• _koko_

    Lös biljett till barnkarusellen!

    BS - Chokladfondant, blir inte enklare än så, och så sjukt gott!! Vet inte om jag och lappis har samma recept (har inte sett hennes), men mitt är iaf:

    Smörj 4 portionsformar noga

    100g mörk choklad
    75g smör
    smältes tillsammans i vattenbad

    2 ägg
    4 msk socker
    vispas ordentligt

    Chokladsmeten blandas sedan ner i äggvispet. Häll upp i formarna. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader. KLART!
    Servera med glass, vispad grädde, bär, eller vad ni gillar.
    Jag brukar stjälpa upp dem ur formarna.

  • _koko_

    (för visst är det lappis recept du använder, telis?)

    Och det smakar bättre ju bättre choklad man har (jag undviker block, marabou och lindt).

  • _koko_

    BS - Som muggles sa, de är godast varma! Jag har även upptäckt att man kan värma dem i ugnen dagen efter om man får några över (jag har ganska små formar och brukar göra fler än antal ätande). Inte riktigt lika gott som nylagade såklart, men klart godkänt.

    MSW - Vilka fina storkar! Hoppas de hittar hem till alla som längtar och önskar nu.
    Hoppas du fick ett bra snack med maken. Min sambo fattade behovet av avlastning när jag förklarade att jag annars inte skulle klara mitt jobb - att ta hand om vårt barn.

    Mrs B - Mjölkproteinallergi är rätt vanligt hos små barn och symptomen kan så vitt jag förstått det växa fram, så det låter inte alls omöjligt att det är det (din makes teori låter rätt långsökt...). I de allra flesta fall växer det dessutom bort, kom ihåg det om det känns jobbigt. Laktosintolerans är dock nästan obefintligt hos små barn (det finns laktos i bröstmjölk så hur skulle de isf klara sig?).
    En tjej i min mammagrupp fick en dotter med mjölkproteinallergi, de snabbtestade genom att ha lite mjölk på armen på henne, och hon blev röd i skinnet! Vet dock inte om alla med mjölkkallergi reagerar så?
    Hoppas det lugnar ner sig för er nu ett tag och att ni får komma hem för gott allihop. Kram!

    BS - Blödning du också, vad är det som händer här??

    GOTT NYTT ÅR allihop nu, hoppas 2009 blir ett fantastiskt år för oss alla. Många barn ska tillverkas och födas, alla ska få vara friska, mycket alkohol och god mat ska förtäras, härliga resor ska utföras och framför allt ska alla underbara tjejer i favvo-tråden få njuta av livet!!!

  • _koko_

    God morgon! Kom i säng vid 3 igår, så man är ju inte världens piggaste direkt... Conny var iaf snäll nog att sova till halv 9 i morse (han fick välling när vi kom hem inatt som förebyggande åtgärd, och det verkar ha funkat ), så jag ska inte klaga. Nu har vi ätit frukost och conny leker med sin bondgård på här på golvet.

    sweet - 5 dar?! Det var inte illa, här tror jag man säger 2-3 dygn. Men uppenbarligen håller det längre än så eftersom ella mår bra, så det ska jag komma ihåg. Det här med att mjölken blir "tunnare" när man fryser den visste jag inte heller!

    Men jag hänger inte riktigt med när du pratar om mjölken. Komjölksproteinallergi och laktosintolerans är två helt skilda saker, är du säker på att pojken du nämner var laktosintolerant?
    Här hittade jag en länk som beskriver skillnaderna ganska bra:
    barndietisten.se/
    Sidospår, sorry!

    Nu ska jag fokusera lite på sonen, GOD FORTSÄTTNING på er alla, hoppas nyårsafton var trevlig!

  • _koko_

    EA - Som du säger, bättre tidigt än sent, men bäst inte alls förstås.

    BS - Åh, förstår verkligen att du är sur! Tycker som vickan att ni borde sätta er ner och prata igenom hur det ska funka när ni är där, så ni har förutsättningarna klara nästa gång ni åker.

    nenne - Tror att du firade ordentligt på nyår, har jag rätt? Dina sms (som kom fram lååångt senare på natten) indikerade ett visst alkoholintag iaf. GRATTIS igen, är så himla glad för din skull!! Nu kan du ju verkligen inte bli gravid när du fått nytt jobb!

    muggles - Tror som du att så länge jag mår illa är det nog lugnt, men det vore såklart ändå skönt att få se hjärtat. Men just nu håller jag på att ställa in mig på att inte hinna göra det. Just det, BS, Ultragyn på Odenplan har akuttider varje dag som inte kan bokas i förväg, det är därför det går att få tid med kort varsel där. Men nu efter ledigheterna verkar det som att alla behöver undersökas, eftersom det inte ens går att komma fram på telefon (de flesta gånger jag ringt har jag inte ens kommit fram till telefonkön...).

    fruLlan - Hoppas ni kryar på er snart!!

