• rosarosen1

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Jag vet att frågan varit uppe tidigare, men hur gör jag?

    Vi ska gifta oss utomlands i augusti och tänkte skicka ut inbjudningar nu eftersom det fortfarande är hemligt. För att gästerna ska få en chans att kunna planera så skickar vi ut dem redan nu. Men hur gör man med kompisar's respektive som man aldrig träffat? Känns väldigt konstigt att bjuda dem. Eller?

  • Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?
  • MolsonCanadian

    Ingen orsak. Det lär ju om inte annat sätta lite press på honom vara seriös med henne.
    Var kanske dumt formulerat angående tid - visst kan det vara kort tid och ändå dödsseriöst. Men du har ju inte träffat henne så då är det väl inte så seriöst?


    SaraPayam skrev 2008-12-08 13:32:15 följande:
    Jo så kan man ju faktiskt göra, tack När jag anser ju inte heller att man är en i familjen efter så kort tid...Men det va ett bra förslag
  • SaraPayam

    Jo men jag tror nog att det är ganska seriöst, de säger ju redan att de älskar varann & sen har han ju träffat hennes föräldrar & deverse Men vi får se hur det hela ska gå

  • Svanboet

    Jag kommer nog välja att skriva "NAMN med sällskap" på inbjudan och då är det upp till dem och ta med eller inte ta med nytillkomna partners. Det rör sig oftast inte om allt för många gäster det skiljer på i ett sånt läge.

  • SaraPayam

    Nä det är sant, så kan man ju med göra....men om man ska vara lite egoistisk, så känner jag ju inte för att bjuda någon som en släkting eller en vän har varit tillsammans med under en kort tid & framför allt inte om man inte har träffat henne/honom innan. Och framför allt inte när man lägger nästan 2000kr per person.....låter jag jättedum????

  • Svanboet

    Nej det är säkert inte dumt att tänka på vilka man egentligen betalar fest för. Men när det kommer till närmaste familj hade jag nog valt att lämna öppet för korta förhållanden också, kanske inte när det gäller lösare kontakter så som kollegor.

  • SaraPayam

    Där har du ju med en stor poäng, jag får prata med min bror & säga som det är, för är det så att de fortfarande är tillsammans när det är dags för bröllopet, så är även hon välkommen...

  • 08 08 09

    Jag ska ha brollop i Sverige men bor i England, och over halften kommer att vara engelskman.

    Jag kommer att bjuda engelska kompisar och lata dem ta med en gast, eftersom man inte helst vill aka utomlands ensam!

    Mina svenska kompisar vars respektiva jag inte har traffat far komma ensamna - men om de ar sambo/forlovade/gifta far saklart bada komma.

    Jag kommer aven att bjuda arbetskollegor fran England, utan gaster, eftersom de kanner varandra - men jag kommer att ha ett samtal med dem som har flickvan/pojkvan och forklara pga platsbrist etc...

  • älskarlivet

    Fast frågan är var gränsen går? Vad är ett litet tag?

    Jag skulle inte skilja på par, däremot har jag vissa kompisar som är singlar och om de är singlar i mars när vi skickar ut inbjudningarna, så får ingen kille hänga med sen heller.


    MulleNuh skrev 2008-12-08 12:04:30 följande:
    Är dom gifta ska väl båda bjudas?!Har dom dejtat ett litet tag tycker inte jag man behöver bjuda om man inte vill..
  • SaraPayam

    Jag tror eller bestämt mig att jag kommer att dra gränsen vid ½ år, för då har ju paret ändå lärt känna varandra & förhoppningsvis så har man ju hunnit träffa deras respektive

  • älskarlivet

    Fast jag har vänner där jag aldrig träffat respektive trots att de varit tillsammans länge, det har bara blivit så att sambon inte är hemma när jag är där eller inte är med när vi träffas etc..

    Vi kommer ha släktingar på vårt bröllop som min m2b aldrig träffat och han kommer bjuda någon kompis som jag inte träffat..


    SaraPayam skrev 2008-12-08 14:42:16 följande:
    Jag tror eller bestämt mig att jag kommer att dra gränsen vid ½ år, för då har ju paret ändå lärt känna varandra & förhoppningsvis så har man ju hunnit träffa deras respektive
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?