• shakynose

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Om tanken är att era gäster ska planera in en utlandsresa för att närvara vid ert bröllop så får ni nog räkna med att bjuda respektive även om ni inte träffat dem. Om ni vill att de ska komma alltså!
    Jag skulle aldrig gå på ett bröllop utan min kille, ännu mindre planera in en soloresa utomlands på semestern.

  • shakynose
    SaraPayam skrev 2008-12-08 13:15:45 följande:
    Ååå vilken bra tråd Jag har samma dilemma, men det gäller min bror....han har träffat en ny tjej & de har vart tillsammans i 2 veckor nu & när vi kommer skicka ut inbjudningskorten har de kanske vart tillsammans i 6 veckor eller nåt...Ska vi bjuda henne om de fortfarande är ihop eller hur gör man??? Jag har ju inte ens träffat henne....Men jag vet ju att jag skulle ta illa upp om m2b blev bjuden på bröllop & inte jag...hmmmm det är så svårt med sånna här frågor...
    [/citat]
    Självklart ska du bjuda din bror med respektive! Bättre att räkna med henne från början: Ifall det håller är det ju seriöst och då vill du ju så klart att hon ska vara där, om det inte håller är det bara att stryka henne från listan när det tar slut. Lätt som en plätt!
    SaraPayam skrev 2008-12-08 16:16:33 följande:
    [citat]
    J D skrev 2008-12-08 16:12:44 följande:Jo vi va med väldigt seriösa efter 2 veckor, man känner ju när det är rätt Men om man säger så här då, ska ta en kusin som ex....han/hon byter partner ungefär lika ofta som han/hon byter underkläder...skulle du bjuda dem personens respektive då? Det skulle jag inte göra....& framför allt inte bekosta den personen 2000 kr...
    Men hur kan DU veta att den som han/hon är tillsammans med nu inte är Den Rätta? Det kan ju bli rätt pinsamt (imo) om det nu håller livet ut och du inte bjöd dem båda på ditt bröllop för att de bara varit tillsammans i två månader när inbjudningarna skulle skickas? Jag skulle bli lätt sårad och inte känna det som speciellt angeläget att fira någons kärlekslöften till en annan, om dessa inte ens tolkar min kärlek som allvarlig.
  • shakynose

    SaraPayam: Detta skulle också med!

    Självklart ska du bjuda din bror med respektive! Bättre att räkna med henne från början: Ifall det håller är det ju seriöst och då vill du ju så klart att hon ska vara där, om det inte håller är det bara att stryka henne från listan när det tar slut. Lätt som en plätt!

  • shakynose

    J D skrev 2008-12-08 16:26:43 följande:


      Ja, det skulle jag. Ibland kan saker verka ofta för andra medan man själv kanske har bearbetat ngt jättelänge och sedan kanske just den personen är den som får en att sluta med det beteendet, who knows? Jag skulle nog hellre klippa generellt i gästlistan än att bryta etikettsregler.
    Håller fullständigt med! Vissa har inte turen att träffa rätt vid första försöket...
  • shakynose
    SaraPayam skrev 2008-12-08 16:35:25 följande:
    Hmmm jag vet inte, blir ännu mer förrvirrad just nu Men visst ska jag bjuda min bror. Men jag tror inte att JAG kommer att skriva hans tjejs namn på inbjudningskortet (eftersom de BARA har ihop 6 veckor då vi skickar inbjudningskorten) Men jag kommer däremot säga till min bror att hon är välkommen om de fortfarande är tillsammans när det är dags för bröllopet.När det gäller kusinen, så kommer vi inte bjuda dennes respektivt.... Och det beslutet känns för oss helt rätt Men tack alla för att ni delade med er av era åsikter när det gäller mitt dilemma
    Varför skriver du inte bara din brors namn och sedan "med respektive"? Om du säger till honom att hon är bjuden OM de klarar din halvårs-gräns kan de faktiskt känna sig sårade båda två! Mycket snyggare att räkna med henne från början och stryka henne sedan OM det skulle ta slut.
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 16:52:32 följande:
    Ursäkta, men vad är det här för trams?Bröllopet är ju inte för broderns eventuella framtida frus skull. Det är för SaraPayam och hennes mans skull. Det är de som ställer till med fest för de som de vill ska närvara. Jag skulle definitivt inte bli sårad om jag inte blev bjuden till en nybliven pojkväns systers bröllop. Snacka om att ta sig själv på för stort allvar. SaraPayam - stå på dig du. Ni har inga skyldigheter att bjuda någon som ni inte verkligen vill ha med på ert bröllop. Ni ska välja gäster utifrån vilka som är viktiga för er. Om någon blir viktig för er om 3 år, vet du ingenting om så det blir bara löjligt att bjuda "ifall att". Det är ert bröllop. Inte någon annans.
    Ja det är klart! Egoistisk kan man ju alltid vara om det känns bäst så. Vem bryr sig om hur andra känner när det är MIN stora dag jag planerar. Mina syskon är bara statister på min stora föreställning och vem bryr sig ett skit om deras förhållanden egentligen? Det är ju MIN kärlek vi firar och alla som inte ännu gift sig är lösaktiga slynor som ska vara glada för att de själva blir bjudna! Typ.

