• shakynose

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 18:43:18 följande:
    .... Mitt "fåniga" argument är att man bjuder de man vill ha närvarande under sitt bröllop. Man bjuder inte människor som man inte vill ha närvarande under sitt bröllop.

    PS. Man är inte gäst på ett bröllop förrän man är bjuden och närvarar.
    Nja, det är väl din ståndpunkt. Som du försvarar med argument. Om vi nu ska hålla oss till de korrekta definitionerna. Och det verkar vi ju egentligen vara överrens om att vi ska.

    Det stämmer bra det du säger i ditt PS angående definitionen av en gäst. Så vad vill du ha sagt med det egentligen?
  • shakynose

    J D skrev 2008-12-08 18:59:06 följande:


    I egenskap av moderator ber jag er nu att lugna ned er innan det här spårar ur ännu mer.
    okidoki. sorry!
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 19:02:38 följande:
    Att det inte ligger någon motsättning i att visa respekt och omtanke för sina gäster och att inte bjuda människor man inte vill ha närvarande vid sitt bröllop.
    Och jag menar att det visst kan vara det. Det visar på brist på respekt och omtanke mot sin gäst att inte bjuda med dennes respektive.
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 19:22:59 följande:
    Den är inte gäst förrän h*n närvarar. Det är det som ställer till resonemanget.
    Om jag bjuder en vän som är en del av ett par utan att bjuda med respektive så visar jag brist på respekt och omtanke gentemot min vän. Som är min gäst. Eftersom hon/han är bjuden.
    Förstår du?
  • shakynose
    SaraPayam skrev 2008-12-08 19:30:04 följande:
    Hmmm det här va väl ändå lite väl hårda ord...eller?!Ja ställe en fråga om mitt dilemma & jag har full förståelse för att alla har olika åsikter om det hela. Men man måste ju även respektera att andra människor har en annan åsikt!!Jag kommer säkert vela fram & tillbaka hur jag ska göra i den här situationen. Men är det så att de är fortfarande är ihop i augusti så är hon ju självklart välkommen. Sen hur jag kommer att bjuda in henne till bröllopet, får självklart jag & m2b fundera på. Men i nuläget kommer vi inte att skriva hennes namn på min brors kort. End of story
    Nej, det är inte väl hårda ord. Inte om du har i åtanke de ord som de var författade till svar på.
  • shakynose
    MolsonCanadian skrev 2008-12-08 19:38:32 följande:
    Nej, det förstår jag inte. Varför visar du bristande respekt för det?Det är ju vännen som är viktig för dig. Sedan tycker jag att "del av ett par" och "etablerade par" osv. är lite väl kraftfullt att använda om ett tvåveckorsförhållande. Men jag är kanske unik i att inte anse att man är särskilt etablerad när man varit tillsammans i två veckor.
    Därför att min vän har valt att bli en del av en tvåsamhet med en partner, och om det är viktigt för mig att min vän kommer på min fest så bjuder jag med denna partner för min väns skull. För att min vän ska känna att jag respekterar hans/hennes val, tar kärleken på allvar och för att min vän ska trivas på min fest.

    Om min vän bara varit tillsammans med sin partner i två veckor när inbjudningarna går ut så skriver jag "med respektive" på kortet och så får de bestämma själva om de är "respektive" med varandra innan de osar.

    Allt för min väns skull, men också för att inte dissa den respektive som faktiskt kan komma att bli en del av mitt liv.
  • shakynose
    SaraPayam skrev 2008-12-08 19:39:27 följande:
    Jo det va de faktiskt, ni båda som har diskuterat är ganska hårda i tonen...
    Tja, alltså vi har moderatorer här annars. Bara så du vet
  • shakynose

    D 13 skrev 2008-12-08 19:47:44 följande:


    Min pojkvän är Irlänsk och vi har gått på 7 bröllop på två år här på Irland. Här skriver man alltid Gästens namn tex Karin med respektive. eller tom Karin + gäst. alla räknas som två. Sedan får man komma om man vill.
    Det är nog en ganska vanlig sed i de flesta länder. Att dela på par är en ny företeelse även i Sverige. Och som du märker är inte alla helt okej med det!
  • shakynose
    Hammerman1 skrev 2008-12-08 19:49:19 följande:
    Flickor, flickor, inte ska ni väl sluta redan? Jag har ju just fått färdigt popcornen! Håller för övrigt med Molson. Det är faktiskt ganska svårt som utomstående att ta ett förhållande som endast varat i två veckor på fullt allvar, och när det gäller så dyra tillställningar som bröllop vill man ju gärna att det ska vara mer etablerat. Hade festen bestått i knytkalas med efterföljande brännboll hade det varit en sak men att bjuda en människa brodern löper stor risk att göra slut med strax efter bröllopet till en fest á 2000:- per kuvert... nja.
    Men vem som helst kan få för sig att göra slut direkt efter bröllopet! Ska man bara bjuda in dem som försäkrar att de kommer att vara ihop efter bröllopet? Kan ju iofs vara en kreativ idé till svarskort:
    Härmed meddelar jag att jag och respektive kommer på bröllopet, samt att jag och min respektive varit lyckliga i minst ett halvår och kommer att hålla ihop i minst två år till.
  • shakynose

    D 13 skrev 2008-12-08 19:54:03 följande:


    JO jag har förstått det men det är väl inget att diskutera egentligen. =)
    Jo, uppenbarligen är det just det!
Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?