• älskarlivet

    Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?

    Hur formulerar man barnfritt i inbjudan? Syskonbarn är välkomna, men i övrigt kommer vi ha en åldersgräns på 14 år..

  • Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?
  • älskarlivet

    Tack för alla tips!!

  • älskarlivet

    Men det är skillnad på syskonbarn och kusinbarn och kompisars barn!

    Mina systrar skulle inte kunna komma om inte deras barn följde med...


    Tjolinti skrev 2008-10-05 17:34:31 följande:
    jag hade reaerat om jag hade barn o jag kanske nu ville ha med dom o jag får en inbjudan där det står barn fritt o jag dyker upp o där ändå e barn hade jag reagerat i stil med, jaha var det nu inte barnfritt eller har jag fattat fel? Barnvakt behöver inte alltid vara familj.
  • älskarlivet

    Håller med dig!!


    Besservvisser skrev 2008-10-05 17:58:42 följande:
    Som sagt.... det är skillnad mellan barn och barn. Varför ska jag bjuda allas barn när jag bara står nära syskonbarn?Varför så svårt att fatta?Jag vill inte ha barnkalas på vår bröllopsfest.
  • älskarlivet

    Mina kusiner förstod inte det när min syster skickade hem en inbjudan där bara de vuxnas namn stod..


    passionsblomman skrev 2008-10-05 18:03:17 följande:
    Vad står i "etikettsböckerna"? Om jag får hem en inbjudan dddär mitt och min sambos namn står och ingen övrig info, skulle jag nog inte räkna in vår son. Gör folk det?
  • älskarlivet

    Det är min och min M2B:s dag, så då får de bli sura.. Det skiter jag i...


    Tjolinti skrev 2008-10-05 18:13:24 följande:
    älskarlivet, dina vänner kommer säkert förstå att du vill ha din familjsbarn där. Skriv bara barnfritt eller skriv bara de inbjudnas namn. Så kanske du pratar med dom innan bröllopet på telefon eller något så kan du förklara det närmre då om dom nu missförstått o trott att det kanske e en självklarhet att deras barn e bjudna även om dom inte står med på inbjudan. :)Men vissa folk e barnälskare o kan ta illa upp om dom inte får ha med sina barn. (hoppas du inte känner någon sån) o e där då några barn så finns risken att dom kan reagera, men skit i dom.
  • älskarlivet

    Vad menar du med det?


    Tjolinti skrev 2008-10-05 20:39:41 följande:
    Verkar inte som alla har läst "etikettsboken" :)
  • älskarlivet

    Nej det är verkligen inte alla som förstår det...


    Tjolinti skrev 2008-10-05 20:42:54 följande:
    Typ att en del folk tar förgivet att dom som får inbjudningar ska fatta att det bara e dom som står på inbjudan e bjudna o inte hela familjen. Men det e ju tyvärr inte alla som förstår de.
  • älskarlivet

    Jag har hört det innan så jag hade förstått.. Är alla bjudna skriver man typ "fam Andersson", men är bara någon bjuden så skriver man deras namn..


    Tjolinti skrev 2008-10-05 20:45:36 följande:
    Hmm, jag vet inte om jag hade förstått de heller faktiskt. Faktiskt första gången jag hör om det här på bröllopstorget, aldrig hört talats om det innan.
  • älskarlivet

    Men tycker du inte det är skillnad på syskonbarn som man träffar flera gånger/månad och kusinbarn som man träffar någon gång/år?


    Maliinka skrev 2008-10-05 20:54:49 följande:
    Hmm, låter knasigt för mig att bjuda några barn men inte alla... Men om man nu vill ha det så så är det väl bara att skriva barnfritt med undantag för syskonbarn...Vi ska ha barn med. Det argumentet att det är skönt för föräldrarna att vara utan barnen är ganska lamt. Det måste ju ändå föräldrarna kunna bestämma själva...
  • älskarlivet

    Vi skulle inte ha plats med springande barn där vi bestämt att vi ska ha festen, skulle inte heller ha plats att ha ett "barnrum"..

  • älskarlivet

    Jag tycker inte det känns ett dugg jobbigt att mina kusiner eller kompisar inte kan ha sina barn med.. Vi har varken råd eller plats..
    .


    Maliinka skrev 2008-10-05 21:23:39 följande:
    Jo, men jag är en sådan som vill bjuda antingen alla eller ingen ur släkten. Men jag vet att absolut inte alla tänker så, många känner ju att de kan plocka ut vissa och så. För mig personligen så skulle det kännas jobbigt inför de som inte får ha med barn, om andra får. Däremot skulle jag, om vi ville ha barnfritt, ändå kunna göra undantag för alla som faktiskt inte får tag i barnvakt. Hellre att gästerna kommer med barn än att de inte kommer alls, skulle jag tycka...
  • älskarlivet

    Men det funkade inte när min syster gifte sig.. Där kom ändå barn, trots att de på inbjudan skrivit enbart namnen..


    Flisa80 skrev 2008-10-10 17:25:26 följande:
    Jag det är precis så jag tänker. Bjuder man hela familjen så står det familjen. Står det två namn, så är det ju dom två det gäller... Då kanske man slipper detta med rim och att skriva barnfritt. Då handlar ju bröllopsinbjudan om två som blir bjudna på bröllop och inte om de som inte får följa med...
  • älskarlivet

    Vad menar du?


    passionsblomman skrev 2008-10-10 20:04:21 följande:
    Är det verkligen ingen som har lite koll på den traditionella etikettsreglerna för detta? Det är ju inte första tråden det dyker upp i och det måste ju finnas ngt man kan hålla sig lite i ang en sådan här sak? Eller gjordes alla etikettsregler när barn fortfarande skulle synas men inte höras? Det kan ju vara bra att veta regeln, så att man sedan vet hur man ska utfomrma inbjudan osv när man i slutänden ändå ska få ihop det som man tänkt sig och vill.
  • älskarlivet

    Man gör väl som man själv vill?


    passionsblomman skrev 2008-10-10 21:39:33 följande:
    [citat]Vad menar du?Jag undrar exkt ordagrant det jag skrev.Är det någon som vet vad den såkallade etiketten säger om hur man gör m barn och inte barn på festen, vilka undantag man "bör" göra osv? Det finns ju regler för klädkoder, placering, O.s.a, tackkort, tal osv osv osv. Jag är helt enkelt nyfiken på vad "proffsen" säger i frågan, då jag själv inte är ngn expert.
  • älskarlivet

    Du kan gå in på dn:s hemsida och maila Ribbing! Hon svarar på alla mail!


    passionsblomman skrev 2008-10-10 23:05:17 följande:
    Ja, det har inte undgått mig Jag tycker bara att det är lite kul att lära mig nya saker och de "fina" kalasens regelbok är inget jag har på nattygsbordet,medan andra dyker upp i forumet ibland som verkar ha järnkoll.Jag skulle gärna ha en tjejkväll m gott att äta och dricka och lite sånt "onödigt" vetande. Syftet m hela grejen m etikett är väl om jag inte missförstått, att allt ska vara så enkelt, lättfattligt och smooth som möjligt och att inga tveksamheter ska råda. Så,ovetandes i ämnet är jag fortfarande nyfiken på vad tex Fru Ribbing skulle säga.
Svar på tråden Hur formulera barnfritt när syskonbarn är välkomna?