• rosarosen1

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Jag vet att frågan varit uppe tidigare, men hur gör jag?

    Vi ska gifta oss utomlands i augusti och tänkte skicka ut inbjudningar nu eftersom det fortfarande är hemligt. För att gästerna ska få en chans att kunna planera så skickar vi ut dem redan nu. Men hur gör man med kompisar's respektive som man aldrig träffat? Känns väldigt konstigt att bjuda dem. Eller?

  • Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?
  • Myrmor

    Haha, sarapayam ... vad var det jag sa... *catfight *


    Myrmor skrev 2008-12-08 11:18:35 följande:
    Finns väldigt starka åsikter i den här frågan på BT, passa dig ..Etiketten säger att man inte ska dela på etablerade par. Personligen tycker jag att man ska ha en öppen dialog med de gäster det gäller och förklara hur man tänker. De kanske löser problemet åt er? Det gjorde våra vänner (och de valde att inte ta med sin för oss okända respektive). Lycka till!
  • Hemlig2009

    Min sambo och numera blivande man fick efter lite om och men följa med på ett bröllop förra sommaren. Vi hade då träffats i 2,5 mån när brudparet tyckte att jag kunde ta med min nye pojkvän. Bruden (som är min kompis) sa dock till mig att det var bäst att vi höll ihop ett bra tag efteråt för hon ville inte ha ett ex på hennes bröllopskort.

    Behöver jag säga att jag blev superglad och det blev min sambo också. Vi har ju dessutom gjort som brudparet önskade, hållit ihop.

    Ett bröllop är en kärleksfest och jag tror att man som nykär begriper om den nye kärleken inte är medbjuden. Men man blir väldigt glad över att få med dela en sån mysig och fin dag med sin käresta!

    Jag skulle ta "the high way" och bjuda. Är det slut så kommer hon ju inte, så enkelt är det. Och är de ihop efter 8 månader, ja då är det ju ganska seriöst. Vi var sambo vid den tiden...

  • shakynose
    Hemlig2009 skrev 2008-12-08 17:59:22 följande:
    Min sambo och numera blivande man fick efter lite om och men följa med på ett bröllop förra sommaren. Vi hade då träffats i 2,5 mån när brudparet tyckte att jag kunde ta med min nye pojkvän. Bruden (som är min kompis) sa dock till mig att det var bäst att vi höll ihop ett bra tag efteråt för hon ville inte ha ett ex på hennes bröllopskort. Behöver jag säga att jag blev superglad och det blev min sambo också. Vi har ju dessutom gjort som brudparet önskade, hållit ihop. Ett bröllop är en kärleksfest och jag tror att man som nykär begriper om den nye kärleken inte är medbjuden. Men man blir väldigt glad över att få med dela en sån mysig och fin dag med sin käresta! Jag skulle ta "the high way" och bjuda. Är det slut så kommer hon ju inte, så enkelt är det. Och är de ihop efter 8 månader, ja då är det ju ganska seriöst. Vi var sambo vid den tiden...
    Eller hur? Ett bröllop är egentligen det enda partyt där turturduvor är stämningshöjare på riktigt!
  • MolsonCanadian

    Ta inte i så du spräcker livstycket. Andas lugnt ett tag innan du skriver, vettja.

    Ja, hennes bror är en när och kär. Hans tvåveckorsflickvän är fortfarande inte det. Och ska man vara noga med etiketten, så räknas inte par som inte är förlovade som par. Alltså går SaraPayam inte ens mot etikettreglerna utan på sin höjd dina känslor.


    shakynose skrev 2008-12-08 17:45:59 följande:
    Nej men hennes bror är det! Även om du inte fattar vad jag menar med det. Jag har förklarat varför jag tycker att man ska bjuda med respektive och att du inte greppar det konceptet har jag hajjat nu.Inte heller lyckades du läsa dig till att jag inte bryr mig så mycket om andra inte följer etikettsregler.Men din oförmåga att förstå vad andra säger kanske är en merit du vill fortsätta att skryta med på det här viset? Eller vill du bara hetsa fram en diskussion? Moget...
  • Hemlig2009

    Det kanske också beror på hur nära man står sina syskon? Jag vet att jag skulle absolut ha bjudit min systers nya pojkvän om hon sa till mig hon ville att han skulle följa med. Då hade jag inte ens funderat längre.

