• skål

    vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!

    Jag tycker att man ofta kan läsa om att man vill ha barnfriabröllop. För mig är detta en gåta.Stör barnen, stjäler de uppmärksammheten eller vad är det? Jag förstår att endel kanske tycker det är "skönt" att vara barnfria men det avgör väl föräldrarna själva. Är man inte barnfri på så många andra fester....det är iallafall vi. På vårt bröllop är 24 barn bjudna och jag tror inte att någon ser detta som ett problem. Fler som tycker som jag????

  • Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!
  • älskarlivet

    Vi kommer inte bjuda barn, för vi tycker inte bröllop är en barnfest. Dessutom har vi inte plats till det heller.. Däremot är mina syskonbarn välkomna, det är 3 stycken.

  • Villnu

    Jsg är faktiskt rädd att barnen ska störa allt för mycket i kyrkan. Men nu ska vi bjuda barn ändå men lite nervös ä ja. Vi ska inte ha fest efter så då är det inga problem.

  • Småland09

    Vi kommer ha barn på bröllopet, detta pga min systers ungar som jag inte kan tänka mig att de inte är med Hoppas på att få ja när jag frågar hennes äldste om han vill vara ringbärare när vi träffar honom nästa månad. Han kommer vara 6 år då, jättemysig liten kille. Hon har två pojkar till som kommer vara 3 då och de är riktiga vildbasare som nog kommer leva rövare i kyrkan men inte kan jag tänka mig att gifta mig utan att de är med heller! HELST skulle man väl vilja ha barnfritt eftersom vi varit på bröllop där det varit barnfritt men samtidigt.. äsch.. nu är det som det är.. Iom att det redan kommer barn så känner vi inte riktigt att vi kan tvinga folk att lämna barn hemma, men ska försöka säga till lite fint till de som har ettåringar att de kanske kan låta mor/farföräldrar ta hand om barnen just den dagen
    Skål: 24 barn! många men kul hur många gäster har ni totalt? vi satt o räknade nyss och vi kommer bjuda runt 65-70 pers varav 9 är barn...

  • älskarlivet

    Fast vi vill inte ha med fler barn än mina syskonbarn, tycker inte det är konstigt att göra skillnad på barn så heller..

    Sen kan väl din svåger eller syster ta ut barnen från kyrkan om det blir för skrikigt?


    Småland09 skrev 2008-10-16 19:44:57 följande:
    Vi kommer ha barn på bröllopet, detta pga min systers ungar som jag inte kan tänka mig att de inte är med Hoppas på att få ja när jag frågar hennes äldste om han vill vara ringbärare när vi träffar honom nästa månad. Han kommer vara 6 år då, jättemysig liten kille. Hon har två pojkar till som kommer vara 3 då och de är riktiga vildbasare som nog kommer leva rövare i kyrkan men inte kan jag tänka mig att gifta mig utan att de är med heller! HELST skulle man väl vilja ha barnfritt eftersom vi varit på bröllop där det varit barnfritt men samtidigt.. äsch.. nu är det som det är.. Iom att det redan kommer barn så känner vi inte riktigt att vi kan tvinga folk att lämna barn hemma, men ska försöka säga till lite fint till de som har ettåringar att de kanske kan låta mor/farföräldrar ta hand om barnen just den dagen Skål: 24 barn! många men kul hur många gäster har ni totalt? vi satt o räknade nyss och vi kommer bjuda runt 65-70 pers varav 9 är barn...
  • Joeline

    Vi har bara bjudit vuxna (och ungdomar). Vi tycker inte att en flera timmar lång middag som avbryts för tal och annat är något barnkalas. Dessutom tycker de flesta av våra vänner att det är skönt att få ägna sig åt sina vuxna vänner ibland. Och ja, de "stör" självklart med en massa barn, om man med stör menar att det kommer att pratas och springas runt etc. Men det beror kanske lite på vad har för typ av bröllop också.

  • Saggezza

    Vi kommer inte att bjuda barn av flera skäl. Några är platsbrist, lokalen vi ska vara i har inga biutrymmen så vi har bara ett stort rum vilket gör det trångt, vi har inte budget att bjuda alla barn, vi ska vara på annan ort och det är knepigt för många att lösa det praktiskt om barn ska vara med. Jag tycker dock att det upp till var och en att avgöra! Vi gör så här för det passar oss och våra gäster bäst men jag har absolut inga åsikter för hur andra gör... Finns alltid orsaker för båda valen/alternativen anser jag!

  • Höstbrud-07

    Bröllop innebärande en lång och formell middag med tal, alkohol mm är ingen barnfest. Och ja, barn kan verkligen störa en fin och högtidlig stämning. så för oss var det självklart att ha barnfritt. Så det var enbart ur vårt perspektiv, vi valde ju inte det för att vi på något sätt antog att föräldrarna skulle föredra det. Dock var det ingen som kommenterade det på minsta sätt utan alla skaffade barnvakt.

  • didis

    Vi har barn som är vana vid långa middagar och stora fester och det är resten av släktens barn och vännernas barn också.

    Det har aldrig varit något problem, barnen vet om att inte störa under tal etc och blir det för tråkigt för de små får de väl gå iväg. De stora barnen (numer mina egna) tar hand om de yngre och den som blir trött somnar på en soffa eller i en klädhög, omgivna av glada släktingar.

    Inte förstör det barnen om det någon gång ser mamma lite rund under fötterna heller.

    Jag ser det också som social träning. Barnen, som nu är 13 o 16, kan hålla tal, kan etikett på middagar och kan allmänt mingla och uppföra sig - de har ju tränat sedan de var små. Men vi går på större fester (mer än 60 pers) i alla fall 3-4 ggr/år och de flesta gångerna är barnen med.

  • älskarlivet

    Det är också en ekonomisk fråga också.. JAg bjuder hellre fler kompisar än t.ex. kusinbarn.. Skulle vi bjuda alla mina kusinbarn hade inga av våra kompisar kunnat komma..

  • Mrs Fr

    Vi bjöd inte barn, men vi förbjöd dem inte heller. Det var upp till föräldrarna att avgöra. (Nästan alla valde att lämna sina barn hemma).

Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!