Jag är grymt duktig sedan studietiden på att köpa det kött som är på extrapris just då. Dvs är fläskfilé billigt så åker det in i frysen, och är kycklingfile billigt köper jag av det osv...
Så gör jag också matsedel för en hel vecka. Dvs köper jag något som inte går åt allt av, så ska det kunna frysas, sparas eller planeras in att användas i någon annan rätt under veckan. Så jag slänger väldigt litet mat... En del storkok blir det också, som blir matlådor. Själv äääälskar jag vår personalmatsal, men maken har rikskuponger subventionerat, och äter på stan. Ibland är det lättare att ha med matlåda för honom, och då används kupongerna till pizza eller dylikt någon kväll i veckan...
Vi gillar att äta havregrynsgröt till frukost, så frukostkostnaden är låg... Och minst en kväll i veckan blir det soppa, det gillar vi. Inte så dyrt heller...
Och jag gillar att baka, så det blir inte mycket sötsaker och fikabröd som köps. Däremot bakar jag inte bröd, men det äter vi inte så mycket av ändå.