• rosarosen1

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Jag vet att frågan varit uppe tidigare, men hur gör jag?

    Vi ska gifta oss utomlands i augusti och tänkte skicka ut inbjudningar nu eftersom det fortfarande är hemligt. För att gästerna ska få en chans att kunna planera så skickar vi ut dem redan nu. Men hur gör man med kompisar's respektive som man aldrig träffat? Känns väldigt konstigt att bjuda dem. Eller?

  • Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?
  • SaraPayam

    Hmmm jag vet inte, blir ännu mer förrvirrad just nu

    Men visst ska jag bjuda min bror. Men jag tror inte att JAG kommer att skriva hans tjejs namn på inbjudningskortet (eftersom de BARA har ihop 6 veckor då vi skickar inbjudningskorten) Men jag kommer däremot säga till min bror att hon är välkommen om de fortfarande är tillsammans när det är dags för bröllopet.

    När det gäller kusinen, så kommer vi inte bjuda dennes respektivt.... Och det beslutet känns för oss helt rätt

    Men tack alla för att ni delade med er av era åsikter när det gäller mitt dilemma

  • SaraPayam
    shakynose skrev 2008-12-08 16:29:21 följande:
    J D skrev 2008-12-08 16:26:43 följande:
    Håller fullständigt med! Vissa har inte turen att träffa rätt vid första försöket...
    Nä det är såååå sant....men i detta fallet har det inte handlat om att träffa den rätta
  • shakynose
    SaraPayam skrev 2008-12-08 16:35:25 följande:
    Hmmm jag vet inte, blir ännu mer förrvirrad just nu Men visst ska jag bjuda min bror. Men jag tror inte att JAG kommer att skriva hans tjejs namn på inbjudningskortet (eftersom de BARA har ihop 6 veckor då vi skickar inbjudningskorten) Men jag kommer däremot säga till min bror att hon är välkommen om de fortfarande är tillsammans när det är dags för bröllopet.När det gäller kusinen, så kommer vi inte bjuda dennes respektivt.... Och det beslutet känns för oss helt rätt Men tack alla för att ni delade med er av era åsikter när det gäller mitt dilemma
    Varför skriver du inte bara din brors namn och sedan "med respektive"? Om du säger till honom att hon är bjuden OM de klarar din halvårs-gräns kan de faktiskt känna sig sårade båda två! Mycket snyggare att räkna med henne från början och stryka henne sedan OM det skulle ta slut.
  • MolsonCanadian

    Ursäkta, men vad är det här för trams?
    Bröllopet är ju inte för broderns eventuella framtida frus skull. Det är för SaraPayam och hennes mans skull. Det är de som ställer till med fest för de som de vill ska närvara.

    Jag skulle definitivt inte bli sårad om jag inte blev bjuden till en nybliven pojkväns systers bröllop. Snacka om att ta sig själv på för stort allvar.

    SaraPayam - stå på dig du. Ni har inga skyldigheter att bjuda någon som ni inte verkligen vill ha med på ert bröllop. Ni ska välja gäster utifrån vilka som är viktiga för er. Om någon blir viktig för er om 3 år, vet du ingenting om så det blir bara löjligt att bjuda "ifall att". Det är ert bröllop. Inte någon annans.


    shakynose skrev 2008-12-08 16:25:59 följande:
    Men hur kan DU veta att den som han/hon är tillsammans med nu inte är Den Rätta? Det kan ju bli rätt pinsamt (imo) om det nu håller livet ut och du inte bjöd dem båda på ditt bröllop för att de bara varit tillsammans i två månader när inbjudningarna skulle skickas? Jag skulle bli lätt sårad och inte känna det som speciellt angeläget att fira någons kärlekslöften till en annan, om dessa inte ens tolkar min kärlek som allvarlig.
  • SaraPayam
    shakynose skrev 2008-12-08 16:41:55 följande:
    Varför skriver du inte bara din brors namn och sedan "med respektive"? Om du säger till honom att hon är bjuden OM de klarar din halvårs-gräns kan de faktiskt känna sig sårade båda två! Mycket snyggare att räkna med henne från början och stryka henne sedan OM det skulle ta slut.
    Jo det är klart, så skulle man ju med kunna göra
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 16:52:32 följande:
    Ursäkta, men vad är det här för trams?Bröllopet är ju inte för broderns eventuella framtida frus skull. Det är för SaraPayam och hennes mans skull. Det är de som ställer till med fest för de som de vill ska närvara. Jag skulle definitivt inte bli sårad om jag inte blev bjuden till en nybliven pojkväns systers bröllop. Snacka om att ta sig själv på för stort allvar. SaraPayam - stå på dig du. Ni har inga skyldigheter att bjuda någon som ni inte verkligen vill ha med på ert bröllop. Ni ska välja gäster utifrån vilka som är viktiga för er. Om någon blir viktig för er om 3 år, vet du ingenting om så det blir bara löjligt att bjuda "ifall att". Det är ert bröllop. Inte någon annans.
    Ja det är klart! Egoistisk kan man ju alltid vara om det känns bäst så. Vem bryr sig om hur andra känner när det är MIN stora dag jag planerar. Mina syskon är bara statister på min stora föreställning och vem bryr sig ett skit om deras förhållanden egentligen? Det är ju MIN kärlek vi firar och alla som inte ännu gift sig är lösaktiga slynor som ska vara glada för att de själva blir bjudna! Typ.

