• Bimmla

    De här med att bjuda respektive

    Jag funderar på hur man gör när man ska skicka ut inbjudningarna.
    Jag kommer bjuda mina kusiner som jag inte pratat med på säkert 6 år, jag har ingen aning om om någon av dom har en respektive och hur seriöst de är i så fall. Inbjudningskortet kommer skickas till min farbror så på så sätt blir mina kusiner inbjudna.

    Hur formulerar man inbjudan till dom? Är de upp till dom att informera om att dom har respektive och att dom vill följa med?
    Vi försöker ha ett så litet bröllop som möjligt så vi vill egentligen inte ha dit folk som vi inte känner.

  • Svar på tråden De här med att bjuda respektive
  • Bimmla

    Jag känner att det vore väldigt kul att ha med kusinerna men känner inget större behov att träffa deras nya respektive på mitt bröllop.
    Jag får göra så att jag ringer och förklarar för dom att vi försöker hålla de nere och de är ju inte ens säkert att de finns några respektive att ta hänsyn till =)

    Tack för era svar

  • Bimmla
    Tokstolla skrev 2009-01-20 16:06:39 följande:
    Men vad jag skulle ha tagit illa vid om mina kusiner som jag inte träffat på säg 6 år inte bjöd in min respektive -som jag kanske haft i 5 år! För som sagt, ni vet inte om de har eller ej... OK, det ska vara litet men är 2 personer till verkligen så mycket för er? Verkligen inte meningen att det ska låta grinigt, även om mina ordval gör det här. Ber om ursäkt för det
    Fast nu är de inte två kusiner utan fyra... så då blir det fyra personer extra om alla har en respektive.
    Men är det verkligen upp till mig att höra av mig å cheka läget bara för att de är jag som gifter mig??
    Jag själv skulle inte ta illa upp om någon av dom gifte sig och inte bjöd in min m2b eftersom dom inte träffat honom och knappt vet att han finns.
  • Bimmla
    Finyare skrev 2009-01-20 21:34:53 följande:
    Nu kanske det bara är jag som är krånglig, men jag tänkte göra två set av inbjudningar, en till själva vigseln och en till festen. Då vi ville hålla kostnaderna nere och inte utesluta vissa från vigseln så verkade det enklast. Bara dem närmaste kommer bli bjudna på festen, men alla får komma på vigseln!På så vis slipper jag känna att jag "uteslutit" någon. Sen hur kul dem tycker det är med att bara vissa får komma på festen är upp till dem. Dem fick ju i alla fall vara med på det viktigaste! Vad gäller formulering så har jag samma problem, det jag tänkt ut hittills är antingen en liten parentes där det står "med respektive" eller helt enkelt skriva "Fam. Svensson". Men det är ju jag det!Enklast är ju självklart att fråga farbror om han vet om dem har någon respektive.Lycka till!
    Det verkar mer som folk bryr sig väldigt mycket om etiketten och då kanske de är lika bra att inte bjuda delar av släkten.
    De kanske är så att jag är för ung för att förstå de här med vett och etikett och inte anser att de gör så mycket om jag inte blir bjuden till en totalt främlings bröllop bara för att jag råkar kila stadigt men någon i deras umgängeskrets/släkt.

    Vi får se hur de löser sig men som du har tänt att göra ska jag verkligen fundera på =)
    Folk kanske blir nöjda bara över att få komma på vigseln, men de här med hur man ska formulera sig är verkligen svårt.
  • Bimmla
    Glimta skrev 2009-01-20 22:00:11 följande:
    Vi försöker oxå hålla kostnaden nere. Vi har tänkt så att de som lever under samma tak, alltså sambo eller gifta + deras barn blir bjudna. Men "singlarna" får dock inte ta med sig någon dejt. Det blir för dyrt helt enkelt. Vi ska inte bjuda några kusiner men däremot har vi några kompisar som inte har samboförhållanden, nu har iof ingen av dom heller haft något förhållande med någon nyligen så det underlättar ju lite. MEN jag fick faktiskt frågan av en av singelkompisarna om hon fick ta med någon och då svarade jag bara ärligt att -Tyvärr, men vi har en för tight budget för det.Verkade som hon tyckte det var helt ok.Oj, nu blev det långt...Lycka till med era bröllop!
    De där är super bra!
    Det ska vi nog också använda, lever man under samma tak så är de okej annars blir det nej.
    Tack för tipset. Hoppas ni får ett fint bröllop =)
  • Bimmla

    Fastjag känner också att hur viktig är jag för kusinerna?
    Är de viktigare att få ta med sig sin respektive eller är de viktigare att "umgås med släkten"?

    Hur som helst så har ja nu iaf fått reda på att en kusin är singel men med barn på 1 år så hon kanske inte kommer ändå eftersom vi har sagt att de ska va barnfritt.
    Hur man än gör så kommer de alltid finnas någon som stör sig på de.

  • Bimmla

    Nej fast de är de där med att om alla andra kusiner blir inbjudna förutom just som fyra så kommer förmodligen släktbanden inte stärkas av de valet.
    Om jag inte bjuder kusinerna kan jag då bjuda min farbror och hans fru??

Svar på tråden De här med att bjuda respektive