• Oms

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Ore - jag sållar mig till de andra här inne" det e ju för djvligt! upp till kamp! * hoppar upp på balistraderna och skriker frihet åt tvättstugorna*

    AM - haha, jo maken har nog lagt upp en taktik där

    Ang tvättsuga - vi har ett superfungerande system och underbara grannar (för första gången i världshistorien har jag lyckats få det) så vi har aldrig några problem m tvättstugoran. Man visar hänsyn, viker kläder o ringer på dörrar om ngn är sen. vi har två tvätttider per dag och då de är långa (6 timmar)kan man skriva en lapp om att man är sen så att nadra kan tvätta emellan. vi är inte så mågna i vårt hus tror jag, 24 lägenheter men de flesta tvättar i tvättstugan så det kan vara svårt att få tid. vi har en tvättmaskin hemma, den är bara ngt år gammal men vi har den mest som skötbord - glömmer bort att vi kan tvätta i den oxå, haha maken är den som tvättar och har så alltid gjort men visst gör jag det i bland om det passar bättre när jag e hemma.

  • Oms

    tack för alla grattis! vi niger o bockar o allt det där och visst är det så att hon äter bra o därför går upp i vikt nu, men vi har fått kämpa för att nå dit. tidigare hade hon ju en liten burk per dag m mat och mkt ersättning som vi sen fasade ut i välling mellan 6-7 månaders ålder för att sen på sikt nå dagens nivåer.

    Kokosen igen-
    Det låter som om Conny får en btra balans under dagen, kanske att ni ska sätta ut ersättningen nu då den inte är tillräckligt näringsrik för barn över 9 månader (ungefär)vill ni ff ge honom flaska så pröva m välling om ni vill ha mer "fett" på conny, annars kan han få ersättnign som ngt gott att snutta på på kvällen - dock inte som en måltid.

    i vårt fall har det varit Michael som har ökat på matportionerna då Mathilda inte alls är lika pigg på o äta när hon är med mig! vi började aktivt m mer mat och ofta bara för att få bättre nattsömn - att sen tillväxten kom igång bra och att humöret blomstrar av jämns blodsockerkurva är ju bara positiva bieffekter!

    Jag skulle inte säga att välling är ett svenskt fenomen då det förekommer över precis hela världen MEN i sverige har det nästan blivit "ett måste" när man lyssnar på folk. Det är inte alls bra att få för mkt välling och låta den slå ut mer näringsriktigt mat men som ett komplement kan välling vara bra. vidare kan ett baran leva på välling under tex en utomlandaresa utan att det påverka ngt nämnvärt. det är bra att inför välling/gröt för att vänka barn m gluten men som sagt man kan lika gärna ge gröt (och det gör ju ni!!)

    Ja, dumma BVC! hoppas ni får ordning på det, vissa barn är ju också smalare än andra. min stora tjejs lillebror (pappas sida) vägde vid 18 månader 10.6kg och var 84cm lång - och visst är han smal o tunn men han äter som en häst så det e bara o gilla läget

  • Oms

    Koko - Nan 3 lanseras som en måltidsdryck mer och inte som ersättning istället för mat, den säljes på bla Coop och visa Willys och Ica butiker. sök på FL om vad som skrivits om den ( vet att flera har kontaktat Nestlé o frågat)

    Välling finns att tillgå i bla USA och england, Gambia, Sydafrika och malaysia(Det är de länder jag vet så borde inte skrvit hela världen, kalantigt av mig) vi pratar inte ersättning -då det också finns men inte är spannmålsbaserat utan gjort på mjölk. välling i utlandet är dock inte alls likadan som vår svenska men den görs ändock på spannmål o mjölk. I både USA och Gambia har vi köpt o gett välling till stora tjejen när hon var liten och i sydafrika där en väninna kommer ifrån ger man välling till barnen upp till 2års ålder och i malaysia där en jobbarkompis m 1-åring reste till i somras - kunde man köpa välling som var väldigt lik den svenska.

    MEN det är ett svenskt fenomen att GE välling i den omfattnignen vi gör här, jag menar att vi anser att det är ngt som barn "ska ha" vilket är helt galet - inte sjutton behöver barn dricka välling för att klara sig! förstår faktiskt inte varf ör man propagerar för det. Oumie var ett vällingbarn och det vill jag inte att Mathilda blir riktigt så så fort hon kan äta större portioner mat per gång kommer ett vällingmål att försvinna för att sen helt fasas ut vi 2-3 års åldern.

  • Oms

    AM - tänk vad olika man är! jag är så glad över att jag är "kort" - jag har aldrig velat vara lång utan trivts m mina 163.5 cm, över havet jag har faktiskt inga vänner som är kortare än mig, ngn jämnlång men sen är alla längre - en del mkt längre (som dig). mina längre vänner har alltid "tyckt synd om mig" ngt jag inte förstått alls.