    Varför göra det så svårt?

  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 18:12:53 följande:
    Ta inte i så du spräcker livstycket. Andas lugnt ett tag innan du skriver, vettja. Ja, hennes bror är en när och kär. Hans tvåveckorsflickvän är fortfarande inte det. Och ska man vara noga med etiketten, så räknas inte par som inte är förlovade som par. Alltså går SaraPayam inte ens mot etikettreglerna utan på sin höjd dina känslor.
    Eller sin brors känslor?

    Men nu är jag hjärtligt trött på din kassa attityd och fåniga argument! Vad man räknar som par idag är väl inte riktigt i linje med husmoderns etikettbok från nittonhundratretti! Idag lever många som par utan att vara förlovade eller ens sambo.

    Och igen: Jag är inte ett dugg intresserad av etikettsregler hit och dit! Men jag förespråkar att visa sina gäster respekt och omtanke. Ty så är jag uppfostrad. Inte mycket att göra åt, är jag rädd.
  • MulleNuh

    den attityden har man sett mycket av..


    shakynose skrev 2008-12-08 18:33:07 följande:
    Eller sin brors känslor? Men nu är jag hjärtligt trött på din kassa attityd och fåniga argument! Vad man räknar som par idag är väl inte riktigt i linje med husmoderns etikettbok från nittonhundratretti! Idag lever många som par utan att vara förlovade eller ens sambo.Och igen: Jag är inte ett dugg intresserad av etikettsregler hit och dit! Men jag förespråkar att visa sina gäster respekt och omtanke. Ty så är jag uppfostrad. Inte mycket att göra åt, är jag rädd.
  • MolsonCanadian

    Tro det eller ej, men du slår mig inte som någon med en underbar attityd du heller. Du reagerar ju enormt dramatiskt, med alla dina utropstecken.

    Mitt "fåniga" argument är att man bjuder de man vill ha närvarande under sitt bröllop. Man bjuder inte människor som man inte vill ha närvarande under sitt bröllop.

    PS. Man är inte gäst på ett bröllop förrän man är bjuden och närvarar.


    shakynose skrev 2008-12-08 18:33:07 följande:
    Eller sin brors känslor? Men nu är jag hjärtligt trött på din kassa attityd och fåniga argument! Vad man räknar som par idag är väl inte riktigt i linje med husmoderns etikettbok från nittonhundratretti! Idag lever många som par utan att vara förlovade eller ens sambo.Och igen: Jag är inte ett dugg intresserad av etikettsregler hit och dit! Men jag förespråkar att visa sina gäster respekt och omtanke. Ty så är jag uppfostrad. Inte mycket att göra åt, är jag rädd.
  • J D

    I egenskap av moderator ber jag er nu att lugna ned er innan det här spårar ur ännu mer.

  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 18:43:18 följande:
    .... Mitt "fåniga" argument är att man bjuder de man vill ha närvarande under sitt bröllop. Man bjuder inte människor som man inte vill ha närvarande under sitt bröllop.

    PS. Man är inte gäst på ett bröllop förrän man är bjuden och närvarar.
    Nja, det är väl din ståndpunkt. Som du försvarar med argument. Om vi nu ska hålla oss till de korrekta definitionerna. Och det verkar vi ju egentligen vara överrens om att vi ska.

    Det stämmer bra det du säger i ditt PS angående definitionen av en gäst. Så vad vill du ha sagt med det egentligen?
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?