• rosarosen1

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Jag vet att frågan varit uppe tidigare, men hur gör jag?

    Vi ska gifta oss utomlands i augusti och tänkte skicka ut inbjudningar nu eftersom det fortfarande är hemligt. För att gästerna ska få en chans att kunna planera så skickar vi ut dem redan nu. Men hur gör man med kompisar's respektive som man aldrig träffat? Känns väldigt konstigt att bjuda dem. Eller?

  • Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?
  • Miss Biii

    mina tankar runt detta är att hur bra vän är det om man inte träffat dennes respektive? Ska man ha ett bröllop och bjuda en sån person så kan man väl lika väl bjuda respektive oxå. Men om anledningen till att man inte träffat respektive kanske är för att förhållandet är nytt, då tycker jag att det tvittar. Gifta par är ju en annan sak, och ska det vara en utlandsresa kan man ju prata m vännen i fråga, vill den åka utomlands själv? Känns som det får dömmas från fall till fall, finns ingen generell regel, enligt mig alltså.

  • anne på grönkulla

    Om du vill att dina vänner ska känna att de är viktiga för dig och i sin tur prioritera ert bröllop bör du bjuda båda. Kvittar det, så bjud inte alls.

    Lite hårddraget, men visst.

    Håller med dem som konstaterar att det är extra annorlunda om det är en utlandsresa som kostar i pengar, semesterdagar etc också. Jag prioriterar hellre aktiviteter som inkluderar min man än såna som utesluter honom - om det inte är rena tjej/jobb/hobby-tillstllningar eller annat som gör att det blir naturligt att göra själv.

  • fidar

    jag skulle absolut gå utan min fästman på bröllop,

    MEN.. om bröllopet skulle vara utomlands och man måste ta ut sina semesterdagar för att åka dit skulle jag inte vilja fara utan min fästman. Där går gränsen, då skulle jag välja att inte åka... OM INTE det är fler vänner som man känner som man kanske kan och vill göra resan med såklart.

  • MolsonCanadian

    Tycker att det viktigaste är att man känner att den här dagen vill vi dela med den här/dessa personer. Jag har inga vänner vars respektive jag inte träffat, så jag kan inte riktigt sätta mig in i din situation. Däremot kommer jag inte att bjuda min systers man, av diverse allvarliga skäl (alldeles för långt för att beskriva, men det är alltså inte fråga om något lättsamt). Det valet har jag gjort utifrån att jag skulle må ganska risigt av att ha honom närvarande och för att han har skadat min familj och släkt något oerhört. Visst har jag fått reaktionen "Men man kan inte dela på gifta par!", men från de som är insatta har jag fått full förståelse och även medhåll.

    Så, vad jag vill säga, är att ni ska bjuda de som ni vill dela dagen med och som är viktiga för er.

  • SaraPayam

    Ååå vilken bra tråd

    Jag har samma dilemma, men det gäller min bror....han har träffat en ny tjej & de har vart tillsammans i 2 veckor nu & när vi kommer skicka ut inbjudningskorten har de kanske vart tillsammans i 6 veckor eller nåt...Ska vi bjuda henne om de fortfarande är ihop eller hur gör man??? Jag har ju inte ens träffat henne....

    Men jag vet ju att jag skulle ta illa upp om m2b blev bjuden på bröllop & inte jag...hmmmm det är så svårt med sånna här frågor...

  • MolsonCanadian

    Det skulle inte jag gjort. Men det är ju din bror så ni kan ju prata om saken. Inbjudan kan ju gå ut till honom. Det är ju inte säkert att han ens vill ha med en tjej som han haft i 2 veckor.


    SaraPayam skrev 2008-12-08 13:15:45 följande:
    Ååå vilken bra tråd Jag har samma dilemma, men det gäller min bror....han har träffat en ny tjej & de har vart tillsammans i 2 veckor nu & när vi kommer skicka ut inbjudningskorten har de kanske vart tillsammans i 6 veckor eller nåt...Ska vi bjuda henne om de fortfarande är ihop eller hur gör man??? Jag har ju inte ens träffat henne....Men jag vet ju att jag skulle ta illa upp om m2b blev bjuden på bröllop & inte jag...hmmmm det är så svårt med sånna här frågor...
  • SaraPayam

    Nä men precis, men jag tror dessvärre att han skulle bli väldigt sur om jag inte bjöd henne....för när det är dags för bröllopet har de ju vart tillsammans i ca 8 månader....om det håller så länge

  • MolsonCanadian

    Ja, om det håller så länge, ja. Jag tycker nog att ett förhållande ska vara mer stabilt än två veckor för att man ska räknas in i familjen i sådana här sammanhang. Jag skulle själv aldrig ta med någon jag varit ihop med så kort tid på något som är högst familjärt. Du kan ju skicka ut inbjudan till honom och säga att det finns alltid plats för en till, om de är ett par när ni gifter er.


    SaraPayam skrev 2008-12-08 13:24:21 följande:
    Nä men precis, men jag tror dessvärre att han skulle bli väldigt sur om jag inte bjöd henne....för när det är dags för bröllopet har de ju vart tillsammans i ca 8 månader....om det håller så länge
  • SaraPayam

    Jo så kan man ju faktiskt göra, tack

    När jag anser ju inte heller att man är en i familjen efter så kort tid...Men det va ett bra förslag

Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?