    Telis - Men vad dramatiskt ditt liv verkar vara just nu!

  • _koko_

    Just det, FruLlan frågade efter symptom förut, och då kom jag på att jag inte skrivit något om det här (tror jag? annars får ni scrolla ).

    Några dagar innan bim började brösten kännas konstiga. Det gjorde inte ont i dem, men jag var väldigt medveten om dem hela tiden på något sätt. Jag fick även mycket flytningar. Det som fick mig att tro att det verkligen var nåt på g var att jag plötsligt förstod vad alla som pratar om när de sagt "det känns som att mensen kommer, men det gör den inte". Sen blev jag också svullen och rapig/gasig.

    ÄL var sannolikt på lördagen eller söndagen (jag orkade ju inte testa den här månaden så jag vet inte säkert), och vi hade sex på onsdagen samt en stående(!) snabbis på lördag förmiddag (det var efter den gången jag fick träningsvärk).
    1½ vecka innan dog katten och helgen innan låg vi med magsjuka...
    Plötsligt händer det!

  • _koko_

    AM - Tack för tipset! Har dock fått något annat att tänka på... Tänkte boka tid för inskrivning och upptäckte då att min BM HAR SLUTAT!!!!! FAAAAAN!!! Ska ringa på måndag (har missat telefontiden idag) och fråga om hon möjligen jobbar nån annanstans nu...

    Jag vill osså bruncha!!! Men vi åker ju nästa lördag (där har du svaret am ), och muggles, vi åker till khao lak.

    Nu är det coffee-tajm, bäst att passa på medan det fortfarande smakar gott.

  • _koko_

    Snabbt inhopp, sen måste jag försöka sooova, är så trött!!!

    vickan - kommer hem den 26e på morgonen. Bara en vecka kvar nu. Idag hittade vi simpuffar, de sista i butiken! Bra att ha som komplement till bad"dynan" conny fick i julklapp.

    Välkommen hem lappis, vad härligt ni verkar haft det!! Sååå skumt med din och bs blödningar!

    Åååååh, vad jag skulle vilja åka till fjällen... Vilka fjäll som helst faktiskt, bara jag får lite stugliv, några svängar i backen och knarr under skorna...

    Här mås det annars illa som vanligt, men jag är nånstans glad över det ändå. Känsliga kan skrolla nu. Igår luktade mina flytningar plötsligt järn, och jag trodde förstås att nu går det åt skogen. Sprang på toa hela dan, men något rött kom aldrig, och nu luktar det som vanligt igen. Konstigt!

    Kram på er!

  • _koko_

    Naj, på lördag åker vi muggles! Vi köpte jättefina mjukisdjur på ikea (en flodhäst, en haj och en bläckfisk), synd att det inte fanns nu! Sen köpte vi väggdekorationer från www.wallies.com (stora palmer och regnskogsgrodor). Passade på när dollarn var billig och en dag då de hade 40% rabatt. Minns att jag skrev om det en del här i tråden, fick ju jobba lite för att få upp dem på våra putsade/sandade väggar, men med extra tapetklister gick det finfint. Annars vet jag inte om jag har så mycket bra tips faktiskt, vi har ett mickibord med krokodil på, en bordslampa med en palm och en apa på från en liten inredningsaffär i sundsvall, en tigerfäll från rusta och rislampor i taket.

    Ego: Fick en blodblandad flytning i morse som fortfarande håller i sig. Mår dock illa fortfarande och den är bara beigerosa, inte röd, så jag är inte jätteorolig. Men, nu känns det ännu viktigare att få ett vul, så i morgon är det bäst att NÅGON svarar i telefon!

    Liten - Härlig ledighet ni haft!

    Cravings - Jag skickade ut sambon efter ostbågar i förrgår kväll!!! Helknäppt, jag har aldrig förr känt ett sånt sug! Tur han var medgörlig så jag slapp tjata.

    FruLlan - Kan du också känna redan, så coolt!!! Jag kände det första redan i v17 förra gången, så jag hoppas på tidigt nu med. Om nu pyret vill stanna.

    nenne - Hjärtat, har inte fått grejjerna på lådan som jag lovade, förlåt! Igår kom det annat emellan och idag kom jag fullständigt av mig. Men jag lovar att jag ska göra i ordning paketet nu och posta det i morgon bitti. Då borde du ha det på torsdag, vilket är dag 15 och förhoppningsvis inte för sent?!

  • _koko_

    Glömde:
    Muggles - Gillar också det tyget. Har kommit på att Conny har alldeles för litet rum, det får inte alls plats så mycket fint som jag skulle vilja.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!