• skål

    vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!

    Jag tycker att man ofta kan läsa om att man vill ha barnfriabröllop. För mig är detta en gåta.Stör barnen, stjäler de uppmärksammheten eller vad är det? Jag förstår att endel kanske tycker det är "skönt" att vara barnfria men det avgör väl föräldrarna själva. Är man inte barnfri på så många andra fester....det är iallafall vi. På vårt bröllop är 24 barn bjudna och jag tror inte att någon ser detta som ett problem. Fler som tycker som jag????

  • Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!
  • Vill nu
    Paeonia skrev 2008-10-26 10:33:47 följande:
    Fast alla bröllopsupplägg innefattar ju inte tre timmar lång middag Vill nu skrev 2008-10-25 19:44:32 följande:
    Nä, i och för sig, men alla jag har varit på har gjort det...
    Men det är klart, är det en kort mottagning efteråt, med lättare middag så funkar det ju med barn!
  • skål

    OJOJOJ...så kul att så många har skrivit här.
    Jag blir lika förundrar varje gång över hur många verkar ha en mall för hur bröllopet skall se ut och hur det skall vara. Vi SKALL ha en stor fest efteråt men fattar verkligen inte varför barnen skulle ha tråkigt för det. Vilka vuxna har kul på en lång middag??? Man kan ju faktiskt göra det kul för alla. Herregud vilka fördommar folk har.... Alla gör väl som de själva vill även på ett bröllop.

  • skål

    vill tillägga att det inte handlar om 24 små skrikiga ungar.... men jag struntar nog i vad ni tycker här för de flesta har sin åsikt klar liksom jag!!!!

  • Myrmor

    Kul! Vi bjuder föräldrar, och inte barn! Tror vi kommer få toppenfester båda två!


    skål skrev 2008-10-16 19:30:36 följande:
    vi bjuder föräldrar och barn
  • svårtattvälja

    "men jag struntar nog i vad ni tycker här för de flesta har sin åsikt klar liksom jag!!!!"

    Skål, ville du inte ha svar på din undran varför folk väljer barnfritt, som du skrev i trådstarten? Eller var det en retorisk fråga?

  • millanros

    jag har inget emot barnen i sig
    Men vi hade fått dra ner på gästlistan ganska ordentligt.. många hade valt att åka hem tidigt... och vi hade fått välja en annan lokal... så vi valde att inte ha barn...

  • 090208

    Om man tar med sig barn maste man ju aka hem tidigt for att dom behover sova, eller hur..? Inte kul for brudparet att 15 par gaster drar kl. 19...

  • passionsblomman
    090208 skrev 2008-11-02 11:31:10 följande:
    Om man tar med sig barn maste man ju aka hem tidigt for att dom behover sova, eller hur..? Inte kul for brudparet att 15 par gaster drar kl. 19...
    Nä, man kan låta dem vara uppe och parta hela natten precis som man själv kan göra det ibland.
    Jul och Midsommar är det tex alltid så, då får man vara uppe tills man svimmar...
  • Cherryblossom

    Det finns tillställningar som lämpar sig för familjer och det finns tillställningar som lämpar sig bäst för bara vuxna. Vårt bröllop kommer inte vara en tillställning särskilt lämpad för barn under 15 år (vår yngsta gäst, min brorsdotter). Varför? Jo, det är enkelt: Vi kommer ha en kort cermoni i lokalen, därefter skål, mingel, middag och dans. Vi vill att alla vuxna ska kunna slappna av och umgås utan att behöva springa iväg i tid och otid för att passa på busiga/trötta/ledsna barn. Jag har pratat med alla jag känner som har små barn, så att de i god tid kunnat ordna barnvakt - någonting de ser fram emot. Vi vill gärna också att gästerna stannar kvar länge - vi vill ha en rejäl fest!

    Visst kan man säkert, om man vill det, göra bröllopsfest till en familjehögtid. Men det är ju inte, och kan aldrig bli samma sak som en tillställning där alla vuxna kan slappna av och umgås med varandra utan att oroa sig för vad deras lilla telning har för sig.

    Och passionsblomma, man kan ju knappast tvinga barn att vara uppe hela natten om de inte vill. Små barn kan ofta bli gnälliga när de är trötta och har man otur sätter klagosången in mycket tidigare än beräknat...

  • passionsblomman

    Klagosång kan visst komma men förmodligen mer för att "det är tråååkigt" än för att "jag vill lägga mig"

    jag har inte uttalat mig för eller emot i frågan. Det är nog bäst att man som brudpar själva tar beslut om vilken typ av fest man vill ha, och så får man hoppas att de inbjudna kommer, gläds, deltar och trivs på demsamma.

    jag har varit på många olika slags bröllop och aldrig annat än glatt mig åt dagen och att få vara med och dela den.
    Blir det väl bröllop för vår del kommer det nog att vara barn med som kommer att ha barnroliga aktiviteter varvat med att bara vara med.
    Vi måste hursomhelst ordna det så att folk kan natta över för det kommer att resas från norr och söder och öst och väst.

    För oss blir det också troligen enda gången vi får ihop alla syskon och föräldrar med respektive samtidigt och det vore kul om barnen också kommer.Men vi har ju inte ens ett datum än, så...

Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!