• MSW

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Nu har jag bara hunnit läsa ifatt ett tag och inte skriva.. Så risken är att jag glömmer kommentera något jag tänkt.. Men men!

    MrsB: Grattis för det första!! Skönt att maten funkar med Malte! Här funkar sömnen bättre än på länge! På nätterna sover han oftast ungefär 3 timmars pass.. (ofta vaknar han runt 12,3 och 6) för mat.. Så det är juh inga hela nätter, men jag är nöjd iaf.. Och han har dessutom börjat sova långa perioder på dagarna också! 1.5-2.5h en sväng på fm och en på em. Jag vet inte vad som har hänt med honom, men det är skönt och jag håller tummarna för att denna period ska hålla i sig... (vågar knappt prata för mycket om det...) Men som sagt nu funkar det och det är så skönt!

    Ang pojkflickor och flickpojkar så var det juh en kille på dagiset jag jobbade i somras (han var nog 3 eller 4 år tror jag) som hade nagellack. Jag la märke till det och tänkte att vad bra att han får ha nagellack. Sen en gång när han blev hämtad så "berättade" han eller nämnde på något vis att han hade nagellack och jag sa väl något "ja, vad fint" eller så. DÅ klämmer han ur sig "killar kan ha nagellack också".. Och jag svarade väl att klart dom kan eller något liknande..
    Men så gullig kommentar!
    För övrigt hoppas jag att A blir en pysslig liten kille då jag tycker att det är roligt att pyssla/virka/rita osv.. Som är ganska "typiskt tjejiga"..

    FruL: Ja det finns juh klart både nackdelar och framdelar (som min doktor sa en gång ) att bo som ni bor!
    Hoppas ni inte behöver göra för många långa resor utan att det löser sig "snabbt och lätt".. Skulle gissa att de kanske är ännu nogrannare med er, pga ditt yrke, så vet du kanske mer vad som "ska" kollas...?

    Telis: Skönt med så pass lätt fel med ryggen!

    Lappis: Har du hört något från cvl??

    Amma åttlingar?? Undrar om mamman då sitter på samma ställe hela dagarna, och någon kommer med barnen ett efter ett för matning...? Och någon annan tar hand om allt annat (blöjbyte, somning och allt annat....)

    Hoppas jag inte glömt ngt allt för viktigt..!

  • MSW
    muggles skrev 2009-01-27 20:51:35 följande:
    Just det Telis: av en slump diskuterade vi diskbråck på lunchen idag och en kollega till mig har haft det. Han sa att det blev bättre för honom när han började stretcha baksidan av låren. Tydligen är det så att om de musklerna är förkortade så kan bäckenet hamna lite "snett" i vinkel till ryggen (nu vet jag inte alls vad jag pratar om här bara så ni vet - bara hörsägen alltihop), och då kan diskarna ta stryk el göra ont. Bara ett amatörtips som du kan testa! El kanske kolla med ngn kunnig först så du inte förvärrar saker...
    MAken har också ont i ryggen.. Han gick tillslut (efter flera års tjatande av mig..) till en sjukgymnast, och han fick också (bla) övningar för korta lårmuskler.. Men jag(/vi) har inte fått något namn på vad som var fel...
  • MSW

    EA&MJ skrev 2009-01-28 11:57:05 följande:


    MSW, muggles-maken min som med har problem med ryggen fick av sin massör rådet att massera skinkorna eftersom det skulle sitta någon nerv där som kunde påverka ryggontet. Så nu står det rumpmassage på schemat vid ryggont
    Ea: Kan det vara ischias-nerven som gör ont ner i skinkan? Den "härjar" juh iaf neråt det hållet..

    Det är juh så knäppt med ryggont, det kan juh bero på så mycket, och påverkar allt...

    Koko: VAd tråkigt med dålig mat! Maten är juh annars halva nöjet med Thailand..... Och välkommen hem kanske jag ska säga också...

    Frullan: Jobbigt att vara sjuk! Hoppas borren trvis super på dagiset nu!

    JAg drömde om "er" i tråden i natt.. Drömde att vi skulle ha en jätteträff med alla typ.. Så (åtminstone) var Cicci, lappis, muggles mfl där.. Tror att jag "blandade ihop" det med mammaträffen idag..
  • MSW
    Telemarkgrrl skrev 2009-01-28 13:21:16 följande:
    Grattis på födelsedagen till dagens födelsedagsbarn!! Hoppas du får en jättehärlig dag!
    Vem kan det vara som fyller år idag, jag som missat ngt? Håller iaf med
    Och ha det så bra i fjällen Telis!

    Ea: Låter juh som en lagom seriös rekommendation..