    Nähä minsann! Jag tycker att det är ditt resonemang som är tramsigt och självupptaget! Om min bror vill ta med sig sin nya flickvän är det självklart att han ska göra det, och som en gest skriver jag in det i hans inbjudan. Mest för HANS skull, men också för att visa för hans flickvän att jag är beredd att välkomna henne in i familjen. Om de vill.
  • MolsonCanadian

    Det är ju synd om du gifter dig alldeles ensam. Jag tror dock att SaraPayam och hennes man är två. Därav följer att det är deras "stora dag" som de planerar. Det är deras kärlek som firas och de väljer vilka de vill ska närvara vid det firandet.

    Att som nybliven flickvän tjura över att man inte blir bjuden på den nyblivna pojkvännens systers bröllop är egoistiskt och självupptaget. Det borde man begripa att man faktiskt inte är betydelsefull i den meningen - än. Det är inget konstigt med det. De som gifter sig gifter sig inte för att andra ska må bra och få ranta runt med eventuella partners. Eller, det kanske du gör, men jag betvivlar att SaraPayam och hennes man gör det.


    shakynose skrev 2008-12-08 17:02:54 följande:
    Ja det är klart! Egoistisk kan man ju alltid vara om det känns bäst så. Vem bryr sig om hur andra känner när det är MIN stora dag jag planerar. Mina syskon är bara statister på min stora föreställning och vem bryr sig ett skit om deras förhållanden egentligen? Det är ju MIN kärlek vi firar och alla som inte ännu gift sig är lösaktiga slynor som ska vara glada för att de själva blir bjudna! Typ.Nähä minsann! Jag tycker att det är ditt resonemang som är tramsigt och självupptaget! Om min bror vill ta med sig sin nya flickvän är det självklart att han ska göra det, och som en gest skriver jag in det i hans inbjudan. Mest för HANS skull, men också för att visa för hans flickvän att jag är beredd att välkomna henne in i familjen. Om de vill.
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 17:16:55 följande:
    Det är ju synd om du gifter dig alldeles ensam. Jag tror dock att SaraPayam och hennes man är två. Därav följer att det är deras "stora dag" som de planerar. Det är deras kärlek som firas och de väljer vilka de vill ska närvara vid det firandet. Att som nybliven flickvän tjura över att man inte blir bjuden på den nyblivna pojkvännens systers bröllop är egoistiskt och självupptaget. Det borde man begripa att man faktiskt inte är betydelsefull i den meningen - än. Det är inget konstigt med det. De som gifter sig gifter sig inte för att andra ska må bra och få ranta runt med eventuella partners. Eller, det kanske du gör, men jag betvivlar att SaraPayam och hennes man gör det.
    Nej, jag gifter mig inte för att andra ska må bra! Men vi ställer däremot till ett jäkla tjohej till fest för att våra nära och kära ska må bra och ha det roligt.

    Jag tycker också att det är omoget att tjura för att andra inte följer etikettsregler, men jag föredrar att tänka lite längre när det gäller mina vänner och släktingar. Det enda de borde begripa är att de betyder väldigt mycket för mig. Det är inte för flickvännens skull som jag tycker att SaraPayam ska bjuda båda utan för hennes bror. Han är ju ändå relativt betydelsefull, antar jag...
  • MolsonCanadian

    "Nära och kära" är nyckelorden. SaraPayams brors tvåveckorsflickvän är inte en "när och kär". Simple as that.

    Vilka andra etikettsregler blir du till dig av om man bryter?
    Frockcoat efter klockan 15?
    Fylla på ett vinglas med 1/4 kvar?


    shakynose skrev 2008-12-08 17:26:53 följande:
    Nej, jag gifter mig inte för att andra ska må bra! Men vi ställer däremot till ett jäkla tjohej till fest för att våra nära och kära ska må bra och ha det roligt.Jag tycker också att det är omoget att tjura för att andra inte följer etikettsregler, men jag föredrar att tänka lite längre när det gäller mina vänner och släktingar. Det enda de borde begripa är att de betyder väldigt mycket för mig. Det är inte för flickvännens skull som jag tycker att SaraPayam ska bjuda båda utan för hennes bror. Han är ju ändå relativt betydelsefull, antar jag...
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 17:37:29 följande:
    "Nära och kära" är nyckelorden. SaraPayams brors tvåveckorsflickvän är inte en "när och kär". Simple as that. Vilka andra etikettsregler blir du till dig av om man bryter?Frockcoat efter klockan 15?Fylla på ett vinglas med 1/4 kvar?
    Nej men hennes bror är det! Även om du inte fattar vad jag menar med det. Jag har förklarat varför jag tycker att man ska bjuda med respektive och att du inte greppar det konceptet har jag hajjat nu.
    Inte heller lyckades du läsa dig till att jag inte bryr mig så mycket om andra inte följer etikettsregler.

    Men din oförmåga att förstå vad andra säger kanske är en merit du vill fortsätta att skryta med på det här viset? Eller vill du bara hetsa fram en diskussion? Moget...
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?