• Myrmor

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Finns väldigt starka åsikter i den här frågan på BT, passa dig ..

    Etiketten säger att man inte ska dela på etablerade par. Personligen tycker jag att man ska ha en öppen dialog med de gäster det gäller och förklara hur man tänker. De kanske löser problemet åt er? Det gjorde våra vänner (och de valde att inte ta med sin för oss okända respektive). Lycka till!

  • Myrmor

    Jag har gått på bröllop utan min m2b sedan vi möttes, och han utan mig. Vi hade båda jättetrevligt, vi är individer, inte bara ett par, och att umgås med sina vänner från förr utan att behöva fundera på om han har det trevligt med en klick människor han aldrig har träffat och inte har något gemensamt med var ganska skönt faktiskt

  • Myrmor

    Håller nog med shakynose i just det här fallet, om det är gästerna som ska betala sin resa utomlands skulle jag inte resa utan min m2b. Eller vänta lite förresten... å andra sidan beror det nog på lite. Om min bästis (som är singel) skulle med på bröllopet skulle vi nog kunna resa tillsammans, eftersom det nog skulle kännas lite jobbigt för henne att åka utomlands med en massa par..

  • Myrmor

    Haha, sarapayam ... vad var det jag sa... *catfight *


    Myrmor skrev 2008-12-08 11:18:35 följande:
    Finns väldigt starka åsikter i den här frågan på BT, passa dig ..Etiketten säger att man inte ska dela på etablerade par. Personligen tycker jag att man ska ha en öppen dialog med de gäster det gäller och förklara hur man tänker. De kanske löser problemet åt er? Det gjorde våra vänner (och de valde att inte ta med sin för oss okända respektive). Lycka till!
  • Myrmor

    visst sörru Samma visa varje gång... Det är som att just i vissa frågor (tex respektivebjudning kuvertavgift och brudöverlämning) är det inte ok att bara tycka olika. Man bara måste övertala världen om att ens sätt att se på saken är det rätta . Hoppas ni hittar en lösning som passar er i alla fall .


    SaraPayam skrev 2008-12-08 19:23:40 följande:
    Hahahahha ja verkligen....herregud vad jag fick igång folket här inne *skrattar*
  • Myrmor

    Menar bara att det är sällan tonen blir så här hård, och man inte släpper diskussionen när man sagt sitt som när det gäller färg på servetter, allergikers mat eller kinaklänningar..


    shakynose skrev 2008-12-08 21:20:21 följande:
    Nej men nu är du orättvis! Poängen är att argumentera och pröva sin ståndpunkt mot andra, inte att övertala.
  • Myrmor

    Och jag säger det igen (så har alla upprepat sig misnt tre gånger i frågan ): Det beror på vad för vänner man har och vad de prioriterar. Jag skulle prioritera min väns bröllop där bara jag är bjuden och var tvungen att resa 30 mil, framför en inbjudan från min blivandes vän till oss båda om de skulle råka falla på samma dag .

    Jag känner mig välkommen även utan min respektive, vi är individer och gör saker även utan varandra. Men som sagt det finns olika åsikter i frågan. Förhoppningsvis känner man sina vänner såpass väl att man vet hur de ställer sig till det hela, och om man är osäker är det alltid bäst att fråga dem om de skulle ta illa vid sig

  • Myrmor

    jättekul faktiskt!

    anne på grönkulla skrev 2008-12-09 15:59:21 följande:


    Just bröllop är speciella - hur kul är det att fira nån annans kärlek om ens egen inte duger till att vara med?
  • Myrmor

    En vinkel som inte tagit upp ännu är att om min vän inte bjuder min respektive räknar jag med att hon har en bra anledning. INgen låter väl bli att bjuda någons respektive bara på pin kiv. Jag skulle lita på min väns omdöme, och förutsätta att hon har en vettig anledning, litar ju på henne vad gäller allt annat så..

  • Myrmor

    En för mig bra anledning är tex att min vän valt att ha ett litet intimt bröllop, med bara sina allra närmaste (säg 10) vänner och nära familj. Då kan vi umgås i vårt gamla gäng precis som vi gör när vi har tjejmiddagar . En annan bra anledning är att de inte har råd att bjuda min respektive (som någon annan har sagt, om man har en budget för 10, blir 20 väldigt mycket dyrare), eller att det är platsbrist i lokalen de valt.

  • Myrmor

    Oavsett skulle jag lita på att min vän inte valde att låta bli att bjuda min respektive för att vara elak eller på något sätt nedvärdera min relation (så har jag tänkt när jag blivit bjuden ensam på bröllop). Men som någon sagt tidigare, tror det beror på hur man brukar umgås. Om man ses sällan (som anne och hennes man) eller umgås tätt till vardags (dvs i stort sett bara har gememsamma vänner) blir det säkert jättekonstigt och onaturligt/olustigt att bli bjuden ensam

Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?