  • Oms

    ååååh! jag vill oxå gifta mig (igen!)! nu när man har fått distans till allt så känns det somm om jag kunder ha bröllop igen och rätta till små fadäser och göra det ännu roligare o bättre! (japp man kan alltid förbättra sig) men då ajg e gift m en katoli på katolskt sätt så e det bara o lägga ned - förnya löften o sånt är amerikanska nymodigheter

    kokosen - guld o lila? hmm silver o lila är fint m guld o lila blir alldeles för mkt julgran för mig - måste vi tärnor köra guld o lial kombo oxå eller kan vi välja?

  • Oms

    Gosnosen - men stackare! hur mkt ska du drabbas av? hoppas att du snart blri bra igen!

    BS - ja visst är det jobbigt när ens barn inte passar den "allmäna mallen" i ditt fall så är det ju så att Iris är lång och det brukar faktiskt vara större variationer i de storlekarna än för de som är kortare, jag är inte hundra men jag har för mig att Reima är rätt så korta i ryggen -Mathilda har kort rygg o långa ben och hennes Reima passar jättebra nu. Däremot är nog stadiums overaller tvärom, dvs långa i ryggen (iaf förra året då min väninna letade efter en sån till sin då 3-åriga dotter) kolla på Familjeliv - där brukar man hitta sån info!

    Frejis - håller tummaran för att det ska ta sig au naturel denan gång!

    Lappis - håller tummarna för fian ägg på måndag *skriver in i almanackan*

  • Oms

    Idag ska vi fotografera Mathilda hos en på Bt vanligt förekommande fotograf Ozdeleau.se jag har inte fotat där tidigare men har vänner som gjort det o blivit nöjda så vi prövar vi med - har införskaffat supersöta klänningar så det ska bli riktigt kul!

    har ngn av er eller ngn ni känner fotat där nyligen?

    nu har jag bara 3 arbetsdagar kvar!! sen får vi besked om ny organisation och nästa torsdag kommer info om resursen som sen börjar mån 8 dec. jag hoppas ff på att få det jobbet jag sökt men de är mitt uppe i att gå igenom alla 2500 ansökningar som de fick så jag får snällt vänta... iaf så har man sagt nu att om man får ett jobb när man är i resursen så får man halva sitt avgångsvederlag. förut sa de att man bar fick pengaran om man avstod fråna tt söka jobb via resursen men nu har de kommit på att folk söker jobb mer aktivt om de får pengar för det

    min dröm är ju dock att få ett jobb av mig själv,inte säga ngt, ta erbjudandet och gå - då får jag (o alla andra som tänkt göra så, typ alla) hela avgångsvederlaget samt ett nytt jobb - och då ska jag betala av alla gamla lån o fixa till lite här hemma! *drömma kan man ju alltid få göra*

  • Oms

    *Läser ikapp o svarar i otakt*

    Flisa - välkommen till tråden! det är helt individuellt hur fort man blir gravid efter p-piller stopp! jag är def trådens värsta frögurka när det gäller det då jag första gången blev gravid MEDAN jag åt p-piller (hade missat ett piller typ) och andra gången - efter att ha ätit p-piller i 11 år så blev jag gravid 2v efter att jag slutat m pillren dvs jag hade ingen mens emellan... det gjorde också att det var svårt att veta exakt när BF var då det inte fanns ngn mens att gå på... men i snitt brukar de väl säg upp till 7 månader elelr så va? *rätta mig den som vet*

  • Oms

    Vill ni se bilder på Mathilda??

    Vi var ju hos fotografen igår och ho har lagt upp 2 bilder på sin blogg

    ozdeleau.blogg.se/

    titta på blogginlägget som heter "KIDS" det ligger än så länge högst upp men åker nog ned under dagen. Mathilda är längst ned i det blogginlägget

    Vi fick en länk m ca 40 bilder på oss alla (japp även jag o pappan) men vill inte lägga ut den här då det är "våra bilder" om ngn vill se oss alla (inte sotrasyster) så hojta till så inboxar jag länken

  • Oms

    MSW - lycka till m dopet! vi hade vårat när sthlm maraton sprang förbi på gatan utanför det var mkt lyckat och gästerna var mätta o glad (nästan viktigast när man bjuder på mat o fika)

    Advent - där sa du ngt! jag har inte ens tänkt tanken! herregud . hur ska jag hinna med det också?

    AM - men grattis till FVP ! vad kul, förstår fullkomligt att du e "yster"

    nu ska jag in o titta på tårtor och ringar

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!