• muggles

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Varför är vi så hemliga nu för tiden och inboxar till höger och vänster - alla som smygläst här i evigheter har ju säkert ändå listat ut allting Lite sent att tänka på det nu egentligen...?

  • muggles

    Här i Göteborg var det en konsultfirma som bjöd en av sina största kunder på smörgåstårta för att fira ngt. Den som gjorde smörgåstårtan (på konditoriet alltså) var dock smittad med vinterkräksjukan tror jag det var (utan att veta om det, hade förmodligen inte brutit ut än då). Ni kan ju lista ut själva vad som hände... Konsultföretaget blev omskrivet i tidningarna och känt för mindre trevliga saker

  • muggles

    Tänk att wikipedia inte beskriver kopparspiral! Trodde att allt fanns där...
    Var tvungen att kolla upp detta och tydligen har man ÄL, då stämmer det ju med mina aladåber. En grej jag undrar över är att jag fick en blodblandad flytning nu för några dagar sedan (ingen smärta så jag är eg inte orolig). Visst har ni bluddrat om att man kan få en liten blödning vid ÄL el har jag drömt det?

  • muggles

    Apropå saffran så gjorde jag Nennes saffranskola förra året (tror jag det var el var det året innan - herregud åren flyter ihop! => tecken på ålder!!! ) och jag var inte så förtjust (förlåt Nenne!). Men jag tänkte pröva citronkola i år - DET tror jag på!

  • muggles

    BS: men vad skönt att du fått en diagnos! Vad intressant att det kan kännas som ryggont och så är det en inflammation! Tänk att den kunskapen är så begränsad att man måste till en expert för att få veta det - läskigt. Ang inflammation så ska man väl undvika socker för socker gör det bättre för bakterier har jag för mig att jag läst ngnstans.
    GI-recept på nätet:
    www.tasteline.com/Search/HitList/&st=gi
    www.matklubben.se/recept/&action=detailed&dkey=gi&df=&dr=&dk=&dfe=&di=&dp=&dimage=

  • muggles

    Grattis Lappis - måste med båten!!! så får läsa resten sedan!

  • muggles

    Lappis: grattis igen till dina fina resultat! Nu banne mig är det positivism som gäller!! Och hör sen...

    Kängu: dina symptom (typ ischias) låter väldigt mkt som min bäckenuppluckring som jag fick just runt v12-14. Det kändes precis som du beskriver och jag fick det när jag gick. En kollega var säker på att det var ischias men ortopeden konstaterade att det var bäckenuppluckring (förstadium till foglossning). Det gick över för mig när jag slutade träna.
    Jag säger inte att du har början till foglossning men det _kan_ vara det. Börja med att kolla dina symptom hos din BM så att det inte förvärras i onödan.

    Om man vill ha snabb viktminskning så funkar Atkins bra men man ska inte hålla på med det långsiktigt. Och är man vegetarian som BS så är det väl svårt att få i sig tillräckligt med protein? Det blir en jädrans massa linser och bönor i så fall (sojabiffar?).
    Faktum är att det finns studier som visar att GI-diet inte alls minskar folks vikt, däremot är det bra för diabetiker pga blodsockernivån blir jämnare.
    Men jag tror att varför folk går ner av "GI-diet" är för att många förväxlar GI (dvs byta ut snabba kolhydrater mot långsamma) med Atkins (inte äta kolhydrater alls). Men vill man gå ner och behålla sin vikt så är det långsam viktnedgång som gäller och då funkar nog träning bäst (i kombination med vettig mat såklart).
    Kolhydrater behöver man ju - speciellt hjärnan behöver kolhydrater (snabb energi) - det är väl därför det sägs att man blir dum av bantning?
    Atkins funkar pga att man blir mer mätt av protein än av kolhydrater vilket gör att om man bara äter proteiner så får man faktiskt i sig mindre mängd energi totalt sett => viktnedgång. Förresten så dog Atkins själv i hjärtinfarkt
    Tydligen är det så att mättnadskänslan kommer av att man tuggar, så mat som man knappt behöver tugga (ex potatismos) hinner man få i sig en större mängd av innan man känner sig mätt (därav "paltkoman" som kommer efteråt). Mat som behöver tuggas noga (ex linser, morötter) ger en högre mättnadskänsla och då får man i sig en mindre mängd. Simpelt va?!
    Sorry för föreläsningen men jag råkar vara lite intresserad av de här grejerna

    Sockerråttan: välkommen!

    Ang galleriet så kommer jag åt att se bilderna fortfarande men jag kommer inte åt att uppdatera galleriet. Jag har alltså samma access som ni andra nu för tiden.

    Tycker det är lite oroande att Tinga inte är inne längre? Undrar hur det går för henne med pojkarna?

  • muggles

    Telis: jag vill gärna uppdatera med lite bilder i det nya galleriet!!! Hur, hur?

    frullan: det där låter ju riktigt jobbigt (med grannen)! Vad är det med folk? Hur kan man ha sex 3ggr om dagen varje dag??? Men det är klart, alla har vi ju olika behov...

    Äggmacka med kaviar äter jag ofta när jag tränat - jag behöver mkt protein när jag tränar för att bli mätt. Gott är det också!

    Lappis: hoppas du inte tog illa upp om att "man blir dum i huvudet" av att undvika kolhydrater. Det var skrivet med glimten i ögat (men det kanske inte framgick)! Jag tycker inte alls att du är dum i huvudet för det första. Och självklart funkar Atkins men jag tror det kan vara lite ohälsosamt att köra det hela tiden (vilket ni inte verkar göra hemma hos er). Peace?

  • muggles

    Ha en superbra resa Ore!!!

    AM: ah Vicks blå-knepet kände jag inte till - jag är såå oskyldig

    Nennelainen: din rullgalning! Menar du rulla som i byta ställning bara? Tror din man måste göra jobbet för han är säkert större än dig - du får bara hänga med

    Sweetilainen: kul att se dig lite här igen! Har aldrig tid att läsa din blogg tyvärr Du är så klok som sänker ribban tycker jag (och litar på att andra fixar godiset )!

    Apropå sexlust så kör vi mkt eftermiddagssex (förutsätter helg dock el jobba hemma - hmmm där sa jag ngt ). Kvällssex är så upplagt och bara det får mig (oss) att tappa lusten. Men vi har också varit igenom den perioden som du beskriver. Det är ju tyvärr så som ngn skrivit här förr att ju mindre sex man har desto mindre sugen är man. Så vi har mer el mindre bestämt att vi försöker aktivt få till det ngn gång i veckan (innan barn var det nog mer 2 ggr/vecka) även om vi inte är supersugna, mest för att hålla igång det. Hur kul låter det?! Men det funkar... För mig känns det ofta som att sömn el gos är viktigare men sedan när vi väl kommer igång så tänker jag "varför gör vi det inte oftare - vad gött det var!".

    Stor eloge till Telis som fixat nytt galleri (bara att du orkade spara ner alla gamla kort och ladda upp igen - vilket jättejobb!!!) Här vore en AM-gubbe på sin plats...

  • muggles

    HAr varit och tränat och sitter här vid makens dator - oduschad - borde nog duscha och sedan käka ngt. Om inte du vill prata mer snusk Nenne höhö? Snusk är alltid kul! Och paket! Särskilt med krulliga.... SNÖREN! Det blir ju så många associationer såhär i jul också - adventsSTAKAR, bara en sån sak.

    Provade förresten saffranskolan från Åre - gillar annan Årekola men inte den. Gjorde saffransglass en gång men det blev sådär. Konstigt för jag gillar verkligen saffran.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!