• skål

    vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!

    Jag tycker att man ofta kan läsa om att man vill ha barnfriabröllop. För mig är detta en gåta.Stör barnen, stjäler de uppmärksammheten eller vad är det? Jag förstår att endel kanske tycker det är "skönt" att vara barnfria men det avgör väl föräldrarna själva. Är man inte barnfri på så många andra fester....det är iallafall vi. På vårt bröllop är 24 barn bjudna och jag tror inte att någon ser detta som ett problem. Fler som tycker som jag????

  • Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!
  • Cecilia å Gil
    didis skrev 2008-10-16 22:02:33 följande:
    Cecilia å Gil skrev 2008-10-16 21:50:52 följande:
    Jag kan ärligt säga att jag har sett mina föräldrar berusade och minns inte att det var så traumatiskt.Givetvis kan inte båda föräldrarna bli så berusade att ingen håller koll på barnen men att se sin mamma fnissig och rund under fötterna någon enstaka fest skadar inte barnen (om de mår bra i övrigt).
    Jag såg ingen av mina föräldrar förrens jag va vuxen, och de är jag väääldigt glad över.....
    Å då är inte mina föräldrar några helgon, bara vadle att ta de lungt när vi var med....
  • agtiwi

    Vi kommer bjuda med barnen MEN helst ser jag att barnen är med i kyrkan och under middagen. Gärna en stund på tidig kvällen med, men när alkoholen börjar flöda tycker jag personligen inte att barn har något där att göra. Våra barn kommer vara med i kyrkan, under middagen samt en stund av tidiga kvällen sen kommer barnvakten och hämtar dom. Jag är oerhört obekväm med att mina brn ska se mig full, och detta är en kväll när jag vill kunna slappna av och ta en drink eller fem utan att behöva tänka på om mina barn på något sätt tar illa vid sig.

  • skål

    intressant att höra så många som ser det som en fest där alkoholen flödar. Gifter ni er för festen eller??? Själv så ser jag det som nåt familjärt och har heller inte bjudit alla vi känner. Utan bara de vi vill dela vår stora dag med. Men var och en gör ju som de vill.
    Det var kul att höra att det finns fler som tycker som vi. Pippirull:jag håller helt med dig.

  • Mia1972

    Vi kommer bjuda barnen också. 13 barn i åldrarna 1-13 år.

    Jag ser inga som helst problem med att ha barnen med sig på festen eftersom det är föräldrarna som står för ansvaret av sina egna barn.Kommer tala om för föräldrarna i god tid innan att det kommer bli så att barnen ska sitta sidan om dom vid borden och det kommer inte finnas nått speciellt "barnrum".
    Sen är det upp till föräldrarna om dom vill ha barnen med sig eller skaffa barnvakt.

    Mina egna barn kommer vara 16,11 och 5 år när det är dax.

  • chokladflingan

    Kanske beror på vad för slags bröllopsfest det blir, aktiviteter,om festen pågår till småtimmarna m.m.

    Men personligen tycker jag det skulle kännas konstigt att inte bjuda med barnen i min släkt, lite tråkigt för dom också. Men våran fest blir nog ganska barnvänlig också; lagom med alkohol och inte alltför långvarig. Slutar nog vid ett-tiden eftersom vi ska åka vidare på bröllopsresa.

    Sedan har vi sådan tur att församligshemmet har ett bra barnrum som barnen kan smita iväg till!

  • MulleNuh

    Gud va bra att det finns ett barnrum!

    Jag är lite nervös faktiskt för hur det ska gå med barnen. Min son är väääldigt intensiv om man säger så. Min dotter kommer troligtvis just ha lärt sig att gå då också.


    chokladflingan skrev 2008-10-17 08:09:56 följande:
    Kanske beror på vad för slags bröllopsfest det blir, aktiviteter,om festen pågår till småtimmarna m.m. Men personligen tycker jag det skulle kännas konstigt att inte bjuda med barnen i min släkt, lite tråkigt för dom också. Men våran fest blir nog ganska barnvänlig också; lagom med alkohol och inte alltför långvarig. Slutar nog vid ett-tiden eftersom vi ska åka vidare på bröllopsresa.Sedan har vi sådan tur att församligshemmet har ett bra barnrum som barnen kan smita iväg till!
  • agtiwi

    Vi gifter oss inte för festen och för övrigt ser jag den inte som något där alkoholen flödar. Men folk dricker olika mycket och även om ag sälv inte kommer bli särskilt full så finns det andra på festen som inte kommer dricka lika lite som mig. Det ska inte mina barn se, punkt.

  • brud080808

    Vi kommer självklart att bjuda barnen. Vi har själv ett barn och skulle aldrig vilja fira vårt bröllop utan honom, nej, gud så ledsamt det skulle kännas. Vi är en familj! Om sedan gästerna väljer att ta med sina barn eller inte, är upp till dem, men självfallet är barnen lika välkomna som de vuxna!

  • brud080808
    passionsblomman skrev 2008-10-16 21:54:54 följande:
    Det är ju föralldel inte alla som självklart anser att alkohol och bröllop med nödvändighet heller hör ihop.
    Precis min tanke! Bara för att man bjuder till bröllop behöver det ju inte vara en fyllefest? Vi kommer ha starkdrycker, men vill absolut inte att folk ska dricka sig berusade! Och sitter man och smuttar på en drink eller dricker två glas vin/öl så tycker jag inte att det är ett problem att barn är med. Däremot håller jag med om: fyllefest=inga barn.
  • MulleNuh

    Jo men man kan inte bestämma hur mycket en annan vuxen får eller inte får dricka. Och kanske det är lite svårt att ha en maxgräns?!

Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!