    Nähä minsann! Jag tycker att det är ditt resonemang som är tramsigt och självupptaget! Om min bror vill ta med sig sin nya flickvän är det självklart att han ska göra det, och som en gest skriver jag in det i hans inbjudan. Mest för HANS skull, men också för att visa för hans flickvän att jag är beredd att välkomna henne in i familjen. Om de vill.
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 17:16:55 följande:
    Det är ju synd om du gifter dig alldeles ensam. Jag tror dock att SaraPayam och hennes man är två. Därav följer att det är deras "stora dag" som de planerar. Det är deras kärlek som firas och de väljer vilka de vill ska närvara vid det firandet. Att som nybliven flickvän tjura över att man inte blir bjuden på den nyblivna pojkvännens systers bröllop är egoistiskt och självupptaget. Det borde man begripa att man faktiskt inte är betydelsefull i den meningen - än. Det är inget konstigt med det. De som gifter sig gifter sig inte för att andra ska må bra och få ranta runt med eventuella partners. Eller, det kanske du gör, men jag betvivlar att SaraPayam och hennes man gör det.
    Nej, jag gifter mig inte för att andra ska må bra! Men vi ställer däremot till ett jäkla tjohej till fest för att våra nära och kära ska må bra och ha det roligt.

    Jag tycker också att det är omoget att tjura för att andra inte följer etikettsregler, men jag föredrar att tänka lite längre när det gäller mina vänner och släktingar. Det enda de borde begripa är att de betyder väldigt mycket för mig. Det är inte för flickvännens skull som jag tycker att SaraPayam ska bjuda båda utan för hennes bror. Han är ju ändå relativt betydelsefull, antar jag...
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 17:37:29 följande:
    "Nära och kära" är nyckelorden. SaraPayams brors tvåveckorsflickvän är inte en "när och kär". Simple as that. Vilka andra etikettsregler blir du till dig av om man bryter?Frockcoat efter klockan 15?Fylla på ett vinglas med 1/4 kvar?
    Nej men hennes bror är det! Även om du inte fattar vad jag menar med det. Jag har förklarat varför jag tycker att man ska bjuda med respektive och att du inte greppar det konceptet har jag hajjat nu.
    Inte heller lyckades du läsa dig till att jag inte bryr mig så mycket om andra inte följer etikettsregler.

    Men din oförmåga att förstå vad andra säger kanske är en merit du vill fortsätta att skryta med på det här viset? Eller vill du bara hetsa fram en diskussion? Moget...
  • shakynose
    Hemlig2009 skrev 2008-12-08 17:59:22 följande:
    Min sambo och numera blivande man fick efter lite om och men följa med på ett bröllop förra sommaren. Vi hade då träffats i 2,5 mån när brudparet tyckte att jag kunde ta med min nye pojkvän. Bruden (som är min kompis) sa dock till mig att det var bäst att vi höll ihop ett bra tag efteråt för hon ville inte ha ett ex på hennes bröllopskort. Behöver jag säga att jag blev superglad och det blev min sambo också. Vi har ju dessutom gjort som brudparet önskade, hållit ihop. Ett bröllop är en kärleksfest och jag tror att man som nykär begriper om den nye kärleken inte är medbjuden. Men man blir väldigt glad över att få med dela en sån mysig och fin dag med sin käresta! Jag skulle ta "the high way" och bjuda. Är det slut så kommer hon ju inte, så enkelt är det. Och är de ihop efter 8 månader, ja då är det ju ganska seriöst. Vi var sambo vid den tiden...
    Eller hur? Ett bröllop är egentligen det enda partyt där turturduvor är stämningshöjare på riktigt!
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 18:12:53 följande:
    Ta inte i så du spräcker livstycket. Andas lugnt ett tag innan du skriver, vettja. Ja, hennes bror är en när och kär. Hans tvåveckorsflickvän är fortfarande inte det. Och ska man vara noga med etiketten, så räknas inte par som inte är förlovade som par. Alltså går SaraPayam inte ens mot etikettreglerna utan på sin höjd dina känslor.
    Eller sin brors känslor?

    Men nu är jag hjärtligt trött på din kassa attityd och fåniga argument! Vad man räknar som par idag är väl inte riktigt i linje med husmoderns etikettbok från nittonhundratretti! Idag lever många som par utan att vara förlovade eller ens sambo.

    Och igen: Jag är inte ett dugg intresserad av etikettsregler hit och dit! Men jag förespråkar att visa sina gäster respekt och omtanke. Ty så är jag uppfostrad. Inte mycket att göra åt, är jag rädd.
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?