• gottelina

    Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?

    Oj då! Vi hade barnfritt utom för makens brorsdotter men det betyder verkligen inte att vi inte tycker om de andra barnen. Men hon tillhör ju den omedelbara familjen och det tycker i alla fall jag är skillnad. Men vill du bjuda alla barn eller inget så är det ju helt upp till dig. Inget jag går i taket över.


    Tjolinti skrev 2008-10-05 17:54:49 följande:
    Men om ni nu tycker ni gör så jävla rätt i o bara bjuda barnen ni tycker om skriv då det i inbjudningarna. Skriv inte barnfritt för det e ju inte barnfritt.
  • gottelina

    Med handen på hjärtat så är det nog mer så att det är skönt för brudparet att få stå i centrum utan konkurrens från små söta ungar. Och dessutom kan det vara kul att höra alla tal och telegram och liknande utan att behöva sila spring och prat. Men för all del, har man ett lite mindre formellt bröllop så är det kanske skillnad. Det handlar till syvende och sist om vad respektive brudpar vill ha ut av sin dag.


    Maliinka skrev 2008-10-05 20:54:49 följande:
    Vi ska ha barn med. Det argumentet att det är skönt för föräldrarna att vara utan barnen är ganska lamt. Det måste ju ändå föräldrarna kunna bestämma själva...
  • gottelina

    Vi hade haft plats till spring men jag ville inte ha det och det står jag för. Makens kusin har en liten tjej på 3 år och hon är en av de viktigaste små personerna i vårt liv men hon fick stanna hemma precis som de andra små vi känner för utan att överdriva så kan jag säga att hon är aldrig stilla och då menar jag ALDRIG. Sitter hon på en stol så vickar hon på ändan. Står hon framför dig och ska prata så hoppar hon. Hon har jättemycket myror i kroppen. Dessutom kan hon aldrig vara tyst. Det går inte hur gärna hon än vill. Säger man till henne så blir hon så ledsen för då antingen glömde hon eller var det inte meningen och det är verkligen så att hon vill vara duktig men så tar enegin över.

  • gottelina

    Jag fattar inte riktigt varför eller rättare sagt hur man riskerar att det dyker upp folk som är oinbjudna.(barn menar jag) Man har ju ett OSA och då ringer folk och anmäler sig. Har man inte anmält så kan man ju inte gå. Dessutom kan man ju utforma själva inbjudan så att namnen på de inbjudna står där så slipper man problemet med kastade kuverten

    Jag tror egentligen inte att det finns nån som inte förstår att om namnen står i en inbjudan så är det just de personerna som är bjudna och ingen annan. Alla andra tolkningar är konstruerade för att passa egna syften. Skriver man däremot inte ut namnen i själva inbjudan så kan det kvitta vad som står på kuvertet för som sagt, det är inte det man sparar. Man kan ju inte heller skriva alla namnen på en familj på 7 utanpå kuvertet. Då får ju inte adressen plats.

  • gottelina

    För att hålla sig till ts fråga. Vi sa aldrig något annat än att det var barnfritt i inbjudan eller save the date-kortet. Sen pratade vi med makens bror och sa att det gällde inte deras flicka. Vi pratade med dem som hade ammande barn också. Där var en kusin som inte kom för att de inte kunde fixa barnvakt men vi gjorde inte avkall på vårt beslut för det. Makens bror kan inte lämna bort sin flicka för hon är adopterad och de är inte klara med anknytningsprosessen ännu, och vi tyckte att det var viktigt att de var med eftersom det är omedelbara familjen. En kusin som man bara träffar på jämna födelsedagar är ju inte riktigt samma sak.

Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?