Inlägg från: MolsonCanadian |Visa alla inlägg
  • MolsonCanadian

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Tycker att det viktigaste är att man känner att den här dagen vill vi dela med den här/dessa personer. Jag har inga vänner vars respektive jag inte träffat, så jag kan inte riktigt sätta mig in i din situation. Däremot kommer jag inte att bjuda min systers man, av diverse allvarliga skäl (alldeles för långt för att beskriva, men det är alltså inte fråga om något lättsamt). Det valet har jag gjort utifrån att jag skulle må ganska risigt av att ha honom närvarande och för att han har skadat min familj och släkt något oerhört. Visst har jag fått reaktionen "Men man kan inte dela på gifta par!", men från de som är insatta har jag fått full förståelse och även medhåll.

    Så, vad jag vill säga, är att ni ska bjuda de som ni vill dela dagen med och som är viktiga för er.

  • MolsonCanadian

    Det skulle inte jag gjort. Men det är ju din bror så ni kan ju prata om saken. Inbjudan kan ju gå ut till honom. Det är ju inte säkert att han ens vill ha med en tjej som han haft i 2 veckor.


    SaraPayam skrev 2008-12-08 13:15:45 följande:
    Ååå vilken bra tråd Jag har samma dilemma, men det gäller min bror....han har träffat en ny tjej & de har vart tillsammans i 2 veckor nu & när vi kommer skicka ut inbjudningskorten har de kanske vart tillsammans i 6 veckor eller nåt...Ska vi bjuda henne om de fortfarande är ihop eller hur gör man??? Jag har ju inte ens träffat henne....Men jag vet ju att jag skulle ta illa upp om m2b blev bjuden på bröllop & inte jag...hmmmm det är så svårt med sånna här frågor...
  • MolsonCanadian

    Ja, om det håller så länge, ja. Jag tycker nog att ett förhållande ska vara mer stabilt än två veckor för att man ska räknas in i familjen i sådana här sammanhang. Jag skulle själv aldrig ta med någon jag varit ihop med så kort tid på något som är högst familjärt. Du kan ju skicka ut inbjudan till honom och säga att det finns alltid plats för en till, om de är ett par när ni gifter er.


    SaraPayam skrev 2008-12-08 13:24:21 följande:
    Nä men precis, men jag tror dessvärre att han skulle bli väldigt sur om jag inte bjöd henne....för när det är dags för bröllopet har de ju vart tillsammans i ca 8 månader....om det håller så länge
  • MolsonCanadian

    Ingen orsak. Det lär ju om inte annat sätta lite press på honom vara seriös med henne.
    Var kanske dumt formulerat angående tid - visst kan det vara kort tid och ändå dödsseriöst. Men du har ju inte träffat henne så då är det väl inte så seriöst?


    SaraPayam skrev 2008-12-08 13:32:15 följande:
    Jo så kan man ju faktiskt göra, tack När jag anser ju inte heller att man är en i familjen efter så kort tid...Men det va ett bra förslag
  • MolsonCanadian

    Ursäkta, men vad är det här för trams?
    Bröllopet är ju inte för broderns eventuella framtida frus skull. Det är för SaraPayam och hennes mans skull. Det är de som ställer till med fest för de som de vill ska närvara.

    Jag skulle definitivt inte bli sårad om jag inte blev bjuden till en nybliven pojkväns systers bröllop. Snacka om att ta sig själv på för stort allvar.

    SaraPayam - stå på dig du. Ni har inga skyldigheter att bjuda någon som ni inte verkligen vill ha med på ert bröllop. Ni ska välja gäster utifrån vilka som är viktiga för er. Om någon blir viktig för er om 3 år, vet du ingenting om så det blir bara löjligt att bjuda "ifall att". Det är ert bröllop. Inte någon annans.


    shakynose skrev 2008-12-08 16:25:59 följande:
    Men hur kan DU veta att den som han/hon är tillsammans med nu inte är Den Rätta? Det kan ju bli rätt pinsamt (imo) om det nu håller livet ut och du inte bjöd dem båda på ditt bröllop för att de bara varit tillsammans i två månader när inbjudningarna skulle skickas? Jag skulle bli lätt sårad och inte känna det som speciellt angeläget att fira någons kärlekslöften till en annan, om dessa inte ens tolkar min kärlek som allvarlig.
  • MolsonCanadian

    Det är ju synd om du gifter dig alldeles ensam. Jag tror dock att SaraPayam och hennes man är två. Därav följer att det är deras "stora dag" som de planerar. Det är deras kärlek som firas och de väljer vilka de vill ska närvara vid det firandet.

