• rosarosen1

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Jag vet att frågan varit uppe tidigare, men hur gör jag?

    Vi ska gifta oss utomlands i augusti och tänkte skicka ut inbjudningar nu eftersom det fortfarande är hemligt. För att gästerna ska få en chans att kunna planera så skickar vi ut dem redan nu. Men hur gör man med kompisar's respektive som man aldrig träffat? Känns väldigt konstigt att bjuda dem. Eller?

  • Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?
  • Myrmor

    Finns väldigt starka åsikter i den här frågan på BT, passa dig ..

    Etiketten säger att man inte ska dela på etablerade par. Personligen tycker jag att man ska ha en öppen dialog med de gäster det gäller och förklara hur man tänker. De kanske löser problemet åt er? Det gjorde våra vänner (och de valde att inte ta med sin för oss okända respektive). Lycka till!

  • Mrs Mommy

    Jo men samtidigt skulle jag tycka att det skulle kännas otroligt konstigt om min man blev bjuden på ett bröllop men inte jag
    Hur skulle du känna om din h2b gick på bröllop utan dig?
    Det är sed att bjuda respektive och i många andra länder är det kotym att bjuda med sällskap även om man är singel.

    Visst man kan snåla in och gå mot reglerna och också riskera att flera inte kommer.

  • Myrmor

    Jag har gått på bröllop utan min m2b sedan vi möttes, och han utan mig. Vi hade båda jättetrevligt, vi är individer, inte bara ett par, och att umgås med sina vänner från förr utan att behöva fundera på om han har det trevligt med en klick människor han aldrig har träffat och inte har något gemensamt med var ganska skönt faktiskt

  • Tizzeltazz

    som sagt - etiketten säger att man ska bjuda båda.
    sen hur man väl gör är en annan femma! om ni är osäkra kan ni väl kolla med paret hur det skulle tas emot om bara en blev bjuden?

  • shakynose

    Om tanken är att era gäster ska planera in en utlandsresa för att närvara vid ert bröllop så får ni nog räkna med att bjuda respektive även om ni inte träffat dem. Om ni vill att de ska komma alltså!
    Jag skulle aldrig gå på ett bröllop utan min kille, ännu mindre planera in en soloresa utomlands på semestern.

  • Svanboet

    Jag skulle inte tänka mig att gå på bröllop utan min m2b men å andra sidan har vi träffat nästan alla varandras kamrater. Vi har ju hållit ihop ett tag. Jag kan tänka mig att det är speciellt med nya patners som bara hållit ihop ett par veckor men tänk också på att det är ett tag till bröllopet också, mycket kan hända även i de mest stabila förhållandena.

    När det gäller utlandsresor är det ju lite extra speciellt. Det kostar ju trots allt lite mer om ni hade tänkt betala för alla era gäster. Genom dialog kanske man kan komma överens om att betala halva biljetten för respetive eller att de får lov att betala själva. Ska gästerna betala sina egna biljetter spelar det väl ingen större roll för er budget? Naturligtvis beror det på antalet gäster som det varierar med. Jag tror att det är lättast att diskutera med de berörda gästerna och se vad de säger.

  • Myrmor

    Håller nog med shakynose i just det här fallet, om det är gästerna som ska betala sin resa utomlands skulle jag inte resa utan min m2b. Eller vänta lite förresten... å andra sidan beror det nog på lite. Om min bästis (som är singel) skulle med på bröllopet skulle vi nog kunna resa tillsammans, eftersom det nog skulle kännas lite jobbigt för henne att åka utomlands med en massa par..

  • J D

    Man bör bjuda enligt etikett. Om man kan klara sig utan sin partner eller ej tycker jag är upp till den inbjudne att avgöra. Tycker för övrigt att det är ett utmärkt tillfälle att träffa de partner som man ej träffat innan. Om man ej är intresserad av att träffa dem så undrar jag hur nära vänner man är egentligen (kanske bör man inte bjuda alls istället?)...

  • MulleNuh

    Är dom gifta ska väl båda bjudas?!

    Har dom dejtat ett litet tag tycker inte jag man behöver bjuda om man inte vill..

  • MulleNuh

    Håller med..


    shakynose skrev 2008-12-08 11:24:30 följande:
    Om tanken är att era gäster ska planera in en utlandsresa för att närvara vid ert bröllop så får ni nog räkna med att bjuda respektive även om ni inte träffat dem. Om ni vill att de ska komma alltså!Jag skulle aldrig gå på ett bröllop utan min kille, ännu mindre planera in en soloresa utomlands på semestern.
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?