• skål

    vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!

    Jag tycker att man ofta kan läsa om att man vill ha barnfriabröllop. För mig är detta en gåta.Stör barnen, stjäler de uppmärksammheten eller vad är det? Jag förstår att endel kanske tycker det är "skönt" att vara barnfria men det avgör väl föräldrarna själva. Är man inte barnfri på så många andra fester....det är iallafall vi. På vårt bröllop är 24 barn bjudna och jag tror inte att någon ser detta som ett problem. Fler som tycker som jag????

  • Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!
  • dfk

    Vi hade både mindre och större barn med både i kyrkan och på festen. Det hölls tal och det var fina dukningar. Barnen sprang lite emellan till ett separat rum där det fanns leksaker och målarblock och det fanns ett kuddrum också där de kunde hoppa. Det funkade bra! Barnen i vår släkt har alltid funnits med nästan överallt och man tar det som det är. Blir någon stökig så är det alltid någon till hands som kan rycka in.
    Men som sagt barnen hade kul och vi vuxna hade kul tillsammans,
    vi serverade vin och öl till maten och förståss mousserande till brudskålen.
    Sprit hade vi inte alls.
    Det kanske beror på vad man har tänkt sig för fest?

  • Paeonia

    Nej nej nej det var inte alls så det var. Inga blev bjudna för att vara 'barnvakt'. Det här är kusiner som umgås flera dagar i veckan. Deras åldrar var då från 4 år till 9år och de leker nästan varje dag tillsammans.De var alla där för att närvara på bröllopet. Bröllopet hölls i en äldre skolbygnad som nu fungerar som bygdegård på landet. Barnen hade jättekul på skolgården hela sommarkvällen Och min kusin som var brud sa till speciellt om att vi skulle ta med barnen då de tycker om dom och dom var rädda för ett stelt bröllop Skulle vi nekat dom det då?

    Vad jag ville ha sagt var att det finns ju massor med olika typer av bröllop och jag förstår att barn inte alltid passar in på alla. Vi har också ordnat barnvakt de gånger då iofs barnen varit bjudna men vi känt att det kommer bli den typ av fest som våra barn inte kommer ha kul på.

    Inga barn varken på min kusins eller vårat mingelbröllop i somras var heller tvugna att sitta stilla mer än vad det tog att äta upp sin mat. Har man den typen av långmiddag har ju inga ungar särskilt roligt


    Silverscream skrev 2008-10-25 18:24:34 följande:
    Paeonia - klart att det kan fungera på vissa bröllop. Men för mig känns det även väldigt, väldigt fel att bjuda äldre barn för att vara "barnvakt".Vårt bröllop kommer bli alkoholfritt, men trots detta kommer vi inte bjuda några barn. Helt enkelt för att jag tycker det är fel med "barnvakter" på bröllop (då kunde de lika gärna vara barnvakt hemma, bröllop är inget dagis) och jag vill inte riskera bli arg p.g.a. barn som inte orkar sitta still och vara lugn länge utan börjar springa omkring.Men som tur är tycker vi alla olika.
  • Silverscream

    Paeonia - ahh, missuppfattade där.

    Och självklart skulle ni inte nekat, det vore ju dumt eftersom ni ändå ville ha dem med.

    Det är väl kanske enklast att bara säga som i många andra trådar här på BT:

    "var och en gör som de vill, det är deras dag och det är viktigast"

  • Paeonia

    JAAAA Det finns nog lika många upplägg på bröllop som det finns brudpar Och på somliga bröllop går det alldeles utmärkt med kombinationen barn på andra typer av bröllop passar det sämre.

    Och vi gick ju liiite mot brudparet vilja då vi ändå skaffade barnvakt åt 6 månaders sonen som ju inte haft särskilt kul på bröllopet . Vi fick äta gott och njuta av kusinens dag samtidigt som dottern hade buskul på skolgården med sina äldre kusiner


    Silverscream skrev 2008-10-25 18:41:23 följande:
    Paeonia - ahh, missuppfattade där. Och självklart skulle ni inte nekat, det vore ju dumt eftersom ni ändå ville ha dem med. Det är väl kanske enklast att bara säga som i många andra trådar här på BT:"var och en gör som de vill, det är deras dag och det är viktigast"
  • Silverscream

    Oja, det finns en uppsjö av både brudpar och bröllopsupplägg.

    Det är precis som du säger, barn passar bättre på vissa typer av bröllop än på andra. Det är helt upp till hur brudparet vill ha det.

    Fast det är ändå väldigt intressanta diskussioner, och det är kul att höra vilka åsikter folk har, och vilka argument som används.

    Men jag säger bara:

    "Länge leve valfriheten!"

  • Im yours

    Helt klart bjuder vi alla barn som har föräldrar m anknytning till oss, o vårt bröllop. Vi ser det som en självklarhet. Vi kommer att ordna förströelser till barnen, o barnvakthjälp på festen. För de som vill. Men som sagt alla tycker olika så............

  • Paeonia

    Ja precis

    Jag tror att när folk tänker bröllop blir det låååång middag, mååånga tal, spex, alkohol och dans till sent på natten i en fin lokal där man är livrädd att ungarna ska ha sönder något. Klart att man tänker nej, nej, nej till barn i sånt läge

    Men så ser ju långt ifrån alla bröllopsmiddagar och lokaler ut!

    Så man får nog inte vara för enkelspårig helt enkelt

  • Hoppfull2008

    Små barn stör på bröllop. Så är det bara. Har inte vart på ett enda "barntillåtet" bröllop är de inte varit ett störningsmoment. Barn tycker inte om långa middagar med vuxenprat och föräldrarna blir stressade av att försöka hålla koll och tyst på sina barn. Ingen vinner på det.

  • Vill nu

    Tycker faktiskt inte heller att barn har på bröllopsfesten att göra. Och den största anledningen är INTE alkoholen, ävnen om jag tycker det är en smula opassande att ha barn med där det finns risk för fylla. Däremot vet jag INGET barn (under typ 12 år) som uppskattar en 3 timmar lång middag med massor av tal och grejer. Det blir helt enkelt mycker roligare för dem att vara hemma med en barnvakt, och roligare för föräldrarna att slippa hålla reda på dem, samtidigt som de ska vara gäster också!

    Däremot är barnen jättevälkomna i kyrkan, men jag hoppas ju att föräldrarna har vett att ta ut dem om de blir alldeles för vilda!

  • Paeonia

    Fast alla bröllopsupplägg innefattar ju inte tre timmar lång middag

    Vill nu skrev 2008-10-25 19:44:32 följande:


    Tycker faktiskt inte heller att barn har på bröllopsfesten att göra. Och den största anledningen är INTE alkoholen, ävnen om jag tycker det är en smula opassande att ha barn med där det finns risk för fylla. Däremot vet jag INGET barn (under typ 12 år) som uppskattar en 3 timmar lång middag med massor av tal och grejer. Det blir helt enkelt mycker roligare för dem att vara hemma med en barnvakt, och roligare för föräldrarna att slippa hålla reda på dem, samtidigt som de ska vara gäster också!Däremot är barnen jättevälkomna i kyrkan, men jag hoppas ju att föräldrarna har vett att ta ut dem om de blir alldeles för vilda!
Svar på tråden vi bjuder föräldrar och barn!!!!!!