• skål

    vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!

    Jag tycker att man ofta kan läsa om att man vill ha barnfriabröllop. För mig är detta en gåta.Stör barnen, stjäler de uppmärksammheten eller vad är det? Jag förstår att endel kanske tycker det är "skönt" att vara barnfria men det avgör väl föräldrarna själva. Är man inte barnfri på så många andra fester....det är iallafall vi. På vårt bröllop är 24 barn bjudna och jag tror inte att någon ser detta som ett problem. Fler som tycker som jag????

  • Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!
  • jojoånick09

    jag har hört samma grej om barnfria bröllop,men jag ser det som dig... vi skall inte ha så många barn som 24st men däremot har vi sagt att våra närmsta kompisars barn är välkommna och mina syskonbarn,totalt på vårat bröllop blir det fem barn i åldrarna 6-12.Tycker det är charmigt att ha med dem..varför inte..
    min syster hade däremot bara sina egna barn på sitt och min kusin som gifte sig förra sommaren hade sina kusiner och brudenskusiner på en sakra på fem små personer..

    man gör som man vill...

  • Ms Daisy

    Det är väl upp till var och en om de vill ha bröllop med eller utan barn. Vi har en son som var 10 månader vid tiden för bröllopet, men vi valde att ha barnfritt bröllop och barnvakt för sonen. Så ville vi ha det och det respekterades också av gästerna.

    Vill man ha barn på bröllopet så väljer man förstås att ha det, så enkelt är det.

    Det är väl inget problem alls, så länge föräldrarna respekterar brudparets val. Vill man inte komma om barnen inte får komma, ja då tackar man nej och stannar hemma om det är barnfritt bröllop.

  • Ore
    skål skrev 2008-10-16 19:30:36 följande:
    Jag tycker att man ofta kan läsa om att man vill ha barnfriabröllop. För mig är detta en gåta.Stör barnen, stjäler de uppmärksammheten eller vad är det? Jag förstår att endel kanske tycker det är "skönt" att vara barnfria men det avgör väl föräldrarna själva. Är man inte barnfri på så många andra fester....det är iallafall vi. På vårt bröllop är 24 barn bjudna och jag tror inte att någon ser detta som ett problem. Fler som tycker som jag????
    Det som jag var orolig för, och det som låg bakom att jag i vårt infoblad skrev att "vi tror att barn under 3 år, undantaget barn som ammas, har det bättre hos barnvakt än på bröllopsfest" var att barnen skulle störa. Barn i den åldern har heller inget minne av att varit på bröllop, så som jag såg det skulle de mest kräva mycket uppmärksamhet och passning av föräldrarna.

    Detta kanske föräldrarna hade insett själva, och ordnat barnvakt, men utifrån vad vissa har skrivit här på BT så vågade jag inte lita på det. Även de äldre barn som var med (syskonpar på 4,5 och 10 år) ledsnade ganska snabbt, och blev hämtade efter huvudrätten.

    Sedan beror det ju litet på hur många barn det är frågan om, och vilka förutsättningar det finns för barnen att leka (kanske kan ordna ett lekrum åt dem) om det är lämpligt att ha med barn eller inte. Hade det varit väldigt många bland våra gäster som haft barn, så kanske vi hade gjort ett annat val. Nu gjorde vi de val som vi gjorde utifrån de gäster vi ville bjuda...

    Jag visste ju också redan innan att i princip alla hade tänkbara barnvakter...
  • JS76JS

    Älskar min son över allt annat, men på middagen får han vara hos barnvakten där han kommer att ha det roligare än att sitta med på en middag som varar i några timmar.

  • avil

    jag tror inte barn tar skada av att se att vuxna dricket vin till maten typ...eller så.
    Så barn kan vara m på fest tycker JAG,beroende på HUR mycket supande det blir?! Man måste ju inte bli klappkanonpackad för att det är bröllopsfest?
    Jag anser att barn förstör inte,de kan ha kul de med. Man kan ju ordna barnbord med ritsaker o filmhörna o sånt.Så barn kan ha skitkul!

  • Silla69

    Kunde inte skrivit det bättre...
    Samma här.
    Vigslen o maten, men festen behöver dom inte se tycker jag.


    agtiwi skrev 2008-10-17 13:10:30 följande:
    Även om man som förälder inte dricker mycket och tar hand om sina barn så kanske det finns någon annan vuxen i sällskapet som dricker mycket, sånt ska inte barn behöva se enligt mig (inte mina barn).
  • FruLjungberg

    Vi "tillåter" barn bjuder hela familjerna. upp till dem hur de vill göra. tänker dock påpeka det är en vuxen fest å fri bar men hoppas ingen blir packad.. hade vart hemskt. vår son skall vara med dock mina föräldrar ser efter honom sen somnarhan nog vid nio, tio i vagn i separat rum & babyvakt till hands. han kommer vara 2,5 år då vi gifter oss.

  • svårtattvälja

    I vårt fall var det definitivt så att barn hade stört middagen som innehöll många tal och var väldigt lång. Deras föräldrar hade troligtvis bara kunnat vara med på en fraktion av bröllopet om de hade haft barnen med, och eftersom vi hade bjudit folk för att fira vårt bröllop TILLSAMMANS med oss hade ju det varit rätt meningslöst att komma på bröllopet då.
    Att vi skrev ut att vi ville ha barnfritt i inbjudan var för att vara tydliga med hur vi hade planerat för de som tvekade, för att visa att så här kommer alla andra att göra, och också för att påpeka att vi inte hade ordnat något speciellt för barn. Men det är ju mängden barn och åldern på dem som avgör om det blir riktigt besvärligt, det var en handfull ammande barn med på vårt bröllop och de störde inte nämnvärt.

  • 090208
    skål skrev 2008-10-16 19:30:36 följande:
    För mig är detta en gåta.Stör barnen, stjäler de uppmärksammheten eller vad är det?
    Ja, precis sa ar det faktiskt.
  • SweetSun

    vi ska ha barnfritt. Så enkelt som att barn är aldrig med på våra fester annars. Det komemr att drickas alkohol, spelas hög musik, och vara rörigt hela natten. Vi vill ha med våra vänner hela kvällen och inte att de drar så fort de har ätiti, för att natta barnen.

    Sen är vi faktiskt´så ego att vi inte vill ha barn med på vigseln! De brukar oftast gråta, skrika eller springa runt, och jag vill ha min vigsel i fred, utan barngråt i bakgrunden.

Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!