    Att som nybliven flickvän tjura över att man inte blir bjuden på den nyblivna pojkvännens systers bröllop är egoistiskt och självupptaget. Det borde man begripa att man faktiskt inte är betydelsefull i den meningen - än. Det är inget konstigt med det. De som gifter sig gifter sig inte för att andra ska må bra och få ranta runt med eventuella partners. Eller, det kanske du gör, men jag betvivlar att SaraPayam och hennes man gör det.


    shakynose skrev 2008-12-08 17:02:54 följande:
    Ja det är klart! Egoistisk kan man ju alltid vara om det känns bäst så. Vem bryr sig om hur andra känner när det är MIN stora dag jag planerar. Mina syskon är bara statister på min stora föreställning och vem bryr sig ett skit om deras förhållanden egentligen? Det är ju MIN kärlek vi firar och alla som inte ännu gift sig är lösaktiga slynor som ska vara glada för att de själva blir bjudna! Typ.Nähä minsann! Jag tycker att det är ditt resonemang som är tramsigt och självupptaget! Om min bror vill ta med sig sin nya flickvän är det självklart att han ska göra det, och som en gest skriver jag in det i hans inbjudan. Mest för HANS skull, men också för att visa för hans flickvän att jag är beredd att välkomna henne in i familjen. Om de vill.
  • MolsonCanadian

    "Nära och kära" är nyckelorden. SaraPayams brors tvåveckorsflickvän är inte en "när och kär". Simple as that.

    Vilka andra etikettsregler blir du till dig av om man bryter?
    Frockcoat efter klockan 15?
    Fylla på ett vinglas med 1/4 kvar?


    shakynose skrev 2008-12-08 17:26:53 följande:
    Nej, jag gifter mig inte för att andra ska må bra! Men vi ställer däremot till ett jäkla tjohej till fest för att våra nära och kära ska må bra och ha det roligt.Jag tycker också att det är omoget att tjura för att andra inte följer etikettsregler, men jag föredrar att tänka lite längre när det gäller mina vänner och släktingar. Det enda de borde begripa är att de betyder väldigt mycket för mig. Det är inte för flickvännens skull som jag tycker att SaraPayam ska bjuda båda utan för hennes bror. Han är ju ändå relativt betydelsefull, antar jag...
  • MolsonCanadian

    Ta inte i så du spräcker livstycket. Andas lugnt ett tag innan du skriver, vettja.

    Ja, hennes bror är en när och kär. Hans tvåveckorsflickvän är fortfarande inte det. Och ska man vara noga med etiketten, så räknas inte par som inte är förlovade som par. Alltså går SaraPayam inte ens mot etikettreglerna utan på sin höjd dina känslor.


    shakynose skrev 2008-12-08 17:45:59 följande:
    Nej men hennes bror är det! Även om du inte fattar vad jag menar med det. Jag har förklarat varför jag tycker att man ska bjuda med respektive och att du inte greppar det konceptet har jag hajjat nu.Inte heller lyckades du läsa dig till att jag inte bryr mig så mycket om andra inte följer etikettsregler.Men din oförmåga att förstå vad andra säger kanske är en merit du vill fortsätta att skryta med på det här viset? Eller vill du bara hetsa fram en diskussion? Moget...
  • MolsonCanadian

    Tro det eller ej, men du slår mig inte som någon med en underbar attityd du heller. Du reagerar ju enormt dramatiskt, med alla dina utropstecken.

    Mitt "fåniga" argument är att man bjuder de man vill ha närvarande under sitt bröllop. Man bjuder inte människor som man inte vill ha närvarande under sitt bröllop.

    PS. Man är inte gäst på ett bröllop förrän man är bjuden och närvarar.


    shakynose skrev 2008-12-08 18:33:07 följande:
    Eller sin brors känslor? Men nu är jag hjärtligt trött på din kassa attityd och fåniga argument! Vad man räknar som par idag är väl inte riktigt i linje med husmoderns etikettbok från nittonhundratretti! Idag lever många som par utan att vara förlovade eller ens sambo.Och igen: Jag är inte ett dugg intresserad av etikettsregler hit och dit! Men jag förespråkar att visa sina gäster respekt och omtanke. Ty så är jag uppfostrad. Inte mycket att göra åt, är jag rädd.
  • MolsonCanadian

    Att det inte ligger någon motsättning i att visa respekt och omtanke för sina gäster och att inte bjuda människor man inte vill ha närvarande vid sitt bröllop.


    shakynose skrev 2008-12-08 18:59:19 följande:
    Nja, det är väl din ståndpunkt. Som du försvarar med argument. Om vi nu ska hålla oss till de korrekta definitionerna. Och det verkar vi ju egentligen vara överrens om att vi ska.Det stämmer bra det du säger i ditt PS angående definitionen av en gäst. Så vad vill du ha sagt med det egentligen?
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?