• fru AM

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Det är ju tydligen mycket svårare att föda fram ett dött barn än ett levande - eftersom de levande "hjälper till" instinktivt. Förstår inte hur man kan få ut ett dött fullgånget barn. Usch - måste sluta tänka på detta nu ...

  • fru AM

    Zozo: Det finns tyvärr inget att göra åt håravfallet ... (förutom att se till att du äter & dricker bra). Håret blir ofta fantastiskt när ma är gravid - man tappar inte hårstrån då (i alla fall inte lika mycket som vanligt) så det brukar bli rejält tjockt. Ca 100 dagar efter förlossningen börjar många fälla hår, dels det som "borde" ha trillat tidigare och plus det normala håravfallet. Vilket gör att det upplevs som väldigt mycket! Ett tips är att klippa sig i en ny ärtig frisyr (lite uppklippt kanske så syns inte utväxten lika mycket sedan om man nu hade jämnlångt hår från början)

  • fru AM

    Matstart: Enligt min bvc-tant så är det bästa att helamma till 4 månaders ålder pga hindra allergier och förbättra immunförsvar - sedan har man några månader på sig att å till matningen i egen takt. Jag tycker det är så kul när bebisar börjar äta så jag har börjat mata med potatis precis på 4 månadersdagen. Kan inte hålla mig längre! Senast nu med Livia så var storebror också helt uppspelt och vi gjorde en stor grej av den första "tuggan" (som hon tryckte ut med tungan direkt och sedan satt och vispade runt med eftertänksam min)

  • fru AM

    Cicci: skulle inte du på ultraljud idag?

  • fru AM

    Vilken cliff-hanger, Lappis!!! Håller tummarna!

    Skönt med bra UL, Cicci. Tog ni ingen DVD på underverket (så maken kan titta i efterhand?).

    Hej alla andra också.

    Nu ska jag nedstiga i mitt fredagsbad (en liten ritual jag har - jag duschar alla andra morgnar, men det känns extra lyxigt att bada mitt på dagen ...)

  • fru AM

    Herregud vilken DRAMA-tråd detta är idag!

    Kan meddela att det inte alls var speciellt mysigt att bada idag. Vattnet blev för varmt. Stackars mig. Fast jag hade en bok och fina ljus tända som jag fick av sonen i julklapp.

    Förresten: har ni läst "Brunstkalendern" av Emma Hamberg? En av huvudpersonerna försöker bli gravid och hänger i ett forum på Internet ... Har vi en smygläsare som är författare !!!?

  • fru AM

    Glömde: Heja Cicci - Heja Lappis: Dagens två trådprofiler!!!

  • fru AM

    Hej Grodan & Blivande Fru L! Kul med nya människor som hoppar ut ur läsargarderoben!

    Var tog Lappis vägen. JAg menar HUR lång tid kan det ta att åka tillbaks fr Uppsala och leta upp en dator och logga in här ...? Oj vad jag hoppas på positiva besked!!!

    Liten: Dumma tanten, kanske blev hon nervös när vi började prata om att hon skulle bli arbetslös ...

    BS: Vilka olyckor Iris råkar ut för, stackarn! Men hon kanske läsr sig att vara försiktig snart? Krama henne från mig och Livia.

    Cicci: Bar gjort och skönt va'!? Att berätta på jobbet. Nu är det gjort! Var UL-specialisten bra igår? Berättade allt ni ville veta eller fick ni lirka fram det?

  • fru AM

    Nenne: Spara granen. En gran vi hade när jag var liten fick också skott och vråltrivdes. Vi hade den faktiskt ända till över påsk det året. Hängde kycklingar och påskägg i den. Hade inte hjärta att slänga ut den (men så flirtade mina föräldrar lite med hippiekulturen också )

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!