• Hemlig2009

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Min sambo och numera blivande man fick efter lite om och men följa med på ett bröllop förra sommaren. Vi hade då träffats i 2,5 mån när brudparet tyckte att jag kunde ta med min nye pojkvän. Bruden (som är min kompis) sa dock till mig att det var bäst att vi höll ihop ett bra tag efteråt för hon ville inte ha ett ex på hennes bröllopskort.

    Behöver jag säga att jag blev superglad och det blev min sambo också. Vi har ju dessutom gjort som brudparet önskade, hållit ihop.

    Ett bröllop är en kärleksfest och jag tror att man som nykär begriper om den nye kärleken inte är medbjuden. Men man blir väldigt glad över att få med dela en sån mysig och fin dag med sin käresta!

    Jag skulle ta "the high way" och bjuda. Är det slut så kommer hon ju inte, så enkelt är det. Och är de ihop efter 8 månader, ja då är det ju ganska seriöst. Vi var sambo vid den tiden...

  • Hemlig2009

    Det kanske också beror på hur nära man står sina syskon? Jag vet att jag skulle absolut ha bjudit min systers nya pojkvän om hon sa till mig hon ville att han skulle följa med. Då hade jag inte ens funderat längre.

    Varför göra det så svårt?

  • Hemlig2009

    Jag förstår hennes sätt att tänka. Hur kan en vän som jag har känt hela mitt liv inte kolla med mig om min respektive är seriös nog att ta med på ett bröllop?

    Jag skulle aldrig ignorera vare sig min systers eller en nära väns nya relation på det sättet.

    Och jag köper inte alls resonemanget att det enbart ska ses till brudparet. Vill man inte ha glada gäster på sitt bröllop undrar jag?

  • Hemlig2009

    Åter igen, vill man inte ha glada gäster på sitt bröllop? Allt kan väl inte handla om brudparet och deras kärlek denna dag? Det är ju gästerna som gör festen, glöm aldrig det...

  • Hemlig2009

    Jag tror man måste förstå att bröllop inte är så mer avancerat än en fest egentligen. Inte i mina ögon iaf. Självklart är det stort för brudparet men man ska nog inte inbilla sig att det är lika stort för gästerna. Tyvärr kanske?

    Min sambos syster ska gifta sig och det tycker jag är jätteroligt. Detsamma gäller en nära vän som jag inte träffar så ofta då hon bor på andra sidan Atlanten. Superkul med två stora bröllop nästa sommar! Men inte går jag runt och känner mig direkt "hedrad" över att få komma?

    Måste då påpeka att min vän aldrig träffat min sambo men har definitivt tagit för givet att vi båda ska komma! Jag tror inte det finns i hennes värld att inte bjuda honom. Istället ska hon och henns blivande göra allt för kunna komma på vårt mindre bröllop till våren. Och hur vet jag att han är inbjuden? Vi har fått ett "save the date", skrivet till oss båda. Då kan jag säga att jag känner mig väldigt välkommen, hon har ju tom ansträngt sig för att kolla upp hela hans namn.
    Så gör en riktig vän i mina ögon..!

    Hade det varit så (vilket är helt osannolikt) att de inte kände att min sambo skulle bjudas så hade jag åkt ändå. Trots 50 mil från hemstaden och övernattning och allt.

  • Hemlig2009

    Åh, barnfrågan. Den kommer jag aldrig förstå däremot. Man sitter väl inte ihop med barnen heller, lika lite som med sin respektive? Respekt för brudparets önskan om barnfritt bröllop tycker jag är en självklarhet då de faktiskt sätter en helt annan stämning.


    älskarlivet skrev 2008-12-10 09:53:25 följande:
    Jag har en vän som valt bort vårt bröllop för att sonen inte är bjuden.. Hon menar att om inte alla ur hennes familj är bjudna så kommer ingen...'
  • Hemlig2009

    Allas respektive kanske man inte har träffat? Vi som inte varit ett par så länge har ju inte "harvat" igenom bådas kretsar på det viset.

    Och vissa gäng så kanske man mest träffas enbart tjejer eller killar, men till ett bröllop bjuder vi med deras respektive ändå.

  • Hemlig2009

    Kan du inte använda argumentet att barn inte har roligt på långa middagssisttningar? Jag förstår faktiskt inte varför man prompt vill ha med barnen på en sådan "tråkig" vuxenfest som det faktiskt är?

    Usch, vilken tråkig attityd! Vad är det för en vän...


    älskarlivet skrev 2008-12-10 10:29:53 följande:
    Jo, jag vet.. Men de tackade nej p.g.a. detta och sa att säkert många andra kommer göra det också.. Fast ingen annan jag pratat med om detta har reagerat negativt, snarare tvärtom. Vet många som tycker det är skönt att gå på fest utan barnen!
  • Hemlig2009

    Blir lite nyfiken på vad en sådan anledning då kan tänkas vara?

    Jag håller med pennyJenny i resonemanget att en dålig vän går åt båda hållen. Man kan inte tycka att brudparet är bra vänner trots att de väljer att inte bjuda in en respektive som är seriös och gör gästen/den inbjudne lycklig om gästen/den inbjudne är en dålig vän om hon/han tackar nej.

    Känns för mig som att alla ska stå på tå och vara 114% förstående till brudparets alla önskningar. Jag tycker inte verkligheten ser ut så faktiskt. Självklart har alla rätt att bjuda vem/vilka de vill. Men då måste man också förstå att vissa kan ta illa upp.

  • Hemlig2009

    Hon har ju till OSA går ut att svara så inte behöver du höra om hon velar tycker jag. Säg bara att hon då ska svara så sent hon kan.

Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?