• skål

    vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!

    Jag tycker att man ofta kan läsa om att man vill ha barnfriabröllop. För mig är detta en gåta.Stör barnen, stjäler de uppmärksammheten eller vad är det? Jag förstår att endel kanske tycker det är "skönt" att vara barnfria men det avgör väl föräldrarna själva. Är man inte barnfri på så många andra fester....det är iallafall vi. På vårt bröllop är 24 barn bjudna och jag tror inte att någon ser detta som ett problem. Fler som tycker som jag????

  • Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!
  • Tjolinti

    hahaha, gjorde nog inte de :) men jag har sett film på när mina föräldrar gifte sig, i kyrkan. jag var nog två, jag var precis överallt, fattar inte varför ingen slog till mig, äckelunge tänker jag när jag ser de :)

  • Lucia05

    Ja, de stör. Barn har inte på bröllop att göra.

  • FruLjungberg

    Jo men barn är ju lite överallt sånt får man ta när man väljer att skaffa barn. tror inte barn sitter stilla så ofta. mycket nytt. vill ha uppmärksamhet, upptäcka. rastlöshet. Inget jag stör mig av. det är en familjefest. ingen strikt instution där det ska gå på löpande band

  • Paeonia

    Tycker folk får göra som de vill, det beror väl lite på vad för slags fest man tänkt sig. Man kanske inte planerar en massa alkohol, hög musik etc.

    Våra barn var medbjudna till min kusins bröllop. Sonen var då väldigt liten så vi valde att fixa barnvakt åt honom så vi skulle kunna sitta ner och äta men dottern var med och det var inga problem. Det var buffé och iofs många tal osv men de äldre barnen tog hand om de yngre och lekte hela kvällen ute. Alltså inget spring och sånt bara trevligt.

    Ska tillägga att brudparet insisterade på att vi skulle ta med våra barn fast de inte hade några egna än för de ville inte ha det så strikt

    Vi själva hade ju mingel efteråt utomhus så får vår del var alla barn medbjudna. Vi har så många syskonbarn så det skulle kännas konstigt om de inte fick vara med då vi umgås flitigt.

    Totalt var det 25 barn med och även fast den minsta bara var ca 15 månader var det knäpptyst under vigseln. Fast ärligt talat tror jag inte jag hört om någon av dom knorrat

  • Augusti2010

    Jag tycker det är väldigt individuellt, precis som bröllop överlag. Det beror helt på vilken typ av fest man kommer att ha och framförallt hur barnaskaran ifråga ser ut till ålder osv.. Har man lite äldre barn som kan ta hand om de yngre, eller är det bara lite äldre barn det handlar om (med äldre menar jag typ skolålder och uppåt) så tycker jag det är en helt annan sak än med småbarn. Lite äldre barn kan förhoppningsvis sköta sig och stör inte mitt i tal osv, de kan ta hand om de yngre så att föräldrarna istället kan ägna sig åt att förgylla festen för brudparet, äldre barn har faktiskt ett utbyte av festen osv..

    Småbarn däremot kommer inte ens att minnas att de varit på bröllopsfest, än mindre ha någon glädje av att sitta still under en middag flera timmar (om man lyckas med det). Man kan inte förvänta sig att småbarn inte stör då och då och de stjäl definitivt föräldrarnas uppmärksamhet.

    Vi har bara småbarn i vår släkt och umgängeskrets, den äldsta är 5 år. Vi ser inget som helst problem med att ha barnfritt på festen, och kommer dessutom att ha en fest som inte lämpar sig för barn (sittande middag i ett slott, inte särskilt barnvänligt). Det är VÅRT bröllop som vi betalar en hel del för och vi vill få en lyckad dag som uppfyller alla våra önskemål. Vi vill ha barnfritt och den som inte respekterar vår önskan på denna stora dag behöver inte komma.

    Det kan tilläggas att vi själva har en dotter som kommer att vara 2 år då vi gifter oss. Hon kommer inte heller att vara med på festen, av ovannämnda skäl. Det är inget hon kommer att komma ihåg när hon blir äldre eller ha något utbyte av, och vi kan slappna av mer om hon är hos barnvakten.

    Men som sagt, det är en väldigt individuell fråga, det viktigaste tycker jag är att man respekterar brudparets önskemål på deras stora dag!

  • baby78

    Börjar tröttna lite på denna oändliga diskussion huruvida barn ska vara med på festen eller ej. Alla har vi olika åsikter, ibland förstår man inte varandras men man får bara respektera att alla gör olika. Har planerat mitt bröllop i över ett år snart och då har man ju sett denna fråga ältas en del här på BT . Förstår att om man är ny här kanske det här är en ny fråga men måste bara få (ursäkta TS) sucka lite över detta

  • patti87
    Lucia05 skrev 2008-10-25 15:14:05 följande:
    Ja, de stör. Barn har inte på bröllop att göra.
    på vilken sätt sör dom? och varför har dom inget och göra på ett bröllop? sej bara inte alkohol...för det är såå uttjatat....
  • Silverscream

    hoppar in här jag med.

    patti87 - jag håller med Lucia05 om att barn inte hör hemma på bröllop. Och det har INTE enbart med alkoholen att göra, även fast jag även anser att barn och alkohol inte ska vara i samma rum.

    Men de stör även just för att de orkar inte med en låååång middag med många tal. De blir fort trötta och börjar istället springa omkring och göra som de själva känner för. De dras inte för att göra ungefär vad som helst för att dra uppmärksamhet till sig.
    Ett barn orkar inte vara uppe och vara lugn under ett helt bröllop.

    Det är den erfarenhet jag har med barn och bröllop, därför kommer de inte vara välkomna den dagen jag och sambon gifter oss.

  • Paeonia

    Det är konstigt att det fungerat alldeles utmärkt på den typen av bröllop jag berättat om i inlägg 64

    Det skulle inte passa alla typer av bröllop jag varit på, de som verkligen varit brakfester med mycket alkohol och dans till 04.00 men så är ju långt ifrån alla bröllop.....


    Silverscream skrev 2008-10-25 18:02:39 följande:
    hoppar in här jag med. patti87 - jag håller med Lucia05 om att barn inte hör hemma på bröllop. Och det har INTE enbart med alkoholen att göra, även fast jag även anser att barn och alkohol inte ska vara i samma rum.Men de stör även just för att de orkar inte med en låååång middag med många tal. De blir fort trötta och börjar istället springa omkring och göra som de själva känner för. De dras inte för att göra ungefär vad som helst för att dra uppmärksamhet till sig.Ett barn orkar inte vara uppe och vara lugn under ett helt bröllop.Det är den erfarenhet jag har med barn och bröllop, därför kommer de inte vara välkomna den dagen jag och sambon gifter oss.
  • Silverscream

    Paeonia - klart att det kan fungera på vissa bröllop. Men för mig känns det även väldigt, väldigt fel att bjuda äldre barn för att vara "barnvakt".

    Vårt bröllop kommer bli alkoholfritt, men trots detta kommer vi inte bjuda några barn. Helt enkelt för att jag tycker det är fel med "barnvakter" på bröllop (då kunde de lika gärna vara barnvakt hemma, bröllop är inget dagis) och jag vill inte riskera bli arg p.g.a. barn som inte orkar sitta still och vara lugn länge utan börjar springa omkring.

    Men som tur är tycker vi alla olika.

Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!