• PennyJenny

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    MolsonCanadian skrev 2008-12-10 09:48:09 följande:
    Ja, självklart har jag rätt att ha åsikter om varför folk tackar nej. Anser man att vänskapen är så betydelselös att man väljer bort en väns bröllop för att uggla med pojkvännen, så är det inte en person jag skulle bjuda överhuvudtaget. Det är förstås ett hypotetiskt resonemang eftersom jag inte har sådana vänner och inte heller kommer att bli vän med någon så urbota dum. anne på grönkulla skrev 2008-12-10 08:33:02 följande:
    Det går ju båda vägarna i så fall. Jag kan tycka att det är lika illa att någon anser att vänskapen betyder så lite att man inte ser det som naturligt att bjuda med min partner som betyder mycket för mig på något som ska hylla kärleken. Personligen skulle jag känt mig väldigt ledsen på den vännen som inte förstod att jag inte skulle vilja gå utan min käresta på en bröllopsfest. Så jag kan tycka att det är lika dålig vänskap åt det hållet.
  • PennyJenny

    Nä, det handlar inte om att min värld stannar om han inte får komma, det handlar om omtanke som du själv pratar om. Omtanken tycker jag går båda vägar. Jag tycker också att vänskap grundar sig på att man värnar om varandra. Jag fattar bara inte varför man ska stå så på tå för ett bröllopspar att de inte kan öppna ögonen för hur andra upplever saker och ting. Jag kan mycket väl gå på ett bröllop utan min käresta, han behöver inte på något sätt hålla mig i handen hela tiden och vi lever självständiga liv. Men jag uppskattar om mina vänner accepterar oss som ett par, som några - som precis som de - har valt att dela vårat liv ihop och då får avgöra om han som inte känner dem ska följa med eller inte. Jag kan inte förstå varför man inte kan bry sig om sina vänners mående på ens fest/bröllop?

  • PennyJenny
    MolsonCanadian skrev 2008-12-10 15:59:09 följande:
    Skulle du må dåligt av att inte ha din partner med dig på ett bröllop?Att acceptera som par har ju inte heller med saken att göra. Det finns mängder av tillfällen som ni kan visa upp och bekräfta att ni är ett par. Varför måste det göras på ett bröllop?Jag menar fortfarande att de som ska avgöra vem som får komma på ett bröllop är de som gifter sig.
    Jag skulle ta illa vid mig, inte må dåligt, om min vän anser att jag och min partner inte hänger ihop och därmed bara bjuder mig på ett bröllop bara för att hon inte har träffat honom. För jag tycker, att speciellt på ett bröllop som handlar om kärlek så känns det konstigt om min vän inte respekterar mitt val av partner. För det skulle det kännas som ifall någon bjöd in bara mig till bröllopet och inte honom.

    Javisst är det bröllopsparet som bestämmer vem de bjuder in på sitt bröllop. Det har jag inte ifrågasatt. Jag ifrågasätter varför brudparet har rätt att tycka att vännen är en dålig vän för att den tackar nej på grund av något sådan men att vännen inte har rätt att tycka att det känns fel att brudparet (dennes vän) inte verkar tycka att det förhållandet är värt att respektera. Jag kan inte förstå varför det är mer okamratligt och bevis på dålig vänskap att då acceptera läget och tacka nej för att premisserna som man blivit bjuden under inte passar.
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?