• Piggelin1

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Hallå Nenne - vart tog du vägen??!

  • Piggelin1

    Godkväll!

    Vill bara hoppa in lite snabbt & tacka Ore, Izzie, Pirr & Muggles för en jättetrevlig fika igår!! Verkligen skoj att träffa Izzie & Ore IRL! ...och jag kan bara hålla med Pirr - när hon, Muggles & jag kommer igång, då är det svårt att stoppa svadan

    Såg att ni skrev om kaffe, vi köper "säckar" med bönor (Kimbo, 2kg) på en affär här i stan, maler precis innan vi ska göra kaffet & använder en sån där Bodum franskbryggare. Mmmm! Vill gärna ha mjölk i kaffet, men har tröttnat lite på latte - det blir så himla "mjölkigt" & mättande (fast i ärlighetens namn drack jag ju just en latte på vår tråddejt igår ). Efter maten, om vi är ute & äter, blir det dock alltid espresso!

    Ok, måste hoppa i säng, sov dåligt inatt - har tvingats inse senast inatt att jag numera är totalt överkänslig mot skaldjur. Åt tre (!, dvs nästan ingenting) havskräftor som förrätt igår kväll & tänkte att den efterföljande pastan skulle neutralisera (det har funkat innan), men det gick åt skogen Svinont i magen & var uppe en vända & spydde Så sabla trist, jag som älskar skaldjur. Musslor funkar iaf fortfarande, tack & lov! Jaja, nog gnällt om det!

    Ha en bra vecka, om jag inte hinner in & skriva de närmaste dagarna!! Kram

  • Piggelin1

    Hej hej,

    fint kakel, Ore! Vi kommer också att göra kristallmosaik, fast röda, lite större, avlånga. Alla skåp blir i högblankt vitt, så tror vi att det livar upp med det röda! Mörk skiva (www.myresjokok.se/stav-wenge-525.aspx) med aluminiumframkant.
    På torsdag em ska vi faktist få komma in i huset & kika! Det är ju långt ifrån klart, men man får iaf en uppfattning om hur det ska bli! 27 mars ska vi få nycklarna, så det närmar sig!

    Häromdagen fick vi förresten veta att vi får dagisplats from 1 april - en tung sten föll från mitt hjärta - vi har varit oroliga att vi ska hamna i samma sits som Frullan ang dagisplats & kanske tvingas vänta ända tills augusti & försöka pussla ihop mannens & mitt jobb i x antal månader, eftersom detta med dagisplats är ett kapitel i sig, tyvärr. Nu slipper vi detta pusslandet, hur underbart som helst!!!! Sen har vi ingen som helst aning om hur detta dagis är - vi har helt enkelt inget som helst val nu i början, tvingas ta det vi får & så är vi kvar i kön till dagis som ligger på närmare håll (platsen vi fått nu är inte i den stadsdel vi flyttar till). Så förhoppningsvis får vi plats hos dagmamma eller dagis nära där vi ska bo from augusti.

    Det är såååå gott att saker & ting börjar trilla på plats! Vi fick båda behålla jobben (tills vidare iaf!), nu vet vi när vi får dagisplats & nu ska vi "bara" få lgh såld också... Även om detta med lgh i sig stressar oss lite, så känns det ändå mkt lugnare då en massa ndra bitar fallit på plats!

    Jösses, vad ego jag är idag, inser jag...

    EA - håller tummarna att vattnet gör susen i musen

    Lappis - jädra kärring, kan hon inte ge sig ngn gång

    BS - fnissade jag med åt detta med griaffen & äpplet!

    AM - fnissade gott också att ni provlegat en rund "säng"! En kollega till mig var i Sthlm i jobbet i höstas, bodde på SAS Radisson (tror jag det var) & när hon checkade in undrade de i receptionen om hon hade ngt emot att få ett specialrum, designat av Babsan! Allt var i rosa/cerise, discokula i taket & en RUND säng!!

  • Piggelin1

    Nu ska även jag hoppa i säng, men måste bara nämna en egogrej till. Satt just & lade in räkningar - jeesus vilken skillnad det är nu när räntorna gått ner & man ska betala på lånen! Jämfört med förra månaden så är det ca 1900 spänn mindre att betala De pengarna kan man ha mkt annat roligt för!!

    BS förresten, ang skaldjuren - fram tills för några år sen hade jag inga som helst bekymmer med skaldjur, men vid en "räkfrossa" hemma hos en väninna, då jag säkert satte i mig ett kg under en kväll (det var verkligen extrema mängder minns jag), då fick jag så fruktansvärt ont i magen efter det & sen har det bara gått utför, tyvärr Sen är jag ju allergisk mot en del andra grejor, men det har jag ju varit sen barnsben, så det är jag så van vid & det stör mig inte, utom möjligen jordgubbar då...!

