gäst inte fattar att min sons kusiner är mer självklara gäster på vårt bröllop än deras egna barn skull jag blibesviken över att ha missbedömt deras intelligens å det grövsta...

    Tycker också attDuchess skrev på ett bra sätt.

  • passionsblomman

    För min del är det självklart att sonen är med på vår dag (i den takt den planeras lär han väl hinna gifta sig före oss iallafall så det blir kanske inte ett problem... )

    Att då ha med alla kusinerna kommer om något att underlätta för oss , då de får en fest i festen så att säga. Instämmer med det där med alkoholen, och eftersom vi nog vill ha bröllopsnatten för oss själva(!)Löser vi antagligen båda de sakerna genom att försöka skaka fram någon vuxen som kan ta sig an barnaskaran en stund in i festen. Dessa människor kommer också att komma resande långväga ifrån, så övernattning måste ändå ordnas. Våra vänner tror jag kommer uppskatta förevändningen att som omväxling i familjelivet göra något utan barnen för en kväll.

    jag fattade inte riktigt "orättvisperspektivet"

  • passionsblomman

    Vad står i "etikettsböckerna"? Om jag får hem en inbjudan dddär mitt och min sambos namn står och ingen övrig info, skulle jag nog inte räkna in vår son. Gör folk det?

  • passionsblomman

    Innan jag hamnade på BT hade jag aldrig hört ett ord från någon om att det varit några åsikter runt det här. Och på de barnfria bröllopen har det oftast funnits "undantag" som är nära släkt.

  • passionsblomman

    Är det verkligen ingen som har lite koll på den traditionella etikettsreglerna för detta?
    Det är ju inte första tråden det dyker upp i och det måste ju finnas ngt man kan hålla sig lite i ang en sådan här sak? Eller gjordes alla etikettsregler när barn fortfarande skulle synas men inte höras?

    Det kan ju vara bra att veta regeln, så att man sedan vet hur man ska utfomrma inbjudan osv när man i slutänden ändå ska få ihop det som man tänkt sig och vill.

  • passionsblomman
    älskarlivet skrev 2008-10-10 20:23:06 följande:
    [citat]
    Vad menar du?

    Jag undrar exkt ordagrant det jag skrev.
    Är det någon som vet vad den såkallade etiketten säger om hur man gör m barn och inte barn på festen, vilka undantag man "bör" göra osv? Det finns ju regler för klädkoder, placering, O.s.a, tackkort, tal osv osv osv. Jag är helt enkelt nyfiken på vad "proffsen" säger i frågan, då jag själv inte är ngn expert.
  • passionsblomman
    älskarlivet skrev 2008-10-10 22:11:45 följande:
    Man gör väl som man själv vill?
    Ja, det har inte undgått mig

    Jag tycker bara att det är lite kul att lära mig nya saker och de "fina" kalasens regelbok är inget jag har på nattygsbordet,medan andra dyker upp i forumet ibland som verkar ha järnkoll.

    Jag skulle gärna ha en tjejkväll m gott att äta och dricka och lite sånt "onödigt" vetande.

    Syftet m hela grejen m etikett är väl om jag inte missförstått, att allt ska vara så enkelt, lättfattligt och smooth som möjligt och att inga tveksamheter ska råda. Så,ovetandes i ämnet är jag fortfarande nyfiken på vad tex Fru Ribbing skulle säga.
Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?