• SaraPayam

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    shakynose skrev 2008-12-08 16:29:21 följande:
    J D skrev 2008-12-08 16:26:43 följande:
    Håller fullständigt med! Vissa har inte turen att träffa rätt vid första försöket...
    Nä det är såååå sant....men i detta fallet har det inte handlat om att träffa den rätta
  • SaraPayam
    shakynose skrev 2008-12-08 16:41:55 följande:
    Varför skriver du inte bara din brors namn och sedan "med respektive"? Om du säger till honom att hon är bjuden OM de klarar din halvårs-gräns kan de faktiskt känna sig sårade båda två! Mycket snyggare att räkna med henne från början och stryka henne sedan OM det skulle ta slut.
    Jo det är klart, så skulle man ju med kunna göra
  • SaraPayam
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 16:52:32 följande:
    Ursäkta, men vad är det här för trams?Bröllopet är ju inte för broderns eventuella framtida frus skull. Det är för SaraPayam och hennes mans skull. Det är de som ställer till med fest för de som de vill ska närvara. Jag skulle definitivt inte bli sårad om jag inte blev bjuden till en nybliven pojkväns systers bröllop. Snacka om att ta sig själv på för stort allvar. SaraPayam - stå på dig du. Ni har inga skyldigheter att bjuda någon som ni inte verkligen vill ha med på ert bröllop. Ni ska välja gäster utifrån vilka som är viktiga för er. Om någon blir viktig för er om 3 år, vet du ingenting om så det blir bara löjligt att bjuda "ifall att". Det är ert bröllop. Inte någon annans.
    Det är såå sant, som sagt. Det är vårt bröllop & VI bestämmer vilka vi vill bjuda, trodde inte att det skulle bli en så här stor diskussion av det hela
  • SaraPayam
    Myrmor skrev 2008-12-08 17:48:45 följande:
    Haha, sarapayam ... vad var det jag sa... *catfight *
    Hahahahha ja verkligen....herregud vad jag fick igång folket här inne *skrattar*
  • SaraPayam
    shakynose skrev 2008-12-08 17:45:59 följande:
    Nej men hennes bror är det! Även om du inte fattar vad jag menar med det. Jag har förklarat varför jag tycker att man ska bjuda med respektive och att du inte greppar det konceptet har jag hajjat nu.Inte heller lyckades du läsa dig till att jag inte bryr mig så mycket om andra inte följer etikettsregler.Men din oförmåga att förstå vad andra säger kanske är en merit du vill fortsätta att skryta med på det här viset? Eller vill du bara hetsa fram en diskussion? Moget...
    Hmmm det här va väl ändå lite väl hårda ord...eller?!

    Ja ställe en fråga om mitt dilemma & jag har full förståelse för att alla har olika åsikter om det hela. Men man måste ju även respektera att andra människor har en annan åsikt!!

    Jag kommer säkert vela fram & tillbaka hur jag ska göra i den här situationen. Men är det så att de är fortfarande är ihop i augusti så är hon ju självklart välkommen. Sen hur jag kommer att bjuda in henne till bröllopet, får självklart jag & m2b fundera på. Men i nuläget kommer vi inte att skriva hennes namn på min brors kort. End of story
  • SaraPayam

    J D skrev 2008-12-08 19:09:29 följande:


     

    Jo, för din gäst (den inbjudne) kan bli sårad av att man bryter mot etiketten eftersom det kan anses som ett ganska starkt ställningstagande emot den person som personen ifråg håller mkt kär (gissningsvis). Man förutsätter ju att alla kan etikett och således gör medvetna etikettsbrott. Om man t. ex. bryter fånigare etikettsregler i enlighet med de du tog upp ovan (vilka är snarast obsoleta i de flesta sammanhang idag skulle jag tro) så är ställningstagandet att de ej anses vara viktiga ritualer. I fallet med att ej bjuda en partner är det dock väldigt svårt att avgöra huruvida du bryter mot etiketten för att du tycker att den är fånig och vill bestämma själv över vilka som får äran att närvara eller om du gör en markering mot personen som ej blir bjuden men som borde ha blivit det enligt etikett.Själv skulle jag definitivt tycka att det var grymt oartigt att inte bli medbjuden som etablerad partner. Jag skulle dock inte påpeka det för den som bjuder men jag ser det som högst osannolikt att min fästman skulle ha gått i sådana fall.
    Det här med etik & etikett är ju ganska spännande Gäller samma etikett i alla länder i världen? Eller måste vi som har släktingar från typ 5 länder ta hänsyn till alla deras etikettregler??
  • SaraPayam
    shakynose skrev 2008-12-08 19:33:21 följande:
    Nej, det är inte väl hårda ord. Inte om du har i åtanke de ord som de var författade till svar på.
    Jo det va de faktiskt, ni båda som har diskuterat är ganska hårda i tonen...
  • SaraPayam
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 19:35:23 följande:
    Nej, det trodde inte jag heller. Har inte fattat att det här är en så het potatis, men så har jag inte varit medlem här så länge heller. Det är självklart att ni ska bjuda de som är viktiga för er på ert bröllop.
    Hahaha nä när man är ny här kan man hamna i den mest konstiga diskussionerna...vissa saker ska man inte diskutera. Detta är tydligen en sån sak & den andra är PENGAR.....folk blir som galna när man diskuterar det Och framför allt om man lägger upp det som budget, lyx osv
  • SaraPayam
    shakynose skrev 2008-12-08 19:49:03 följande:
    Tja, alltså vi har moderatorer här annars. Bara så du vet
    Jag vet Vilket är bra
  • SaraPayam
    Hammerman1 skrev 2008-12-08 19:49:19 följande:
    Flickor, flickor, inte ska ni väl sluta redan? Jag har ju just fått färdigt popcornen! Håller för övrigt med Molson. Det är faktiskt ganska svårt som utomstående att ta ett förhållande som endast varat i två veckor på fullt allvar, och när det gäller så dyra tillställningar som bröllop vill man ju gärna att det ska vara mer etablerat. Hade festen bestått i knytkalas med efterföljande brännboll hade det varit en sak men att bjuda en människa brodern löper stor risk att göra slut med strax efter bröllopet till en fest á 2000:- per kuvert... nja.
    Hahahahahahha vad rolig du är
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?