• Augusti2010

    vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!

    Jag tycker det är väldigt individuellt, precis som bröllop överlag. Det beror helt på vilken typ av fest man kommer att ha och framförallt hur barnaskaran ifråga ser ut till ålder osv.. Har man lite äldre barn som kan ta hand om de yngre, eller är det bara lite äldre barn det handlar om (med äldre menar jag typ skolålder och uppåt) så tycker jag det är en helt annan sak än med småbarn. Lite äldre barn kan förhoppningsvis sköta sig och stör inte mitt i tal osv, de kan ta hand om de yngre så att föräldrarna istället kan ägna sig åt att förgylla festen för brudparet, äldre barn har faktiskt ett utbyte av festen osv..

    Småbarn däremot kommer inte ens att minnas att de varit på bröllopsfest, än mindre ha någon glädje av att sitta still under en middag flera timmar (om man lyckas med det). Man kan inte förvänta sig att småbarn inte stör då och då och de stjäl definitivt föräldrarnas uppmärksamhet.

    Vi har bara småbarn i vår släkt och umgängeskrets, den äldsta är 5 år. Vi ser inget som helst problem med att ha barnfritt på festen, och kommer dessutom att ha en fest som inte lämpar sig för barn (sittande middag i ett slott, inte särskilt barnvänligt). Det är VÅRT bröllop som vi betalar en hel del för och vi vill få en lyckad dag som uppfyller alla våra önskemål. Vi vill ha barnfritt och den som inte respekterar vår önskan på denna stora dag behöver inte komma.

    Det kan tilläggas att vi själva har en dotter som kommer att vara 2 år då vi gifter oss. Hon kommer inte heller att vara med på festen, av ovannämnda skäl. Det är inget hon kommer att komma ihåg när hon blir äldre eller ha något utbyte av, och vi kan slappna av mer om hon är hos barnvakten.

    Men som sagt, det är en väldigt individuell fråga, det viktigaste tycker jag är att man respekterar brudparets önskemål på deras stora dag!

Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!