    Lappis: Håller med om alla frågor!! Och skickar också en kram till dig! *groumpf!!!*
  • MSW
    muggles skrev 2009-01-28 14:20:49 följande:
    BS: låter inte så kul med din ÄL och din deppighet. Men det känns som att du redan har gett upp fast det inte alls behöver vara kört?
    Och jag håller med! Kör på runt ÄL iaf! Även om du hade äl sällan så har du juh det ibland!! tar det så tar det, och tar det inte så vet du juh varför...
  • MSW
    BrudSommar2006 skrev 2009-01-28 22:41:32 följande:
    stockholm.expressen.se/nyheter/1.1446749/robi...Det här hände på Iris dagis i fredags och har blivit en jättestor grej som har fått till följd att barnen inte fått vara ute alls och att vi ska på något stort informationsmöte imorgon kväll, suck. Det var inte på hennes avdelning utan på stora avdelningen och jag vet ju i och för sig inte hur de fröknarna är men jag har fullt förtroende för de som är på Iris avdelning och jag känner att man någonstans måste acceptera att en olycka kan hända. Killen bor granne med dagis och har försökt att klättra vid staketet på baksidan, alltså förmodligen försökt att ta sig in på sin egen tomt. Jag tycker att det är jättetråkigt att de inte får vara ute och att alla fröknarna är så skärrade nu efter polisanmälan. Tydligen har de också varit rädda för att det ska gömma sig journalister utanför och smygfota barnen.
    Pratade lite om det igår med mina "Mammakompisar".. Och vi var rörande överens om att man inte kan ha 100% kolla på alla barnen precis hela tiden! (vilket jag gissar föräldrarna inte heller har hela tiden..) Det finns juh lixom inte en vuxen för varje barn på dagis. Och olyckor händer juh så fort..

    Håller för övrig på att läsa ifatt gårdagenskvälls inlägg (sida 921).. Och vågar knappt läsa vidare för att se om nenne skrivit något mer.. *håller tummarna så in i helvete*
  • MSW

    Koko: Hemskt med din farmor! *kram* Är juh på gott och ont att vara så långt bort när det händer..

  • MSW

    Mrs B skrev 2009-01-29 10:14:45 följande:


    MSWMan har ju inte ögon i nacken heller......Inte alltid lätt att se alla barnen. Det beror ju helt på hur gården och utemiljön ser ut.
    Precis.. Sen såklart hade jag juh varit förtvivlad om det hade varit mitt barn som hade skadats, men tycker ändå inte det är personalens fel!

    Usch Nenne, vad spännande! *Hoppas hoppas*

    Här hoppas jag att det blir lite Asti chinzano "any day now", då maken ska få mer ansvar och därför bli tjänsteman ist för kollektivare (som han varit fast han ett tag haft mer kontorsarbete).. Tänkte att vi skulle ta och skåla lite när avtalet väl är påskrivit! (och asti har vi hemma, och det är så sött och gott.. )

    Förresten, har någon erfarenhet av IKEAS babywatchers? Det står att de lyser/blinkar starkare beroende på hur höga ljud barnet gör, men man måste väl även höra barnet??

    Idag ska jag försöka hinna vaxa/epilera benen... Var länge sedan.. Är nästan nervös..

    Helt plötsligt kan jag träna 3ggr på en vecka ivåran lilla by med typ 800 inv (tala om vischan!! ) Typ aerobic i måndags, stationsträning i dag och pilates på söndag!
    Åtminstone måndags och torsdagsträningen "är här för att stanna".. Spännande..Så mycket har jag ALDRIG tränat tror jag..
  • MSW

    Ea: Konstigt, men skönt att allt verkar vara som det ska!

  • MSW

    EA&MJ skrev 2009-01-29 15:10:28 följande:


    Kan det vara sa att man inte behover dag 3 provet om dag 21 provet visar pa sa pass bra varden som jag hade??? Att de andra proverna med ar ok da.....inte vet jag...spekulerar bara..........ska sparka mig i baken nu och ga en runda och posta paketet till min kompis i Stockholm
    Ja, varför inte? Hoppas det är så, då borde det juh ta sig SNART!!
  • MSW
    kängu skrev 2009-01-29 19:45:29 följande:
    Det tar tid att fatta, det gör det. Först nu när magen växer som jag verkligen börjar fatta....
    ..jag har knappt fortfarande fattat... Och då är sonen ändå fem månader..
  • MSW

    Till och med jag blir lite sugen på GBG-träff! Men vet inte om jag vågar..

    Idag i lokaltidningen var det dödsannonser för en pappa till några barn som går på skolan/förskolan där jag jobbar.. Har dock aldrig träffat pappan.. Men barnen och mamman! Vet inte vad det berodde på heller.. Blev lite chockad när jag förstod vem det var! Han var född 70..

  • MSW

    Liten: Jag har nog också haft en släng av det.. Eller kanske är jag bara lat iaf..?

  • MSW

    EA&MJ skrev 2009-01-30 10:41:38 följande:


    Okej så den 17:e maj i Göteborg, då bokar jag in det i kalendern. Ska kolla om man redan nu kan boka tågbiljetter uppMSW-klart du vågar du kan få ha sällskap med mig och Mrs B
    Haha, ja jag ska fundera lite.. Det kan hända att jag hinner få ett kusinbarn där omkring också (är uträknat omkring 10 maj har jag för mig), och de bor i gbg, så då kan man juh passa på.. Men som sagt.. ska fundera lite..
  • MSW

    vickan: later inte helt bra.. haller med maken, kolla upp det hela!!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!