    Ok, natti, natti!

  • Piggelin1

    Gomorron, kollade precis lite på hemnet & MÅSTE bara klistra in denna länken
    www.alvhemmakleri.se/index.php&hemnet=1&object_id=OBJ17735_948100465

    Otroligt fixad lägenhet, vilket iofs var himla fint, men om ni scrollar ner en hyfsat bra bit bland bilderna, så började jag fundera på huruvida vissa "saker" ingår i köpet?!
    Nenne, Lappis eller Telis - ni kanske ska slå till :

    Muggles & Frejis - grattis på födelsedagen!! Kramar

  • Piggelin1

    Nu måste jag bara hoppa in & länka till hemnet igen: ingår barn i denna mäklarens affärsidé eller?

    www.hemnet.se/beskrivning/beskrivning_header/347213.0

    Hoppade in på mäklarens hemsida, jeeesus vad utsuderade bilder de kör med rent generellt.

    En pocketbok som råkar ligga på golvet bredvid en fåtöl, en kaffekopp bredvid en fåtölj, innetofflor som av händelse står lite snett bredvid varandra, en tunika på en galge utanpå en garderob...
    www.alvhemmakleri.se/

    Smygläser mest annars jag med - har inte så mkt att tillägga känner jag

    Ore förresten - jag håller med Muggles i hennes kommentar ang små/stora kakel/mosaik. Vi har små vita avlånga i vårt kök idag, typ 1,5 x 5 cm. Det är otyg med all fog när man ska torka av. När det skvätter ism matlagning så fastnar det mkt hårdare i fogarna än på kaklet. Så att ha större plattor var prio ett för oss nu när vi skulle välja till huset. Vi funderade länge på att köra en glasskiva med tapet bakom istället för kakel, men det hade inneburit att vi var tvungna att göra det jobbet själva (Skanska fixar inte en ev glasskiva) & då tyckte vi att kristallmosaikplattor (10x30 cm) funkar minst lika bra.

  • Piggelin1

    Hej hej,
    har lugnet lagt sig här månne? Jösses vad det var mkt att läsa ikapp idag

    Vickan, vad skumt att du inte kom in på länken - om du går in på Alvhems hemsida & sen vidare till lgh på Chalmersgatan, så hittar du den lgh som jag länkade till.
    Spännande med BIM förresten - njut av vinet imorgon, sen blir det inget vin på lääääänge

    BS - jeeesus, var min spontana tanke när jag läste om sablar & yxa Håller med AM, mkt man inte vet om er härinne

    AM, förresten, det receptet du länkade till - det gjorde vi för ngn månad sen - kanongott!!!

    Telis - jag tycker ditt gurkrecept låter gott, liksom det med kycklingen! Kycklingreceptet påminner om ett recept jag har, fast där stoppar man i en massa hackad basilika också.

    Izzie - ditt recept har gjorts mängder med ggr även i detta hemmet Så gott & så enkelt!!

    Hoppla, snöstorm i Sthlm?! Här är det ingen snö i sikte alls.

    På tal om mat, så ska jag alldeles strax sätta mig & leta recept för imorgon, har två killkompisar som kommer över på middag imorgon kväll. Har en bok fullklistrad resp fullklottrad med recept, måste ju testa alla dem jag klistrar in! Fast det lär ta tid innan jag är igenom den...

    Kängu, vill också veta namn!! Eftersom du själv har så fint namn , så bara måste ni ju ha valt ett jättefint pojknamn!

  • Piggelin1

    Idag på em har vi förresten fått komma in & kolla i vårt hus! Jättekul, verkligen!! Alla innerväggar är uppe liksom innertak & golv samt trappan till andra våningen. I badrummen var kakel & klinker färdigt! Vårt röda hörn i ena badrummet blir jättefint! Hmmm, snöar vi månne in på rött, kaklet/kristallmosaiken i köket blir ju också rött! ..och så har vi en röd Bugaboo, en röd MiniCooper Jaja, det är KUL med färg!!
    Kändes hur som helst jättekul att få se hur det kommer att bli i huset, känns gott att se framåt lite mitt uppe i lgh-försäljningensfasen, som inte känns lika kul... Marknaden är verkligen sååå mkt långsammare nu än för ett år sen. Folk är seriöst intresserade, det kommer spekulanter men detta att få igång budgivningen är segare än kola... Dagens spekulant var ännu en i raden som blev klart sugen & imorgon ska hans fru komma hit (ännu ett Skånepar tydligen). Jaja, förr eller senare så lär det ju ge sig...

