• Lapinette

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Ore - när åker ni till Kina? Kan ju vara bra att veta innan dess om du är gravid eller ej. Själv minns jag min Kinaresa i våras med skräck ... fick min IVF-blödning lagom tills vi kom till kompisarna i Hong Kong. Det var inte skoj!

  • Lapinette

    Kan inte låta bli att lägga in denna i min spara pappers diskussion.

    Och så här kan olika kvittosparare se ut:

    Hamstern:
    Sparar allt. Klistrar in papper i numrerade pärmar och arkiverar. Nere i källaren eller i vindsförrådet finns allt från första bilköpet 1964 till förra årets fynd på julrean. Ropar "där ser ni - vad bra det var att jag sparade det här!" när barnbarnen undrar vad ett par allvädersstövlar kostade 1976.

    Gör-det-sedan:
    Sparar allt. Det ligger buntar av kontoutdrag och konsumkvitton här och där, ofta i en skål i hallen, i en byrålåda eller i en kaffeburk. Ska ordna i pappren - en annan dag. Vet att pappren borde skötas bättre, men lyckas förtränga arbetsuppgiften.

    Plånbokstömmaren:
    Sorterar kvitton när plånboken är så tjock att det behövs ett två centimeters tjockt gummiband runtom för att den inte ska sprängas. Slänger det mesta. Sparar kvitton på dyra varor, garantibevis, kvitton på betald hyra. Har ständigt dåligt samvete och lovar sig själv att ha bättre ordning.

    Ordning och reda:
    Sorterar i mappar och pärmar, rensar efter hand. Kopierar viktiga kvitton på jobbet eftersom originalen kan blekas. Köper varor på internet och skriver ut betalningsordern. Är närmast chockerad över att andra inte har samma ordning i sina papper.

    Vadådå?
    Personen framför dig i kassan som viftar avvärjande när expediten eller kassörskan erbjuder kvitto. Använder alltid betalkort och nättjänster och räknar iskallt med att alla köp går att spåra och bevisa. Har ofta en ordningsam make eller maka.

  • Lapinette

    Jag har ont i brösten från och till (vissa månader) så det säger inte mig någonting (tyvärr). Vaknade i söndags morse av att jag inte kunde ligga på sidan för att det gjorde ont. Så kan det vara fram till BIM.

    I princip så är ju alla symptom för graviditet något som också kan vara symptom för mens så det bästa vore ju att inte känna efter. Men varje gång det känns lite extra så börjar man hoppas. *ställer mig och hoppar* Kan man inte banka ned det där jäkla hoppet??!!

  • Lapinette

    AM - det var faktiskt en tjej som satt vid baren mot vårt håll i minst 20 minuter. Hon satt där och tittade så jag kunde inte låta bli och undra om hon var en smygis. Tror dock hon var mörkhårig.

  • Lapinette

    Any way, jag fryser jämnt och har haft nästäppa sen i augusti vilket måste innebära att jag är i 3:e månaden .

  • Lapinette

    EA&MJ - Vi hade ett fotoalbum men den fick man bara tillgång till om man själv la upp en bild där.

  • Lapinette

    Själv har jag gett ett sån där k-pist till brorsonen i julklapp. Den lät för hemskt !

    nennelainen - vilka symptom har du idag???!!!

  • Lapinette

    Ja, idag gick tempen upp något vilket kan betyda ... vad som helst men den ligger högre än förra månaden vilken inger mig idiotiska falska hopp. Sen så tycker jag att det känns lite konstigt i tjejmagen så jag är definitivt gravid !

  • Lapinette

    Men som sagt den som lever får se. Tempen lär nog ge sig vika nedåt imorgon eller senast torsdag. Japp, då vet man liksom att det är kört och kan räkna timmarna till de första bloddropparna.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!