  • Piggelin1

    Just det, efteråt hälsade vi på kompisarna som fick en liten tjej för knappt två veckor sen. Såååå liten & man glömmer det så fort, PRECIS som alla sa till oss när Amanda föddes
    Hur som helst, det var denna kompisen som hade en mardrömsförlossing på tre dygn med första barnet, men lilla tjejen nu kom på 1 timme & 16 minuter
    Kompisen hade lite molvärk (det kan man ju ha i flera veckor innan det drar igång, om jag inte missminner mig), gick ner & tog en alvedon & noterade att klockan på mikron visade 00.56. Två minuter senare kom första värken & den var inte att leka med, som hon lite diplomatiskt uttryckte det... Men med tanke på hur länge det tog med pojken, så tappade hon upp ett bad medans värkarna kom var femte minut. Sen insåg hon att ngt var på g (med pojken fick hon aldrig krystvärkar, så hon hade ingen aning om hur det skulle kännas) & hojatde efter sambon att ringa efter såväl barnvakt som ambulans. De kom väl typ samtidigt. Redan efter några hundra meter i ambulansen fick de stanna, men det var visst inte riktigt dags, så de körde lite till. Ngn km till & sen fick de stanna & där föddes lilla tjejen, förlöst av ambulansmannen Bengt
    Kompisen sammanfattade att värkarna var ju helt överjordiskt onda eftersom det gick så himla snabbt, men miljarder ggr hellre ngt sånt här än de tre dygnen hon upplevde med första barnet... Det var ju över hur snabbt som helst & hon hann ju aldrig bli sådär trött & sliten. Så det där med att en förlossning aldrig är lik den andra, det fick kompisen sannerligen uppleva

  • Piggelin1

    BS - vad är Character Jugs för ngt??

  • Piggelin1

    Ett hotell med en fin/gigantisk målning över hela framsidan?!
    Bodde du på studenthemmet där bakom då? Längesen?

  • Piggelin1

    Spännande Vickan - det känns lite som att det mer är att du ska få det bekräftat nu på lördag Men förstår att det känns nervöst ändå - det är ju stoooort!! Typ, wooooaaaah, ingen återvändo

  • Piggelin1

    Grattis på födelsedagen, Mrs B!

    Vickan, grattis till plusset!

    Koko - välkommen hem!

    Lappis - utomkvedes Är det ingen hejd på eländet

    Såg precis detta på nätet:
    www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4269187.ab
    Tinga, släng dig i väggen ;-D Mamman planerade visst att amma allihopa?! Hur ska det gå till, hade hon tänkt?!

    Inte så mkt nytt här annars - vi byter mäklare nu, vi har ledsnat på den vi anlitat hittills, känns inte som han jobbar tillräckligt för oss samt allmänt slarvig. Plus att firman gick i konken strax efter att vi börjat köra med dem i höstas. Ok, de återuppstod direkt i ett annat bolag, men förtroendet är väl inte på topp. I höstas ville vi inte byta, ville inte förlora tid & för all del rör det ju på sig nu på marknaden & folk kommer på visningarna vi haft & flera är intresserade. Men ingen tycks vilja vara den första som lägger bud. Folk ska sälja sina hus först, har precis börjat kolla osv.
    Sen ang mäklaren i sig så blev vi irriterade senast i fredags. En spekulant var & kollade i torsdags, blev klart intresserad & skulle skicka frun på fredag lunch för att kolla. Mannen fixade & donade hemma inför den visningen (det är ju alltid pill med det, speciellt som vi har Amanda hemma om dagarna). Ingen kommer & först vid tre ringer mäklaren & säger att det inte blir ngt, fastän han själv fick veta det redan på fm Jädrigt nonchalant & mannen hemma hade ägnat dagen åt div fixande & varit upplåst helt i onödan.
    Sen dessutom så har den mäklaren vi haft hittills, bara jobbat som mäklare i fyra år, dvs i "goda tider", då allting mer eller mindre sålts av sig självt & han inte behövt jobba för det.
    Vi gick ju på tips från en granne & mäklaren ifråga har sålt mkt i huset innan, men nu i tuffare tider så var det nog inte riktigt rätt. Jaja, jag är fortfarande övertygad om att vi kommer att sälja lägenheten, frågan är mest när.

    Sorry - behövde ösa ur mig lite frustration! Men nu har mannen pratat med nya mäklaren några ggr senaste veckan & de verkar klart professionella & vi ska träffa dem imorgon för att gå igenom detaljerna. Plus att vi med senaste erfarenheten i bakfickan kan vara tydligare med våra krav...

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!